9 993 32

Открито писмо до човека зад Гинка

Благодаря ти, че ни изнесе този безценен урок по „Как НЕ се прави бизнес“

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Георги Харизанов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Човеко зад Гинка, който и да си ти. Явно имаш пари. Много. И искаш да ги инвестираш. Дотук добре. Само че парите ти не стават за пряка инвестиция, защото или са със странен произход, или самият ти имаш странна биография.

Което не е добре, а и трудно /невъзможно, в кратък срок/ се променя. Поради което ти е бил нужен токов предпазител. Или бушон, да е по-разбираемо за читателите. Което, с оглед на нежеланието ти да излизаш на светло, е разбираемо. Само че си избрал изключително нелеп и неподготвен предпазител /бушон/, способен да спечели моментално световен конкурс за най-некадърен предпазител /бушон/. Което е неразбираемо, защото явно си човек възможности и акъл.

Зает в отстрелването на местни конкуренти и спечелването на търга в Чехия, явно си забравил че в един момент всички камери и микрофони в тази земя като човешка длан ще се забият в лицето на Гинка. Което е разбираемо. Но с много малка част от 320-те милиона евро можеше да наемеш човек, дори един единствен човек, който да научи Гинка що е то бизнес, офшорка, финансиране, самоучастие, риск, залог, допълнително обезпечение и управление на държавно гарантиран монопол върху услуга с държавно регулирана цена. Защо не си го направил е тотално неразбираемо.

Докато ти, човеко зад Гинка, умело движиш международните дела, Гинка можеше да е дала няколко интервюта в които да изработи публично поведение, да ни убеди в аванс че разбира поне нещо от енергетика и управление на среден и едър бизнес, да каже някоя и друга критична дума за липсата на реформи в сектора и да звучи независимо и смело. След което в деня, в който ти, човеко зад Гинка, беше избран за купувач, целокупният български народ да не изпадне в нелечимо недоумение как така несъществуваща госпожа от пазарджишко осъмва като енергийна милиардерка.

Защото Гинка свирепо те издъни, човеко зад Гинка. Първо те пратиха при словашки магнат, после в СИК, после в Грузия и Парадайз Пейпърс. Направо те разкатаха. В отговор на което вие първо пуснахте едно предварително разписано менте в БТА, после още по-странно рандеву в една национална телевизия, после едно още по-странно в друга. С което не само не отговорихте на въпросите, а поставихте още сто. И все без отговор.

Заради теб, човеко зад Гинка, цяло едно правителство се сблъска с тежък имиджов проблем. Който е почти нелечим на този етап. И заради който имиджов проблем сделката ти ще иде в канавката. Двама премиери се репликират, зам.министър праща документи, те пък /документите/ били една страничка. Все заради теб и Гинка.

На моменти сделката и всичко около нея изглеждаше толкова тъпо, че за миг се усъмних да не би цялата работа наистина да е авторство на Гинка. Но после пак изгледах интервютата и ми мина.

Та, човеко зад Гинка, да ти имам сделката и милионите. Дано успееш да ги опазиш и да си ги харчиш със здраве. Въпреки че ако правиш бизнес по този начин, определено не съм оптимист.

Хубавото е, че покрай теб отново ще видим кой кой е. Кои политически лидери проумяват нещо и кои се литкат от жълти изрезки. Кои издания знаят, че и трите ЕРП-та подават планово заявление за цени до 31-ви март, и кои ще пляснат заглавие „ЧЕЗ поискаха увеличение на цената“. Кои лидери искат тук да продължат да идват чужди инвеститори и кои искат България да изглежда като талибанска губерния, която забранява, изземва и национализира с извънредно законодателство.
Та в някакъв смисъл ти благодаря, човеко зад Гинка.

И за маските, и за това че ни изнесе този безценен урок по „Как НЕ се прави бизнес“.

Чао. И да си пазиш парите. Ще ти трябват.

