Last news in Fakti

17 Юни, 2018 09:00 11 430 45

България търси идиоти

  • аец "белене"-
  • пенсии
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Емил Йотовски

Госпожи и господа, управляващ елит! Вие сте едни и същи и се знаете. Ние също ви знаем. Дали сте опозиция или управляващи е без значение.

Доказахте го с гласуването за гьола гръмко наречен АЕЦ "Белене". За съжаление трябва да признаете неприятната истина, че все още съществуваме (разбирай хората, гласоподавателите или раята - както предпочитате).

Признавам изобретателността ви за двадесет и пет години да ни избиете, но по някакво чудо още живеем. Населяваме територията, така да се каже. Какво ядем, какво пием, какво дишаме си е наша работа, но продължаваме да мърдаме, че дори и данъци да плащаме.

Знам, че това не ви харесва, но инстинктът за живот явно ни е много мощен. И инатът също. Унищожаването на образованието не ви свърши работа.

Унищожаването на медицината – също. Живеем, мама му стара.

Унищожението на съдебната система и отменяне значението на думата справедливост също не довежда до задоволителни резултати.

Културата – вълци я яли! Като казах вълци се сещам, че те са месоядни, а културата ни отдавна е станала на талаш. Така, че и вълците няма да я ядат.

Журналистиката ни е синоним на гнусота.

Направихте всичко, което ви беше по силите, но резултатите не са убедителни. Почти ни видиотихте, убихте, обидихте, унижихте. Но почти. За да има кой да ви понася, трябва да е идиот с коефициент на интелигентност под 20. Ако бяхме всеки един друг народ, отдавна да сме се отказали, ама ние сме инат народ. Не мрем. Петстотин години турско присъствие (за това отделно) не са ни ликвидирали, та с 25 години демокрация ли? Смешници!

Гинки, Пенки, Калинки и всякакви други представители на фауната също не вършат резултат. Картофи, Компири, Круши, Пъпеши, Кауни – също не ни избиха.

Пенсии по 150 лева, подигравки с деца и инвалиди, майчински по 35 лева, постоянно покачване на цени, пазарен терор на чужди корпорации, шуробаджанащина, интриги, поръчкови ченгета, поръчков ГДБОП, поръчкови прокурори, поръчкови журналисти, поръчкови телевизии и вестници. Газене на деца от джипки. Криви пътища, корупция на всякакви нива, съсипана природа, толериране на циганските престъпления, сваляне на обвинения на изроди, оправдавания на престъпници, педофили законотворци. Курви, крадци, и шутове представени като елит. И още много, много, много... Вече нищо не ни учудва.

Затова стига с безуспешните опити. Вие доказано не се нуждаете от народ, а от идиоти. Внесете ги! Направете конкурс, поканете и неправителствени организации. Така няма нужда да се стараете за всичко гореспоменато. Госпожи и господа, управляващ елит, така ще си живеете щастливо, богато и доволно.

Ако целта е да построите една атомна централка, да я взривите и да ни затриете – шапка ви свалям. Така решавате всички главоболия наведнъж. Може би затова по този въпрос сте толкова задружни. Но преди това, наистина, направете конкурс за идиоти от цял свят, защото после няма да има кой да ви избере.

Разбира се дотогава ще направим всичко възможно още да сте на власт (а каквото не успеем, ще го оправите с изборни фалшификации), но силите са ни на изчерпване.

Искрено жив, въпреки...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батко ви

    141 11 Отговор
    Браво! Това е тъжната истина за нашата родина.

    Коментиран от #34

  • 2 бако

    123 10 Отговор
    Силна статия,тъжна и истинска за съжаление.
  • 3 Гост

    74 13 Отговор
    Никак не ми харесва написаното. Излиза че наистина напълно сме атрофирали и примирени . Нашите предци са били по-силни от нас и напрекъснато са повдигали духа на Народа да не се примирява,да се обединява и с общи усилия да свалят омразните тирани. А сега какво?- мачкайте ни но ще оцелеем,макар и оскотяли! Господ да ни е на помощ,след като до там сме го докарали. ЖАЛКО!

