Last news in Fakti

4 Април, 2024 15:45 1 972 3

6 нестандартни употреби на мокрите кърпички

  • мокри кърпички-
  • нестандартна употреба-
  • домакинство

Ето как още може да ги използвате в домакинството

6 нестандартни употреби на мокрите кърпички - 1
Снимка: Shutterstock

Могат да се намерят в почти всеки дом и в чантата на всяка жена, защото са толкова удобни за почистване на мръсни ръце или избърсване на петна от повърхности. Въпреки това мокрите кърпички, с които сме свикнали, могат да се използват не само по предназначение.

Премахване на статично електричество

Статичното електричество се натрупва върху много тъкани след пране и да получите токов удар от любимата си блуза или рокля е много неприятно. Вземете влажна кърпа и леко избършете повърхността на дрехите си с нея.

Събиране на мъх и косми от мебели

Когато в дома има домашни любимци, космите им постоянно се натрупват върху различни повърхности. Но благодарение на същите мокри кърпички, процесът става значително по-лесен и по-ефективен. Просто преминете върху дивана или стола със салфетка и само за няколко минути всички косми ще бъдат събрани.

Премахване на сажди

Външността на тенджерите и тиганите се замърсява също толкова, колкото и вътрешността. И тук на помощ ще дойдат мокрите кърпички. Първо нанесете химикали върху съдовете, а след това ги покрийте със салфетки отгоре - на кръст. След десет минути избършете с тях повърхността на тигана или тенджерата и изплакнете с вода.

Почистване на ютията

Между другото, мокрите кърпички помагат за ефективното отстраняване на въглеродните отлагания и от ютията. Просто разстелете голяма влажна кърпа върху дъската за гладене и я изгладете с добре загрята ютия. Целият слой сажди ще остане върху нея, а плочата на устройството ще блести като нова.

При пране

Спалното бельо, одеялата, покривките и килимите се перат особено внимателно те често натрупват не само голям брой микроби, но и всички косми, които могат да бъдат намерени в къщата. За да не развалите нещата от дълго пране и високи температури на водата, използвайте няколко мокри кърпички. Поставете ги в барабана заедно с прането и другите предмети и включете машината. След като цикълът приключи, извадете кърпичките, които са събрали цялата коса и мъх, и стартирайте цикъла на пране отново. По този начин ще получите чисти неща, които не се деформират и не се износват преди време.

Не позволяват да пада пръст от съдовете за цветя

Всеки градинар се е сблъсквал с факта, че почвата редовно се разсипва от саксии с растения, замърсявайки перваза на прозореца. Това се дължи на особеностите на саксиите за цветя, които имат много широки дренажни отвори - без тях водата ще застоява в корените и растенията ще умрат. Този проблем може да бъде решен съвсем просто по време на следващото пресаждане поставете няколко мокри кърпички на дъното на саксията. Първо, почвената смес ще спре да пада от саксията, и второ, почвата ще остане влажна по-дълго.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    2 0 Отговор
    Пред екрана, с гел за ръце......
  • 2 Жабка

    2 0 Отговор
    За почистване на таблото и страничните огледала.
  • 3 Бавносвяткащия юстас

    1 1 Отговор
    Не се къпя, бършъ си с тях всичко, само с една и накрая устата, никой не трябва да хвалиш, освен себе си, една минах покрай нея, само ще кажа, Ужасссссс!