Георги Харизанов, FacebookКоментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 13:02  02.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • балама
  Отговор
  2 13:05  02.03.18
  Тоя Харизанов по-голям балама и от мене. Първо, че не е "човеко", ами е мафийо. И второ, не че имат толкова "акъл", ами народът е прост и те злоупотребяват с тази му простотия. Повече е въпрос на липса на скруполи отколкото на акъл, когато мафията е зад теб в политиката, съдебната система, медиите, банките, народът е прост и лесно манипулируем, що до не си позволи мафията малко гаврица, за мезе на скъпото уйски. А, пък баламите като Харизанов са едно бонус мезе.
 • 3 13:07  02.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ганьо хубавеца
  Отговор
  4 13:13  02.03.18
  Гинка нещо взе да ми харесва, да взема да и напиша и аз едно отворено писмо, с тая рокличка направо кърти. Бих и направил един див и необуздан кекс, ако се навие.

  Коментиран от #9


 • 5 13:14  02.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • onq s konq
  Отговор
  6 13:14  02.03.18
  Лично на мене Гинка много ми аресва и немам нищо напротиф тя да дръжи шалтера на балгаря

  Коментиран от #19

 • ДЕД
  Отговор
  7 13:17  02.03.18
  Истаната е една ГЕП прекалиха, много гафове за малко време , накъдето и да се обърнеш всичко е ГЕП - от селският кмет през медиите до големците. Заеми, соджуци, издънки, корупция и пр. Десет години стигат, нека да дойдат по свестни .

  Коментиран от #8

 • боа баб
  Отговор
  8 13:24  02.03.18

  До коментар #7 от "ДЕД":

  Сега, ако кажеш и кои са тия "по свестните", цена нямаш. Ама гледай да са някои по-грамотни барем от тебе.

  Коментиран от #28

 • адресата е ясен
  Отговор
  9 13:25  02.03.18

  До коментар #4 от "ганьо хубавеца":

  Човек не й го навирай, че може да те перне тока ;) Иначе писмото трябва да е ясно адресирано до един премиер, нали той застана зад нея дори открито по тв-то ?
 • АПОСТОЛ ПАВЕЛ
  Отговор
  10 13:28  02.03.18
  ХАРИЗАНОВ ТЪПА МАЙМУНО ГРОЗНА ИСКАШ ЛИ ДА МИ ГО СМУЧЕШ НЕГРАМОТНИКО

  Коментиран от #14

 • Гост
  Отговор
  11 13:47  02.03.18
  Писачоо, нали се сещаш че Гинчето след по-малко от година ще се спомине изненадващо кат Мишо Бирата, жена му, шефа на Митниците и т.н. И нали се сещаш че умен човек-кандидат бушон това го знае и няма да се навие никога
 • Бравус
  Отговор
  12 13:54  02.03.18
  Браво Георги, евала Харизанов! Всичко написано от теб, е все едно излезнало от народните уста. Ама ,ние -Народът, бихме заменили твоето "човека зад Гинка" , със само две букви Б.Б. Нали вече на всички е ясно ,кой иска да си "купи" енергото?

  Коментиран от #13

 • Олимпи Котев
  Отговор
  13 14:02  02.03.18

  До коментар #12 от "Бравус":

  Като ти гледам акъла май е по ясно че ББ ви чисти л..ната и повърнята
 • Анонимен
  Отговор
  14 14:05  02.03.18

  До коментар #10 от "АПОСТОЛ ПАВЕЛ":

  Бойко, дръж се възпитано, поне до утре, 03.03, когато ще дойдем на площада и ще те накараме да плачеш.
 • Дидо
  Отговор
  15 14:06  02.03.18
  Искам да плякам Гинка в някой трафопост :)
 • АМЕД
  Отговор
  16 14:11  02.03.18
  що се шашкате бе хора.Много е простичко нека СОФИЯНЦИ СЕ ВЪРНАТ ПО СЕЛАТА ЗА ЕДНА ДВЕ ГОДИНИ И ГИНКА ЩЕ ФАЛИРА
 • 17 14:38  02.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Балканджи Йово
  Отговор
  18 14:44  02.03.18
  Който- и- да- си зад, под, над, пред г- жа Върбакова! Явно си доста по- умен от всички политически мижитурки вкупом, ДАНС, Съдебна власт, КЕВР и т.н. Връзките ти в банковите и всякакви финансово- олигархични структури са завидни! Вземи ме на работа при теб с добро предложение за работа и ще работя за теб до пенсия! Ако желаеш мога да бъда и новия собственик на " ЕОН"! Поздрави!

