Last news in Fakti

13 Януари, 2024 10:49 1 599 1

Лесни трикове за почистване на огледалото

  • трик-
  • огледало-
  • почистване-
  • краставица

Сокът от краствавица образува филм, който предпазва стъклената повърхността от замъгляване и я почиства от замърсявания

Лесни трикове за почистване на огледалото - 1

Почистването на огледалото в банята с парче краставица може да изглежда странна и безсмислена за мнозина, но тя има смисъл. Не е необходимо да се прилага за огледала в коридора или спалнята.

Какво е значението на процедурата?

Отрежете резен краставица и забършете огледалото. Сокът от този зеленчук образува филм, който предпазва стъклената повърхността от замъгляване и я почиства от замърсявания. Това ще ви спаси от досадното замъгляване на стъклото, докато се къпете.

Има и друг интересен ефект: след като избършете огледалото с краставица, в банята ще се появи приятна миризма.

Важно уточнение: процедурата трябва да се извършва точно преди вана или душ.

Ето и още трикове за почистване на огледалото:

Използвайте алкохол

Алкохолът ще ви помогне да почистите огледалото у дома и да му придадете идеален блясък. Особено добре премахва петна от мазнини, петна от вода и следи от грим. Просто навлажнете микрофибърна кърпа в алкохолен разтвор и избършете огледалото старателно. Ако повърхността е много замърсена, повторете процедурата.

Чай със сол

Мръсното огледало може да се почисти добре със силен зелен чай и лъжица сол. Но не използвайте черен или червен чай, защото те могат да оцветят повърхността. Течността се използва охладена.

Оцет

Друг вариант е използването на трапезен оцет - смесете 1 част оцет с 5 части вода, намокрете салфетка с получения разтвор и избършете огледалото. За удобство можете да налеете продукта в спрей бутилка. Не трябва да приготвяте твърде много разтвор, защото е по-добре да го използвате наведнъж.

Не всеки ще хареса силната миризма на оцет. Но бързо изчезва от помещението.

Няколко съвета ще ви помогнат в грижата за вашите огледала:

  • Използвайте само подходящи продукти за почистването им;
  • Не забравяйте да затворите вратата на кухнята, преди готвене на котлона, ако в коридора има окачено огледало. Този съвет не трябва да се пренебрегва особено от тези, които не са инсталирали аспиратор. Димът бързо ще започне да се разпространява в целия апартамент и да се утаи върху огледалата;
  • За да избършете всяко огледало, използвайте чиста кърпа, за да не оставя ивици;
  • Огледалото не обича яркото слънце и може да се замъгли. Не го окачвайте пред прозорец в стая с южно изложение;
  • Когато го почиствате, не забравяйте за рамката, в противен случай дори огледалото, което е избърсано до блясък, няма да изглежда идеално чисто, съветва actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мима

    4 1 Отговор
    Аз чустя огледалото само с алкохол! Тряскам четири ракии , ухкам на огледалото , и после само забърсвам! Не ми се пие , но хигиената го изисква!