Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 13:09 2 635 0

DMX ще се бие в Джордж Цимерман

  • джордж цимерман-
  • dmx-
  • боксов мач-
  • двубой

Рапърът е избран измежду 15 000 кандидата да се изправят срещу убиеца на 17-годишен Трайвън Мартин

Джордж Цимерман, човекът, оправдан за убийството на невъоръжен чернокож тийнейджър ще се изправи в страховит боксов мач срещу рапъра DMX. Това съобщи организаторът на мачове между знаменитости Деймън Фелдман.

Новината бързо бе подета от всички американски медии, които по една или друга причина следят подробностите около този мач с интерес.

30 годишният американски гражданин, който през 2012 г. застреля цветнокожия 17-годишен Трайвън Мартин под предлог, че го е нападнал по-рано заяви, че отправя отворено предизвикателството да се бие с всеки, който има смелостта да се изправи срещу него.

43-годишният DMX е бил избран измежду 15 000 кандидати, като всеки от тях е имал огромното желание да предизвика Цимерман на ринга, но рапърът явно се е отличил с най-силен хъс за битка.

Някои светски издания коментират, че най-вероятната причина за такъв голям интерес за двубой с Цимерман е желанието за отмъщение и чест.

Говорейки пред сайта за светски новини TMZ миналата седмица, хип-хоп звездата заяви, че ако трябва ще прекрачи всички правила на бокса само и само да „размаже физиономията на Цимерман.“ Той също така заплаши, че ще уринира върху лицето на опонента си, ако спечели.

Но представител на DMX заяви пред „Ню Йорк Дейли Нюз“, че боксовия мач не е официално потвърден и няма подписани документи. Когато има официална информация самият рапър ще го оповести официално.

Боксовият мач ще се проведе в три рунда.

Всички постъпления от мача, който може да се превърне в един от най-гледаните двубои в Америка ще отидат за благотворителност, каза Фелдман в интервю миналата седмица.

Първоначалният опонент на Цимерман трябшаше да бъде друг известен американски рапър – The Game,  който дори татуира на крака си лика на жертвана на Цимерман - Трайвън Мартин.

Факти.бг припомня, че на 26 февруари 2012 г. Джордж Цимерман, самопровъзгласил се за капитан на междусъседска група за патрул и охрана на квартал Ритрийт в град Санфорд, щата Флорида, застреля цветнокожия 17-годишен Трайвън Мартин под предлог, че го е нападнал.

Срещу Цимерман не бяха предприети никакви съдебни мерки поради ситуацията на самозащита. След като случаят се разчу обаче, в цялата страна започнаха протести и Цимерман бе изправен пред съда. В крайна сметка Цимерман бе оправдан и от съда, но остана гражданското разочарование от съдебната система в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА