Last news in Fakti

22 Януари, 2024 11:45 683 4

Антъни Хопкинс пише мемоари

  • антъни хопкинс-
  • мемоари-
  • автобиография-
  • алкохолизъм

Една от темите, които актьорът вероятно ще засегне в книгата си, е борбата му с алкохолизма

Антъни Хопкинс пише мемоари - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

86-годишният актьор призна, че му се струва "странно" да документира историята на живота си, но е благодарен, че винаги е имал отлична памет.

Той споделя пред списание People: "Пиша биография. Това е странен процес. Осъзнах как съм благословен с едно нещо. Може би това е мозъкът ми на актьор. Наистина имам доста добра памет. Спомням си дни от месеци в годините".

И не само сър Антъни се вглежда назад в живота си - 67-годишната му съпруга Стела прави документален филм за него, а той ѝ е дал "картбланш да разкаже всичко".

Макар че легендата на екрана знае, че Стела, с която са женени от 20 години - е интервюирала за филма му колежката му от "Мълчанието на агнетата" Джоди Фостър, той не е сигурен докъде е стигнала с проекта.

"Не знам. Не я питам. Това е доста дълъг филм. Не знам кога ще излезе", казва още той.

Една от темите, които актьорът вероятно ще засегне в книгата си, е борбата му с алкохолизма.

Хопкинс признава: "Напивах се понякога до смърт. Един ден изпитах истински страх. Потърсих помощ. Това беше преди 48 години".
Тогава той си спомня, че е чул глас в главата си, който му е казал: "Можеш да започнеш да живееш" и това го подтикнало към трезвеност.

В наши дни звездата от "Да срещнеш Джо Блек" прекарва времето си в свирене на пиано, рисуване и общуване със семейството си, когато не работи. Убеден е, че не може да бъде по-щастлив от пътя, по който е поел животът му.

"Просто съм щастлив. Преминах през възходи и падения, депресии, отчаяние, гняв и всички тези неща, но постепенно през последните няколко години си казах: "Е, все още съм тук", казва още той, предава БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мълчанието на агнетата

    2 4 Отговор
    А Ханибал Лектър чете лекции по криминална психология в ЮЗУ.
  • 2 Миро на Лена

    0 8 Отговор
    Да пише по-бързо, щото оня със сърпа вече паркира пред вратата на скъпарското му имение.
    Дано му позволи поне парите да вземе със себе си.

    Коментиран от #4

  • 3 Будител

    6 0 Отговор
    Много велик човек....
  • 4 Исторически парк

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Миро на Лена":

    Той и на твоята врата е дошъл