  Коментиран от #21

 • onq s konq
  Отговор
  19 15:04  02.03.18

  До коментар #6 от "onq s konq":

  Mного грешЖки съм допуснал в праФописа имам, но конЯ е гладен .
 • ПФФФ
  Отговор
  20 15:23  02.03.18
  Гоше ревеш кат вдовица за у#й Ква държава кви пет лева Защо някой читав инвеститор не ще да купи ЧЕЗ и защо чехите бягат от БГ що продават печеливш бизнес що бе Що не ревеш за Пирин кой иска да го купи Кремиковци също го купи младеж на 28г що Костов не даде GSM лиценз сумати години на БТК за да може Мтел да си направи мрежата да не би тия с фотоволтаиците да се енергетици там с един договор от енергото отиваш в банката и ти дават кинти да си направиш солара ти си тръгнал да ми говориш за държава и еднати Гинка направи бат Боко на тъпак пред цяла Европа и оди сега разправяй че си стабилен партньор ай оди се скрийй
 • jpower
  Отговор
  21 16:12  02.03.18

  До коментар #18 от "Балканджи Йово":

  Това е Бокиче брее, ама заплата няма да видиш....
 • Димитров
  Отговор
  22 16:20  02.03.18
  Да смениме ЧЕЗ.Във Фейзбух набира скорост група ..Да сменим ЧЕЗ..
 • Главен енергетик
  Отговор
  23 18:53  02.03.18
  Представяте ли си,хора,по време на европредседателството да падне правителството.После на горките гости от Европа кой ще им налива ракия?
 • сноу
  Отговор
  24 22:04  02.03.18
  Няма да пощипвате така Харизанката, че е много докачлив.Особено на дясна политика .Иначе той само с лявата ръка, ама нали му харизаха някакъв измислен институт за дясна..и т.н .та вече само с дясната приема поръчки.Сега пощи Гинка ,ама утре може и майка си да захапе, само на главните измамници не смее крива дума да рече.Там е хрисим и ненадминат в мазни слова.А ако вместо Гинка беше Фатмето ,Айшето или Сюлейманлето на Доганлето, какви възторжени слова щеше да изсипе..
 • мангалезич
  Отговор
  25 22:10  02.03.18
  Да прочетем нещо за автора на статията : http://www.mignews.info/kakav-politolog-e-bivshata-kalinka-na-gerb-georgi-harizanov/
 • 26 22:31  02.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бат Мишо
  Отговор
  27 22:48  02.03.18
  хубу ве ко като се казва Гинка момата аз пък се кефя да е в бг тая компания поне нещо кът са осере ще знаем коя къща да запалим както ги палихме в Варна по гот ли ви е шеф да е Маминко я съм ке Посрала от Дупевац Чехия или Малоумен ОТО от Гъзенбург дето не знае български и щат са накраде няма да знаем де да го найдем из тъпата Щвабия да го налазиме А тва време на разплата иде с народните грабители и свободата ще дойде както винаги на веригите на руските танкове и ще дойде скоро
 • Хромито
  Отговор
  28 22:52  02.03.18

  До коментар #8 от "боа баб":

  Дори и Барека е по-свестен от тя , а за по грамотен да не говорим

 • Сульо
  Отговор
  29 00:55  03.03.18
  Писмо до човека с писмото до човека ,който стои зад Гинка. Ела да ти намеря един 7.62 АК с пълен пълнител, гръмни се да не се мъчиш ти и да мъчиш хората около себе си.
 • Panata
  Отговор
  30 01:10  03.03.18
  Лошо момчета лошо, вече определено ни взеха всички за леваци.... От това което виждам няма да се промени държавата никога само театъра ще е различен.
 • 31 01:26  03.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • смях в залата
  Отговор
  32 19:35  04.03.18
  За човека зад Гинка сега се знае само че е от Банкя ...остава само да се разбере кой може да е ... Знае се също че е Усвоил Милиарди и сега ги материализира .. поне досега докато е на власт

Напиши коментар:


Публикувай