Last news in Fakti

12 Април, 2024 12:57 1 550 8

Принц Хари разкри кой му е лепнал прякора „резервен“

  • принц хари-
  • резервен-
  • крал чарлз-
  • принц чарлз-
  • прякор-
  • автобиография

Качеството на "резервен" било лепнато на Хари още при раждането

Принц Хари разкри кой му е лепнал прякора „резервен“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският принц Хари разкри кой го е определил за "резервен" - думата, от която произлезе и заглавието на мемоарите му “Spare”.

В наскоро възстановен откъс от книгата, издадена през януари миналата година, той разкри как се е сдобил с този доста груб псевдоним, подриващ идентичността. Създателят на грозното нарицателно е не кой да е, а собствения му баща крал Чарлз, съобщава The Mirror.

Това се случило, когато принцеса Даяна родила херцога на Съсекс, след което Чарлз възкликнал: „Прекрасно! Сега имам наследник и резервен вариант – работата ми е свършена”.

Междувременно стана ясно, че Хари е на мисия да поправи отношенията със семейството си, докато е в Обединеното кралство. Източник, близък до монархията, съобщи пред Mirror: „Първият приоритет на Хари, когато идва в Англия, е да види болния си баща”.

„Хари знае, че ще бъде неудобно, но е време да остави гордостта и различията настрана. Той идва за благотворителната си дейност, която е толкова важна за него, така че ще съгласува графика си по съответния начин, но да види баща си е приоритет", казва още източникът, цитиран от "Телеграф".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    5 3 Отговор
    Жена му.
  • 2 дедо Флашко

    8 3 Отговор
    Хари и брат му Уйлям/или Уилиам/телесно не си приличат. Те не са от един баща. Чарлзъ е знаел за това и ненапразно го е нарекъл "резервен вариант". Резервен за какво? За наследник на короната,сигурно.

    Коментиран от #6

  • 3 шуримури

    5 1 Отговор
    Като е научил Чарлз,че принцеса Даяна му е кръшнала или първи той на нея,не знам,но Чарлз е тръгнал по камили.
  • 4 Калпазанин

    4 0 Отговор
    Това са глупостти само 8 само да се отклони вниманието. И кьорав може да види приликата му с с кралския коняр
  • 5 И кой не знае,

    4 0 Отговор
    че наследник на короната е първото дете. Оттам нататък всичко е резерва по реда на раждането. Та значи Чарлз го казал, а пък малкият го разбрал и запомнил, или пък някой му го преразказал.

    Коментиран от #7

  • 6 РЗС

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "дедо Флашко":

    всъщност бащата под резервен е имаш предвид за части, не за наследник на короната. бъбрек, сърце, дроб. Това Хари иска да каже, че е донор на бако си
  • 7 РЗС

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "И кой не знае,":

    малко трудно ще му е било при раждането да разбрал и запомнил каквото и да било. Някой му е казал, но като цяло по пътя на логиката, ако бащата е имал предвид резервен за короната, то той не е излъгал. Ако Уилиям го сгази кола, то Хари ще стане крал га баща му гушне чимшира. Но в книгата си Хари има предвид, че е донор на бако си, в което силно се съмнявам, че бащата е искал да каже. просто ПР
  • 8 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    1 0 Отговор
    Така му е удобно на Хари да твърди, че крал Чарлз Трети го бил нарекъл "резервен" при раждането. Той никога не го е смятал за свой син, а и от снимката ясно се вижда, че Хари изобщо не прилича на Чарлз.