Last news in Fakti

22 Декември, 2023 11:17 7 213 42

Бившата съпруга на Борисов живее в палат за милиони

  • бойко борисов-
  • бивша съпруга-
  • стела костова-
  • дом-
  • америка

Д-р Стела Костова обитава имот в град Ориндж в щата Калифорния

В къща за 1,3 млн. долара, или над 2 милиона и половина лева, живее в Америка бившата съпруга на Бойко Борисов. Д-р Стела Костова обитава имот в град Ориндж в щата Калифорния.

Къщата за чудо и приказ е публикувана със снимков материал от външната фасада, двора и интериора ѝ в популярна американска интернет страница за недвижими имоти.



Там всеки потенциален купувач на имущество би могъл да проследи историята на бъдещия си дом, както и промяната на цената му през годините. Имотът на бившата жена на лидера на ГЕРБ е вписан в регистъра през 2015 г. През същата година лекарката става негов собственик. Къщата се води еднофамилна по документи и е построена през далечната 1987 г., но в изключително модерен и съвременен стил. Простира се на над 6000 фута. Има 3 спални, 3 бани, просторна всекидневна с кухня, фитнес, изящен двор и 3 гаража с капацитет за общо 6 автомобила.



Отличава се с високи тавани, дизайнерска камина и вградени поръчкови мебели от истинско дърво. Една от най-луксозните екстри пък е спа вана. Дворът на д-р Костова е професионално озеленен и прилича на градски оазис. Има барбекю и десетки растения, за които тя се грижи. Градинарството е сред големите ѝ хобита, а в Щатите е отнесла дори семена на български розови домати, които всяка година сее в двора си, редом до палмите.



Лекарката се е сдобила с невероятната къща на почти двойно по-ниска цена преди 8 години. Тогава имотът е струвал само 779 хиляди долара, или близо 1,5 млн. лева. Ако реши да продаде дома си, бившата жена на Борисов към момента преспокойно ще може да изкара милион отгоре от сделката. За момента обаче нямала подобни планове, защото изключително харесвала квартала си. Той е известен като един от най-престижните в града, разполага с изобилие от удобства, включително плувен басейн с олимпийски размери, осветени тенис кортове, десетки паркове и страхотна гледка.



61-годишната докторка има 36 години стаж в професията и към момента продължава да работи в местната болница в град Ориндж.

Тя се намира само на 15 минути път с кола от дома ѝ. Единствената законна съпруга на Бойко Борисов, с която се развеждат по взаимно съгласие преди много време, но остават в добри отношения, се прибира в България по един или два пъти годишно. Най-много ѝ липсвали дъщеря ѝ Венета, която докато бе студентка, живееше заедно с нея в САЩ, както и трите внучета – Бойко, Иван и Виктория. В София живеят и майка ѝ Симеонка, която е на достолепна възраст и е вдовица, както и сестрата на Стела – Петя, също лекарка, доцент по гинекология в "Майчин дом“, пише "Ретро"


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядото

    125 16 Отговор
    и този имот сме платили ние,мизерстващите българи,могат да говорят каквото си искат.

    Коментиран от #9, #19

  • 2 Поп

    79 1 Отговор
    Обичайна калифорнийска къща. А там цените са 5 пъти по-високи от нашите
  • 3 Борислава

    36 8 Отговор
    Много хубав имот! Покажете и някоя снимка на всекидневната да почепим идеи за обзажеждане...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТАЯ КЪЩА Е ЗА "БЕДНЯЦИ"

    52 3 Отговор
    В Калифорния бе.
  • 6 А ИМОТ НА ДРУГАР

    34 3 Отговор
    В САЩ....кога??????

    Коментиран от #41, #42

  • 7 УРА,,УРА

    67 4 Отговор
    Защо публично тази жена не доказва произхода на средствата за закупуването на имота?

    Коментиран от #14

  • 8 7325

    66 13 Отговор
    Отишла в САЩ и хоп!- купила си имот за 1,5 млн. лева. Как? В Бг лекарските заплати не са чак толкова големи, та да задели 1,5 млн. лв. Ще кажат заем. Ама в САЩ никой не отпуска такива заеми на току- що пристигнали емигранти.