    Коментиран от #23, #31

  • 4 Идиот

    75 10 Отговор
    Добре написано!
  • 5 народ

    57 8 Отговор
    Сьсипаха БЬЛГАРИЯ.Празни приказки за АЕЦ само да няма отговорни за откраднатите милиарди
  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    33 8 Отговор
    Ай да гърми и да са свършва
  • 7 Димитър

    98 6 Отговор
    България вече не търси идиоти, тя си отгледа цяло едно поколение такива!
  • 8 Бесен Язовец

    64 5 Отговор
    Съгласен съм напълно с автора, особенно ми хареса това за журналистиката...)

    Коментиран от #12

  • 9 G040

    59 3 Отговор
    Добре,ОБАЧЕ!...БЕЗКРЪВНА РЕВОЛЮЦИЯ НЯМА...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Disela

    31 2 Отговор
    Тъжно .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 G040

    25 9 Отговор
    ..БУНТЪТ НА РОБОТИТЕ..NET вариант....поредният виртуален революционер...ХА ха ха.....

    Коментиран от #43

  • 14 градски

    30 11 Отговор
    Какво общо има атомната централа с пенсии, култура и тн? Единствено е трън в очите на някой, който не иска в България да има атомна наука и енергия.
  • 15 иии

    23 6 Отговор
    тоя нищо ново не казва.какъв е приносът на автора? това го дъвчем 29 години. за съжаление.
  • 16 Къртев 🐓

    35 0 Отговор
    Животът е прекрасен!!!
    Държавата затваря поради липса на персонал.
  • 17 Бай Тошо

    30 0 Отговор
    Не ги търси а произвежда, има и за износ
  • 18 Непознат

    30 1 Отговор
    Примирени народе,ТОЯГАТА трябва да играе,ако искаме да живеят децата ни тук да ги пометем тези корумпирани политици.
  • 19 До жулналиста-дебил

    19 9 Отговор
    Личи си, че си журналист лапач. Лесно си купуваш стоки, ама те се произвеждат с ток. Защо не си зададеш въпроса - защо немците и французите по колко атомни централи имат в страните си? И защо си пробутват теориите и оборудването за слънчевите панели у нас. Ако беше мислещ човек щеше да се замислиш как от гьол, аец-а става приоритет, точно с купуването на ЧЕЗ от Гинчето и как двете сделки вървят в паралел, като не стане едната, няма смисъл от другата.

    Коментиран от #21

  • 20 Да уж

    13 3 Отговор
    "Роб не търси свобода, той търси рабовладелеца".
  • 21 Да уж

    24 5 Отговор

    До коментар #19 от "До жулналиста-дебил":

    Човекът в описал реалната ситуация в България. Изводите са грешни. Хората са стадни животни, ама не са овце, които оня ден последвали едната и са скочили, таман 500 на брой, в пропастта.
    Какво значи "Управляващия елит"? Че те са част от вас- българите. Те не са спуснати от небето. И има милиони чиновници, които се хранят, благодарение на тоя елит. Затова и гласуват за тях. А чиновниците имат семейства и братовчеди.
    И лекарите не са от Марс в България. Те също са част от вас. И отношението към пациента като към клиент не е упражнявано директно от "управляващия елит". И децата в България са възпитават не от извънземните, а от техните родители и учители, които не искат разрешение от управляващия елит, когато висят с непълнолетните си чеда по заведения и да се кълчат , слушайки чалга , а на следващия ден да ходят да се карат с учителката за по висока оценка на умореното чедо. Например. Да, известно е, че рибата се вмериса от главата, но въпросът, кой е главата в страната? Като отговорите на него, може и да престанете да стенете.
  • 22 впечатлен

