4 075 24

Ромите и въздухът на България

Нито е възможно да им забраниш да се топлят и да ги оставиш да измрат от студ

Юлиян Попов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Състоянието на въздуха в София и Пловдив повдига труден за решаване и неудобен за споделяне въпрос. Тежък източник на замърсяване, многократно над допустимите норми, е отоплението в ромските махали.

Това пише в профила си във Фейсбук Юлиян Попов.

Погледнете данните от сензори в близост до Факултета, кв. Христо Ботев или Столипиново и ще се убедите. Какво е решението? Смисъл да хулим ромите няма.

Нито е възможно да им забраниш да се топлят и да ги оставиш да измрат от студ. Състоянието на въздуха показва ясно колко сме свързани. Мизерното състояние на ромските къщи води до смърт сред всички.

Подобряването на стандарта на живот в ромските махали ще даде здраве и живот на всички жители на София и Пловдив. Вместо да полагаме огромни усилия за това как да забраним каруците, защото ще ни изложат пред чужденците от Председателството, по-добре да си зададем въпроса - как да подобрим живота на ромското семейство, за да живеем всички по-добре и повече.

Ще е крайно несправедливо да обвиним само ромските махали за ужасното състояние на въздуха, но те са един от проблемите. С градоустройство на гетата - дали под формата на ромски махали, молове, небостъргачи или микро комплекси от затворен тип - проблемът няма да се реши.

Столицата на европейското председателството и европейската столицата на културата се нуждаят от политика на солидарност, не от градене на села на Потьомкин. Състоянието на въздуха ясно показва тази необходимост.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мда
  Отговор
  1 22:52  11.11.17
  Ко рече, ние да мислим как да подобрим живота на Циганите ?!?! Според мен трябва да мислим как да се отървем от тях. Те и сега ни крадат достатъчно. Според мен трябва да отидат всички на запад вместо Арабите и африканците дето си ги внасят западняците. Това е решението. Аз лично не смятам че трябва да се занимаваме повече с тях.
 • ЯКО
  Отговор
  2 22:54  11.11.17
  В този живот никой не е длъжен на никого. Племе (цигани) не искащи да се интегрират да работят да си плащат сметките и да живеят нормално, не трябва да им се предлага помощ. Точат държавата с по 5 деца, не ходят на училище, парите давани им за помощи се изпушват и изпиват. Нямат желание за подобряване на собствения си жизнен статут. Точно села някъде извън големите градове трябва да поемат м...лите с постоянна охрана и никакво мърдане от там, докато не станат хора. Има и изключение от расата Копанари, Евала на тях, учат, бачкат, нормални хора са, но са едни 5% от цялото цигански население на България. Колкото повече им се помага толкова повече ти захапват ръката и си мислят, че хората, държавата са им длъжни, да им дават всичко! НИКЪДЕ ГО НЯМА ТОВА ПО СВЕТА ! Само ние тука си ги дондуркаме и ги галим, а ти ни нападат, бият ни, колят ни, ограбват нас и близките ни, крадат и експлоатират държавата!
 • Илиян
  Отговор
  3 22:58  11.11.17
  Ама разбира се!!!!!!!!!!Санирайте им къщите,оправете им инфраструктурата,опростете им сметките...........за данакоплатците е удоволствие да плащат за всичко това!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • dynamo
  Отговор
  4 23:28  11.11.17
  Авторът Юлиян Попов да си ги вземе вкъщи! Мерзавец! Ще пише, едва ли не с умиление за тази паплач. Платен предател!

 • Брат ми
  Отговор
  5 01:38  12.11.17
  Welcome to Auschwitz :)

