Last news in Fakti

16 Януари, 2024 10:47 779 3

Четиризнаци, заченати по естествен път, се родиха в Любляна

  • четиризнаци-
  • любляна-
  • чудо

Момчета Матей, Лука, Марко и Йован са истинско чудо

Четиризнаци, заченати по естествен път, се родиха в Любляна  - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Четиризнаци се родиха в родилния дом в словенската столица Любляна през уикенда, което не се е случвало от близо десет години, съобщи болницата на страницата си във Фейсбук.

Последният път, когато четиризнаци са били родени в болницата в Любляна, е било през 2015 г., каза нейният ръководител Горазд Каушък, цитиран от „Словения таймс“.

Четирите момчета Матей, Лука, Марко и Йован са тегло между 1030 и 1450 грама. Те са са родени с цезарово сечение в 31-та седмица от бременността. Четиризнаците почти винаги се раждат преждевременно.

Майка им в момента живее в Словения, но е родом от Баня Лука в Република Сръбска, която е населената предимно със сърби полуавтономна част на Босна и Херцеговина. Там събитието е описано като истинско чудо.

„Шансът да имаме четиризнаци е изключително малък: случва се при приблизително 500 000 раждания. Това означава, че подобно събитие в Словения ще се случи веднъж на всеки 15 до 20 години“, посочва Каушък в публикацията във Фейсбук, предава БТА.

Последното раждане на четиризнаци е със спонтанно зачеване, което е още по-рядко.

Населението на Словения е малко над 2 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    1 0 Отговор
    Честито
  • 2 Идън

    2 0 Отговор
    Много добър избор на имена. .

    Коментиран от #3

  • 3 ангела на демокрацията

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Идън":

    Библейски
    Бог да ги благослови, много живот и здраве!