    15 6 Отговор
    Ама ние това всичкото го знаем. Едва ли има някой, който да не се е замислял колко сме зле. Строихме развито социалистическо общество. От година на година нещата ставаха все по-зле във всяко отношение. Моралът падаше, кражбата и лъжата ставаха все по-осезаеми. Но не губехме надежда в "светлото бъдеще". Кризата, която ни застигна не е от вчера, това започна много отдавна, още по Тодор-Живково време. Човекът имаше завидно чувство за хумор, но все пак каза, "социализъмът е недоносче, другарки и другари". Всички виждахме, че е точно така. За всичко ни беше виновен "гнилият капитализъм", не другарчетата по върховете - привилегировани, винаги осигурени с добро хранене, при тях светеше, докато при нас просветваше на всеки 3 часа. Цялата борба за власт от страна на "левите" е да заживеят както са свикнали, да имат много повече права от останалите и истината да е такава, каквато те определят. Навиците от миналото ни не могат да бъдат премахнати с магическа пръчка. А най-страшното - незачитане на хората и техните права, двойният аршин, това ще ни преследва още доста време за съжаление.
  • 23 Георгиева

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    До голяма степен си прав/ а,но я кажи ей ,така с ръка на сърцето би ли застанал например: до някой ,който е сам на площада , и е вдигал плакат с искания към управляващите за промени ,които и ти искаш? Би ли започнал да убеждаваш и други хора да застанат зад такава кауза и заедно да променим нещата ....или ще го сметнеш за луд и ще отминеш подсмихвайки под мустак ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 хъ хъ

    7 7 Отговор
    Поредния плюещ, който не казва нищо ново, но пък стадото му кима одобряващо. Като толкова много знае или може, защо не даде решения за които проблеми вижда? Щото сигурно си прави някаква самореклама, а не че може да направи нещо за промяна на все пак много от верните неща, които е нарисал. За съжаление отделните хора без да се обединят трудно може да им се чуе гласа, но пък нека всеки като чете подобни писания, нека се опита да промени сам или с другите около него каквото може и да го пропагандира за подражание - такава е именно еволюцията на нещата.
  • 26 Валери

    11 1 Отговор
    Няма нужда да си внасят идиоти, по-големи идиоти от нас в Европа са само албанците и македонците ама и те малко по малко вземат да ни настигат. Така че идиоти си има и точно поради тая причина тия дето описвате в статията си живеят добре и ЩЕ си живеят добре, защото идиота предпочита да си прати децата в чужбина и да си затрие рода вместо да се бори за земята си и за страната си.
  • 27 ПЕШЕВ

    12 8 Отговор
    ДОБРЕ НАПИСАНО,САМО ЧЕ НЕ Е КАЗАНО КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ПАДЕНИЕТО НИ КАТО НАЦИЯ И ПЕНСИИТЕ ДА СА ПО 150 ЛВ. ВИНОВНИ СА КОМУНИСТИТЕ,КОИТО СЕ ПРОДАДОХА НА КГБ И СЛЕД ПРОМЕНИТЕ/А И ПРЕДИ ТЯХ/ РАБОТЕХА НЕУМОРНО ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И В ПОЛЗА НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ,КОИТО СА В БЪЛГАРИЯ ДА ЦАРИ ХАОС,ДА НЯМА РЕД И ЗАКОННОСТ,НАРОДА ДА Е БЕДЕН И НЕДОВОЛЕН,ЗАЩОТО ПО ТАКЪВ НАЧИН Е ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМ .КОГАТО ТЕЗИ,КОИТО БЯХА НА ВЛАСТ ПРЕДИ 10,11.1989 И ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ,КОИТО СЕГА ВЛАДЕЯТ БЪЛГАРИЯ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА,ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД.
  • 28 Гост

    3 0 Отговор
    Георгиева,за да пиша по този начин,значи СЪМ ПРАВИЛ НЯКОИ НЕЩА! Но точно зощото не съм срещнал подкрепа/с изключение на 1-2 като мен/съм го написал. И затова не приемам статиятя!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Георгиева