    Коментиран от #10, #16, #37

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Жената живее

    23 44 Отговор

    До коментар #8 от "7325":

    Жената живее от 20, 30 години в Америка и там
    Медиците получават стабилни заплати, сегашния и съпруг също разполага с добри финанси, така че не я мислете жената откъде има, със сигурност не е от бившия ѝ

    Коментиран от #11

  • 11 ПУРКО КЪНЧЕВ

    31 1 Отговор

    До коментар #10 от "Жената живее":

    ТАКА Е НЕ ВИЖДАМ ЧЕКМЕДЖЕТА С ИГРАЧКИ
  • 12 киро

    29 2 Отговор
    Докторка е не е като сикаджииския крадлив пожарникар но дали знае как се гасят пожарите
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 уйко калеко

    21 9 Отговор

    До коментар #7 от "УРА,,УРА":

    Едва ли в щатите са пропуснали да проверят произхода на парите.
  • 15 Демократ

    29 13 Отговор
    Защо всичките живеят в САЩ, а не в Русия?
  • 16 уйко калеко

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "7325":

    Това ,,хоп и си купила имот,,може да стане в БЪЛГАРИЯ ,но не и в щатите.Около 2000 г емигрира в САЩ ,а имота е закупен през 2015 г.В САЩ българското ,,ХОП ,,не върви.

    Коментиран от #18

  • 17 зевзек

    28 2 Отговор
    човек да го е страх да отвори кое да е от чекмеджетата, в такава къща, защо дъщерята не остана да живее в САЩ, а се домъкна тука, явно новия и татко не и е фен
  • 18 7325

    39 3 Отговор

    До коментар #16 от "уйко калеко":

    Не можеш никого да убедиш, че за 10 год. е натрупала над 1,5 млн. лв., като е издържала дъщеря студентка, поддържала е добър жизнен стандарт, плащала наем и т.н. Да не мислиш, че като отидат лекарите в САЩ и на следващия ден са вече с договор за десетки хиляди долара заплата? Минават години в доказване и работа, докато ги признаят и си стъпят на краката. Недей забравя, че гуруто ти ББ е на власт от 2009 год.

    Коментиран от #28, #33

  • 19 От ЮАР

    14 22 Отговор

    До коментар #1 от "дядото":

    За този имот ти нищо не си платил. Платила си е жената - чети статията. Тази жена работи като ЛЕКАР от 31 години. Когато си е купила този имот, той е струвал под половината днешна стойност. Имот се купува с банков заем и не е никакъв проблем за професионален човек, особено за лекари, инженери, адвокати и пр. И аз в ЮАР имам хубава къща, доста по-хубава от тази в статията. И допреди 3 години изплащах заем. Сега дишам свободно и нищо не дължа. Така стават тия работи в Свободния Свят.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Соваж бейби

    21 1 Отговор
    Да гледа Ганя и да не се чуди!С вашите пари хората които избирате срещу бакшиш 50 лева,подарък кебапчета + бира почерпка някой по ларш чувала съм че и телевизори подарявали из махалите толкова ви е цената скъпи на триците евтини на брашното.После си купуват на приятелки,жени ,за тях даже за внуци трето поколение осигурен живот а вие си бъркайте в носа и стойте на студено зимата...няма да ревете
  • 22 Хахаха

    8 6 Отговор
    На бойко му лягат на лявото рамо ПНС караянчева цвета и коя ли не, Стела, 61 годишна бабка де вече
  • 23 леле мале

    7 18 Отговор
    Адска злоба се лее от някои коментари. Каква завист само.
    Ами образована жена, престижна професия, десетилетия работи и е уважаван лекар, в барака ли да живее ?
    Хайде веднъж да се зарадваме на това, че някой е бил умен и си е подредил живота по правилния начин.

    Коментиран от #25

  • 24 ходил там

    4 2 Отговор
    В Калифорния е много хубав климатът и има всичко, което расте по Земята. Вино, ядки, царевица, пшеница, плодове -всички видове, зеленчуци-всички, какво ли не.Там хората са дълголетници- от климата, чистия въздух, прекрасни условия, морето, отлична храна.Този град е близо до Лос Андежилс, Южна Калифорния, къъдето е по-топло.
  • 25 Соваж бейби

    11 1 Отговор

    До коментар #23 от "леле мале":

    Чакай сега още не е доказала парите от къде са ?Ако няма вървежен бизнес забрави,освен кредит или наследство .За другите политици в България ??кажи ми как с една заплата на месец колко доход е за година ?си накупиха къщи,къщи в чужбина и хотели за другите екстри няма да пишем знаят се коли,издръжка на деца в чужбина студенти...Дай ми отговор и съвет как със една заплата се случват чудеса ?

    Коментиран от #32

  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 1 Отговор
    С Две заплати на лекар и микроинженер в Германия не можеш да си купиш имот във Фрайбург.........там квадратният метър е между 7-9000€...Заплата добра на хабилитиран лекар и микроинженер чиста около 10-11000€ на месец.като сложиш 2 деца и други харчове....Таван е да си купиш 3стаен в Берлин или Потсдам....Капиш......Не ми обяснявай как в ЮАР си хванал дедо божи за....дисагите!Ако тази не е получила наследство това с една лекарска заплата в ориндж няма как да направи.Знаеш ли колко струва кв.метър жилище в Залцбург......Виж в интернет ,ти друго не ползваш.......ПС.Напиши нещо за ония дето са хванали вево Божи тук и сега им тръскат кораба....Май комай ги забравихте,а факти.......От такова се купуват тез имоти ,а не от работа,ганчоо!
  • 27 Алооо

    19 1 Отговор
    Как няма да живее в охолство, като Тиквата я спонсорира постоянно.
  • 28 УЙКО КАЛЕКО

    5 7 Отговор

    До коментар #18 от "7325":

    На този коментар мога само да посоча ,че вица за българите в АДА където врат грешниците е ВЕРЕН .Ако не го знаеш този виц отговори ,ше ти го напиша.В ЩАТИТЕ НЕ МОЖЕ ТАКА ЛЕСНО ДА ЛЕГАЛИЗИРАШ ДОХОД НАД ТОЗИ КОЙТО ПОЛУЧАВАШ ЗАКОННО.НАЙ МАЛКОТО ЩЕ ТЕ ХВАНАТ ЗА ДАНЪЦИ.

    Коментиран от #31

  • 29 ЩО ХОРАТА ИСКАТ В USA

    10 2 Отговор
    А не в Русията.....и отрочетата на другарите са там.
  • 30 ЛОШИТЕ САЩ

    9 1 Отговор
    Са като магнит.......за хубав живот.
  • 31 7325

    14 0 Отговор

    До коментар #28 от "УЙКО КАЛЕКО":

    Нещо за доходите на Домусчиеви да напишеш? Или Пеевски? Как ли са си легализирали доходите? Корабът на Домусчиеви край Ирландия тия дни освети бизнеса им.
    Голям адвокат на ББ, голямо нещо. Спи спокойно, никой няма с пръст да закачи гуруто ти. А тоя изтъркан номер с вицовете вече не ФърФи. Точно за ББ изобщо не върви.
  • 32 съгласен

    16 0 Отговор

    До коментар #25 от "Соваж бейби":

    Много хора трябва да бъдат разследвани. От най-висшите етажи във властта, до ромите с невиждан стандарт, за средната класа дори. Просто не допускаме, че има хора, които честно са спечелили парите си.
  • 33 Къде

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "7325":

    Къде 10 бе?! Поне 30 години живее в САЩ. Поинтересувай се кой е мъжа ѝ (не бившия) вместо да ръсиш акъл кой откъде и какво е откраднал. Баш Бойко дет му се носи славата на стиснат ще даде за бившата милиони хахаха при все че дъщеря ми си живее в банкянския палат
  • 34 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Нека си имат. Зависи, кой как иска и му е ок да живее. Наша братовчедка, която не познавам, но моят адвокат ми сподели.. Лекар и омъжена за не от най черните, имали над 10 къщи в Америка, той местен, и двамата лекари. Питайте марин домакина от селото на веждичката. Както казва една лекарка в Бг от провинцията, мъжа й ченге, но на 45 пенсиониран. Отивам на посещение, огромна къща, а в нея двама старчета. Къщи бол, а хора няма. Всички селяни са в НС, дс кгб бкп, купиха си дипломи от къде ли не и най много от Великотърновският университет. Те си признават. Харен свят. Кой умее ще живее, много умни хора има, но не са били никога ок в живота, в работата. Живи и здрави да сте. Не всичко е бизнес, нищо, че е. Пари пари носете ги у гробищата и къщите като аби бирата
  • 35 Факти

    2 0 Отговор
    Най голямото щастие са децата, но вие от града ги убихте, за рушвети и много пари. Полет над кукувиче гнездо от Кен Киси. Мир на душата му!
  • 36 хари потър

    3 1 Отговор
    пълни глупости в америка и бедняшките къщи струват 500 000 длра освен това са на изплащане за 30 г като са собственост на банката Тези които подписват договор плащат 1200 1500 длра а който наеме такава къща и не е собственик плаща 2400 2600 дол;ара Лесно проверимо
  • 37 Пит

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "7325":

    отпускат пари и имота е на банката 30г И така живеят всички А ТРУДНО Е да има документи и работа НО това си е нейна работа къде и как работи Нищо не са платили българи за нтази къща А и тя не е собствена освен на банката
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 веднага !

    2 0 Отговор
    покажете й чекмеджето до леглото какво има вътре !
  • 40 Ачо

    2 1 Отговор
    Абе как оценихте този шперплатов бидонвил за милион и половина.Това е мобилна сглобяема къща която е запростолюдите и се изготвя от сандвич плоскости. Една искра и след 16 мин е кофа пепел.Това не е къща
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.