Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 20:03 2 402 13

На Острова победиха махмурлука

  • алкохол-
  • махмулрук-
  • напитки

Имитираща ефекта на алкохола спиртна напитка е хит във Великобритания

Махмурлукът може да остане в миналото, пише Дейли Мейл.

SENTIA, спиртна напитка, която имитира ефектите на алкохола, но най-важното е, че не съдържа алкохол, бе пусната миналата година от базираната в Хартфордшир GABA Labs.

Екипът разкри планове за разширяване на продуктовата си гама през 2024 г., която ще включва безалкохолна бира и пенливо вино.

Докато други безалкохолни напитки просто се опитват да възпроизведат вкуса на истинското, GABA Labs' продуктите съдържат тайна комбинация от растения, в които ефективно подвеждат вътрешната химия на мозъка да мисли, че е пиян.

Една бутилка SENTIA, която струва малко повече от 30 британски лири, показва, че включва около дузина повече съставки от обичайната ви напитка - магнолия, градински чай, портокалова кора, звездовиден анасон, женшен, черен кардамон, мащерка, канела, жълтурчета, розмарин, нигерийски джинджифил, гинко, пелин и др. Етикетът съдържа и предупреждение за бременни и кърмачки.

'Това е много подобна на шампанско напитка, която се хареса много при тестовете. За сервиране препоръчваме да е чисто или да се смеси със сода или джинджифилова бира, съветват производителите.

Точната чудодейна съставка, която имитира алкохол, е строго пазена тайна. Но как работи е в името на производителя.

Мощната смес на SENTIA активира невротрансмитер в мозъка, известен научно като гама-аминомаслена киселина (Gaba), по същия начин като няколко чаши текила, чаши вино или бутилки светло.

Но за разлика от алкохола, ефектите от SENTIA спират след около две до три питиета, което означава, че хората не могат да се напият твърде много.

Освен това, той не води до натрупване на други химикали в тялото, които алкохолът причинява и стои зад махмурлука.

Също така не носи никакви дългосрочни здравословни проблеми, които редовната и прекомерна употреба на алкохол може да доведе, като рак, чернодробни проблеми и затлъстяване.

'


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А50

    13 3 Отговор
    Бира и шкембе
  • 2 ти да видиш

    27 6 Отговор
    Ква ли ше е па таа тайна съставка от билки дето лъже мозъка???🤔 Щото знам за една тревичка дето има същия ефект!🤣
  • 3 Хохо Бохо

    14 2 Отговор
    Спиртна на напитка означава алкохолна напитка.
    За каква имитация говорим?
  • 4 великата британия

    15 5 Отговор
    Проста нация са тези ингилизи, няма нещо свястно да открият от няколкостотин години единствените им открития са джин и уиски
  • 5 Тцъ,

    6 4 Отговор
    Тука не може да вирее само защото не можеш да си я вариш, в къщи или на вилата. Значи ще трябва задължително да си я купуваш, а няма далавера и не можеш да продаваш ако не произвеждаш.
  • 6 Роко Сифреди

    6 2 Отговор
    Това ми прилича на секс парти, на което началникът е дошъл без Екскалибура.
  • 7 УдоМача

    9 2 Отговор
    Тъпчете ги с химия, тъпчете ги... Ама после не питай за кого бие камбаната, защото тя бие за теб!
  • 8 РЕАЛИСТ

    10 2 Отговор
    Имаше сръбски филм. Един измисли същото. Ракия от която да не се напиваш . Фалира. Пияниците му рекоха" Абе ние нали, затова пием, да се напием. На кого му трябва твоята безалкохолна ракия."
  • 9 Циник

    9 2 Отговор
    То и с жените е така - човек може да си купи надуваема кукла, която има всички предимства на истинска жена без нито един от недостатъците и.
  • 10 Подминавам “новината”

    0 2 Отговор
    технично.
  • 11 Име

    0 0 Отговор
    Нещо като чай!
  • 12 Уса

    2 0 Отговор
    Кафе без кофеин и безалкохолен алкохол не признавам.И двете ги пия в рамките на нормалното.Алкохолиците не пият нищо безалкохолно те са умствено увредени
  • 13 Е браво

    4 0 Отговор
    Това си е терапия за алкохолиците които не могат без алкохол