Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 11:46 2 433 16

Китайската Нова Година идва: Как да я отпразнуваме, за да привлечем щастие и късмет

  • китайска нова година-
  • зелен дървен дракон-
  • щастие-
  • късмет

Ето как цялата година на Зеления дървен дракон да бъде благоприятна и успешна

Китайската Нова Година идва:  Как да я отпразнуваме, за да привлечем щастие и късмет - 1
Снимка: Shutterstock

Ако със започването на новата година, вече сте успели да се провалите с някоя от целите си, сега имате възможност да започнете отначало – Китайската Нова година предстои. Тя отбелязва началото на новата лунна година. През 2024 г. тя се пада на 10 февруари, а символът на годината е Зеленият дървен дракон.

В европейската митология драконите имат репутацията на опасни създания, които сеят разрушения и нещастия около себе си, докато в китайската митология драконът е едно от най-щастливите животни, символ на мъдрост и сила. Новата година обещава да бъде период на растеж и положителни промени, късмет в любовта и успехи в бизнеса и кариерата, пише varna24.bg. Не забравяйте, че Драконът е единственият митичен герой в китайския хороскоп, така че бъдете подготвени за наистина невероятни събития.

Ето как правилно да организирате празника и какви ритуали да спазвате, така че цялата година на Зеления дървен дракон да бъде благоприятна за вас:

Китайската нова година е семеен празник със задължителна размяна на подаръци. Можете да подарите нещо малко на вашите близки или на любимия човек. Добър подарък биха били канцеларски материали, по-интересна дреха или да приготвите закуска в новогодишната утрин. Портфейл или чанта в един от щастливите цветове също е добра идея за любимите хора.

Какво се хапва?

На празничната трапеза задължително трябва да има кнедли, те са символ на богатство и просперитет и риба, защото тя е символ на изобилие през следващата година. Ако вие искате да привлечете късмет за себе си през 2024, хапнете риба на 10 февруари.

Какви са задължителните цветове на 2024?

Най-щастливият цвят е изумрудено зелено. Този нюанс насърчава растежа и обновяването, включително личностно развитие и трансформация. Освен това зеленото е цветът на изобилието и богатството. Два по-успешни цвята са златисто жълто и ярко червено. Златото допълнително ще привлече към вас богатство и положителна енергия, докато червеното в традиционната китайска култура се свързва с висока жизненост, страст и мотивация. Този цвят може да бъде помощник в професионалните начинания.

Как да привлечем късмет през 2024 г.?

За да привлечете късмет и финансово благополучие през новата година, използвайте нюанси на зелено, златно и червено в новогодишното си облекло – добре е, ако носите нещо ново по себе си. Възглавници за дивани, картини или домашен текстил в тези цветове ще създадат атмосфера на просперитет и благополучие във вашия дом.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненски Моряк

    3 4 Отговор
    Със страстен Секс се посреща г-це Найденова:)
  • 2 Гост

    7 2 Отговор
    Като си поръчате нещо от АлиЕкспрес... :)
  • 3 Верно е

    2 4 Отговор
    годините на дракона винаги носят неочаквани неща.Владимир Путин е зодия дракон.

    Коментиран от #6, #9, #10

  • 4 принцип

    3 3 Отговор
    Щом е китайска или руска ще празнуваме.
  • 5 Просто човек

    4 1 Отговор
    Защо трябва да празнувам китайска нова година?!
  • 6 путь кин

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Верно е":

    зодия молец
  • 7 българин

    4 1 Отговор
    Голямо лансиране на тази китайска нова година. Ние си имаме една, тази отпреди 2024 години. Като ще празнуваме и други, то българите също си имат собствено летоброене. Давайте по него.
  • 8 Да попитам

    0 1 Отговор
    Ще звучи ли тогава само китайска музика по радио и телевизия? Индийската нова година мина с кючеци по някои телевизии.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ген. Тайгуренкувич

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Верно е":

    Рамзан Кадиров също

    Коментиран от #12

  • 11 Много

    0 0 Отговор
    Ти е болен мозъка г-це Найденова!Простотията е нелечима!С нея се раждаш !

    Коментиран от #13

  • 12 Ахмат сила

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ген. Тайгуренкувич":

    Още малко ще мишкувате. После другарите от Югоизток ще ви подпрат без вазелин и селям алейкум, дон. И Путин ще ги снабдява с дебели ракети за да ви е пълно изживяването.
  • 13 Зао шънг хао

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Много":

    Китайски учени на 24 октомври миналата година са имплантирали чип в главата на човек. Устройството позволяващо на човека отново да движи ръцете си се нарича Neural Electronic Opportunity (neo) което се захранва безжично и се разполага не в нервната тъкан както чиповете на Мъск , а в епидурслното пространство на черепа. Щастлива нова година!

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.