  Коментиран от #22

 • Wtf
  Отговор
  6 03:38  12.11.17
  Е какво, ТЕЦ ли да им докараме до незаконните постройки и да им го плащаме, щото не е политически коректно да ги изгоним от столицата???
 • Wtf
  Отговор
  7 03:39  12.11.17
  Е какво, ТЕЦ ли да им докараме до незаконните постройки и да им го плащаме, щото не е политически коректно да ги изгоним от столицата???
 • 8 04:44  12.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • герберасите на власта
  Отговор
  9 05:08  12.11.17
  Лошото е че всеки ден ни промиват мозъците да им плащаме"масрафите" току виж утре ни помолили да се изнесем от жилищата си само и само те да са добре.
 • Колю
  Отговор
  10 05:55  12.11.17
  Не спряхте да "помагате" на кърлежи. А за тези които работят само глоби,санкции ,данъци и третия пръст от където и да ги броиш . Може да се чекнат на баварци и да живеят в незаконни махали в три етажни къщи ,а не могат да платят нищо друго . Първо започнете с това от къде имат пари да се напиват ,да карат коли и да строят къщите си след като са безработни и нямат средства / 20 лв/ за здравна вноска примерно. Краят на света за българите ще настъпи след още едно поколение или най-много две на циганите. Т.е. след до 30 години.
 • Костов
  Отговор
  11 06:53  12.11.17
  Не на изток ги пратете Азия е огромна от кафето дошли там отилли ужасни. Индия и Бангладеш
 • Справедлив
  Отговор
  12 08:31  12.11.17
  Унищожаването на Българите в пълна сила продължава..Чака ни светло бъдеще-либералният модел със евро-ценностите ни унищожава бавно и сигурно.А предатели които ще ни промиват мозъци ще има и занапред-нали за това са тези НПО-та...
 • Ироничен
  Отговор
  13 08:54  12.11.17
  Браво, "Факти"! Тъкмо бяхте започноли да наричате канцери тези, които живеят на чужд гръб и пак обърнахте палачинката. Аз трябва да си сменя 12-годишния дизел, защото много цапам, но вече отговарям и за екологичното отопление на някоя незаконна колиба, където пак от моята работа се издържат няколко чавета. Машалла! А вместо да им наливате пари, защо не ги накарате да си ги изработят?
 • Дебили сте
  Отговор
  14 09:21  12.11.17
  паметник за великия Тодор Живков.
 • ЕМИ
  Отговор
  15 09:32  12.11.17
  А бе и ми говорите за 10 ноември. Какъв светъл празник бил, каква победа, какво чудо от какво сме се отървали. Гледам ги онзи ден всички "телевизии" 10 та 10. Държавата е в кома,много тежка кома, а хората са под хипноза ама много тежка. ... поета беше написал : пиянството на един народ, но може би някой поет е време да напише : ТРАГЕДИЯТА НА ЕДИН НАРОД.
 • ник
  Отговор
  16 09:44  12.11.17
  решението е просто, да се спази закона и всички незаконни постройки да се бутнат и да се бутат постоянно
 • Ганьо Говнарев Говньо
  Отговор
  17 09:46  12.11.17
  Аз мисля, че държавата трябва да осигури безплатен ток на циганите! Защо да изнасяме ток, до де можем да греем цигански гъ..ве!?!?
 • Гоуст
  Отговор
  18 09:47  12.11.17
  Как не те е срам да пишеш такава статия.Продажник.Що не дойдат м-те да подобрят моя начин на живот.
 • Кольо кварталния
  Отговор
  19 09:56  12.11.17
  Предлагам с дружни усилия да се газифицират махалите с последната надежда да се случи Големия взрив и де се свърши
 • един
  Отговор
  20 09:57  12.11.17
  като хванеш въшки или тения, не се мъчиш да подобриш техния живот, а мислиш как да се отървеш от тях най-бързо и безболезнено. Затова е нужен да се роди един ХИТЛЕР и проблема ще се реши. Всичко друго води до тежки и нелечими болестни състояния на обществото ни.

 • направо се подиграха с нас
  Отговор
  21 10:01  12.11.17
  ЮЛИАНЕ, продажнико, колко ти платиха да напишеш тези простотии, и как сега гледаш семейството си в очите ? Или може би като похарчиш парите ще ти стане по-хубаво? Не те е срам!
 • Гост
  Отговор
  22 13:55  12.11.17

  До коментар #5 от "Брат ми":

  Пич, за подобрн коментар в истинска държава ще лежиш поне няколко месеца.

  Коментиран от #24

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  23 13:58  12.11.17
  Народът на Рим се грее на кюмбета, като в тях изгаря всичко, което може да гори. С екологичен конски впряг римляните събират автомобилни гуми, които с флекс режат до необходимия за кюмбето размер, резултата е нажежена до червено печка и черен пушек за бялото братство. Решението на проблема е римското население да се грее безплатно на ток.
 • 24 16:30  13.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай