Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 15:54 943 5

Ози Озбърн нападна Кание Уест, използвал музика на Black Sabbath без позволение (ВИДЕО)

  • ози озбърн-
  • шарън озбърн-
  • блек сабат-
  • кание уест-
  • дона самър

Наследниците на Дона Съмър също се нахвърлиха срещу рапъра със същото обвинение

Ози Озбърн нападна Кание Уест, използвал музика на Black Sabbath без позволение (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Фронтменът на Black Sabbath Ози Озбърн и наследниците на покойната певица Дона Съмър публично обвиниха Кание Уест, че е използвал записи на тяхна музика без разрешение в последния си албум.

Албумът на Уест "Vultures 1", който бе създаден в сътрудничество с певеца и рапър Ty Dolla $ign, беше пуснат в събота, информира CBS.

„Vultures 1“ беше представен в United Center в Чикаго в четвъртък вечерта и клипове от шоуто се разпространиха в социалните медии, включително и части от песента "Carnival", в която Озбърн разпозна части от изпълнение на живо от 1983 г. на песента на Black Sabbath "Iron Man."

В публикация в социалните медии в петък Ози Озбърн написа, че Уест, който смени името си на Ye, е „искал разрешение да вземе част от изпълнение на живо от 1983 г. на "Iron Man" и му е отказано разрешение, защото е антисемит и е причинил неописуема болка на мнозина."

Ози Озбърн, който беше номиниран за Rock & Roll Hall of Fame събота, продължи да твърди, че Уест „все пак е използвал отрязък от изпълнението на своето парти за представяне на албума си. Не искам да имам нищо общо с този човек!"

От друга страна наследниците на покойната певица Дона Съмър също твърдят в публикация в социалните медии от събота, че Уест е използвал нейния хит от 1977 г. "I Feel Love" без тяхното разрешение в песента на новия албум "Good (Don't Die)."

В изявление, публикувано в акаунта на покойната певица в Instagram, нейните наследници пишат, че "Кание Уест…иска разрешение да използва песента "I Feel Love" на Donna Summer, но му беше отказано… той е променил думите, накарал е някой да я изпее отново или е използва изкуствен интелект, но това е "I Feel Love"… нарушаване на авторски права!!!" гласи публикацията.

Съпругата на Ози - Шарън Озбърн, беше тагната в публикацията. В собствената си публикация в социалните медии в събота Шарън написа, че „семейството Озбърн никога не е искало отношения с Кание Уест.“

От 2022 г. рапърът се сблъска със силни ответни реакции заради поредица от антисемитски изявления, които доведоха до спиране на неговите акаунти в тогавашния Twitter и Instagram. Последиците от неговите антисемитски коментари бяха огромни. Той беше отстранен от доходоносни партньорски сделки с Adidas и Gap, и Училището на Института по изкуства в Чикаго отмени почетната си степен в негово име. Комедиантът Стивън Колбърт също го забрани в "Късното шоу" на CBS.

Профилите на Уест в X и Instagram оттогава са възстановени.

Това също не е първият път, когато Уест използва нечий чужд труд без позволение. В дебютния си албум "The College Dropout," рап легендата Лорин Хил отрече да е дала песента си "Mystery of Iniquity" за използване на Кание.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарт Вейдър

    4 2 Отговор
    Само му вижте шапката и всичко става ясно
  • 2 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    8 0 Отговор
    На лилавите им е генетично заложено да крадат...

    Коментиран от #5

  • 3 Байдън

    2 0 Отговор
    Ози президента на Австралия лично му се обадих и го чух, но сега ще стана да си легна
  • 4 онзи

    4 0 Отговор
    този черен нигер е доста пр.тивен тип
  • 5 сатанист обирджия

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    Чудя се само защо ли съпругата на Ози Шарън Озбърн разправя, че „семейството Озбърн никога не е искало отношения с Кание Уест“? Дали пък НЕ Е защото жената на съоснователя и вокалист на рок групата Black Sabbath, "Принцът на Мрака" Ози Озбърн, Шарън Рейчъл Озбърн е дъщеря на евреина-ашкенази продуцентът Дон Ардън? Съвпадение?!? Не мисля!