Last news in Fakti

3 Декември, 2023 16:22 2 411 12

Защо най-красивият италианец за 2019 г. иска да стане свещеник?

  • италианец-
  • конкурс за красота-
  • модел-
  • свещеник

След титлата си „Най-красивият в Италия", красавецът работи като модел и танцьор, изкара и курсове по актьорско майсторство

Защо най-красивият италианец за 2019 г. иска да стане свещеник? - 1
Снимка: Instagram

Едоардо Сантини спечели титлата „Най-красивият в Италия" през 2019 г., което е мъжката версия на "Мис Италия".

21-годишният тосканец, родом от Кастелфиорентино, оттогава измина доста път, който го изведе в крайна сметка до сегашното му решение да стане свещеник, пише "24 часа".

Откакто се окичи с титлата си, красавецът работи като модел и танцьор, изкара и курсове по актьорско майсторство. Тези сфери обаче не го карат да се чувства на правилното място. Така младежът стига до извода, че иска да се посвети на църквата.

На 21 години баща ми е взел решението да се ожени за майка ми, защото е забременяла. На 21 години майка ми е станала майка, а аз се намирам на пътя, по който ще стана свещеник, ако Бог го поиска", написа Едоардо в профила си в Инстаграм.

Той разказа, че през изминалите години е срещнал момчета, които му показали какво е църквата, и му дали сила да си зададе въпроси, които таял у себе си още от малък, но от страх не ги задълбочавал. Така първата стъпка я направил през миналата година, когато отишъл да живее с двама свещеници.

Това беше най-хубавото преживяване в живота ми, което ми позволи да срещна братя и във всекидневието си да намеря онзи отговор, който очаквах да дойде отгоре",обяснява решението си Едоардо.

Затова в края на годината за него било нещо естествено да отправи искане до епископа да започне подготвителната година, която ще го отведе до семинарията. Той е започнал да учи теология и се е посветил на работата си в две католически енории до Флоренция. Младежът не взел решението си лесно, най-вече заради опасенията „какво ще кажат хората за него". Той обаче смята, че сам си бил „издигнал повече стени, отколкото имало в действителност".

Пред в."Национе" тосканецът казва, че няма да изостави сферите на танците, модата и актьорското майсторство, защото те са част от неговите страсти, но че ще ги използва в различен контекст.

Едоардо в миналото бил и плувец, печелейки и национален шампионат в Маса Карара през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека

    15 2 Отговор
    следва призванието и мечтите си !
  • 2 То е ясно защо

    20 7 Отговор
    За да го обладваат ан ал но.
  • 3 Тези свещеници могат ли,

    5 3 Отговор
    Да се женят...!?Иначе , ще е много трудно, да устои на изкушенията и страстта...!" Птиците умират сами". - и пепел от рози....➿

    Коментиран от #6

  • 4 То е ясно !

    10 5 Отговор
    Пада си по марки момченца.Във Ватикана дал Господ от извратеняци.

    Коментиран от #8

  • 5 Красимир Петров

    17 3 Отговор
    Защото е от другият бряг
  • 6 Идън

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тези свещеници могат ли,":

    Отец Ралф Де Брикасар... И отец Ередия- от,, Осъдени души,, са католически свещеници. При тях целибатът е задължителен- но правят изключения поради недостиг на свещеници и др. причини и то ако е женен преди ръкополагането- след това не може да сключва брак . Женените си остават на длъжността и не могат да приемат по- висок пост. Монасите са в целибат от подстригването си- т. е. от приемането на монашеството си.
  • 7 АБВ

    9 3 Отговор
    Егати меката китка ужас

    Коментиран от #9

  • 8 баба гуси

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "То е ясно !":

    те записва в яслата си
  • 9 zaпалке

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "АБВ":

    май завиждаш
  • 10 Боруна Лом

    2 2 Отговор
    ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ИМА ЯКОО ПЕДОФИЛИЯ И ВСЯКАКВА...ФИЛИЯ
  • 11 Хасан

    1 1 Отговор
    Ах, роден е за грях...
  • 12 бита карта

    0 0 Отговор
    ем като е поел здраво европейски кравароценности отзад какво да очаквате ?