    5 0 Отговор
    Чест и почитания тогава ! Можем да обединим усилията си за промяна и чрез соц. мрежи - едновременно в големите градове да издигнем едни и същи искания към политиците или пък - защо, не и когато идват избори . Не е трудно всеки да си представи предложенията и съответно да ги разискваме т.е да допълним или отхвърлим нещо , да ги формулираме достатъчно разбираемо и да изберем някой /и, който да ги представи пред правителство или кандидат депутатите и съответно да искаме срок за изпълнение и т.н. и т.н. Аз съм на мнение,че конкретните предложения за промяната трябва да тръгне от долу на нагоре ,.а да е наистина "на ползу роду " "
  • 31 Боляр

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Няма Господ, дето да помогне на глупака и малодушника. Само и единствено ние сме си виновни. Истината е, че не ставаме. Тъжно е, грозно е, но е истина. Ние не сме търпелив народ - ние сме народ от идиоти и дебили. Както казваше оплютият от много сънародници Радой Ралин: Търпението е висша форма на гниене. Е, гнием си и смърдим!
  • 32 Браво!!!

    6 0 Отговор
    Супер статия!! За политиците ние сме биомаса, нищо повече!!! Те си мислят, че само те са живи и съзнателни създания. Затова за тях предметите са по-важни от човешкия живот

    Коментиран от #33

  • 33 Моарейн Дамодред

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Браво!!!":

    А политиците кой ги избира, колега? Да не са паднали от Марс? Сами си ги избираме и ако те са елитът на нацията, какво да кажем за самата нация? Какъвто мат`рялът, такива и политиците му, и лекарите му, и учителите му, и държавата му и всичкото му. По-горе друг форумец беше написал, че не ставаме - ами така си е, колкото и да се правим на обидени.

    Коментиран от #36

  • 34 ДДД

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Батко ви":

    да но не е истина:(
    Публикувано във факти.бг:
    че дори и данъци да плащаме.


    Знам, че това не ви харесва,
    не им харесва че плащаме?
    айде бе
  • 35 нещастник гнусен

    5 1 Отговор
    Моля прогейтър мрежата да спре да съска и саботира държавата. България на идиоти като вас се нагледа и напати, моля като не ви харесва, махайте се най накрая и ни отървете от лигавото си присъствие. Знаем, че за това сте взели едни грантови пари и ще се избиете кой да усвои повече, чрез национални предателства. Гледахме ви сеира, как унищожихте прекрасната ни държава, разпродадохте всичко, което не можахте да сринете директно, за по 1лв. Унищожихте всичките ни стратегически проекти дори и само да правите мили очи на кумирите си, които иначе ни презират. Оттеглихте ни от стратегически пазари, просто ей така, никой не може да обясни защо, дори и циганският ви, икономически месия Костоф. Какво повече искате, гниди нещастни? Оставете ни намира, да си оправим държавата най накрая. И да стискате, повече вода няма да капе, колко пари ще изкарате, като не остана какво повече да продадете и предадете тук. Долни, продажни същества, на грантова издръжка, дето освен да плюете и сервилничите на враговете на България, не можете и за 5ст. друга работа да свършите. Предателят и чуждопоклонникът е по-презрян и от най лошият враг.
  • 36 Генерал Атанасов

    5 6 Отговор

    До коментар #33 от "Моарейн Дамодред":

    На идващите избори с мотото„ОТИВАЙТЕ СИ ПРИ ПУТИН”
  • 37 народ

    6 3 Отговор
    На идващите избори с мотото "Отивайте си в Америка"
  • 38 патриотъ

    3 1 Отговор
    Няма нужда да ги търсите,и така е пълно с идиоти,които си заслужават съдбата!
  • 39 Гост

    4 1 Отговор
    Истина е че ние сме си виновни. Но е доста трудно да се преборят външни заповеди над коленичили политици,трудно е да повлияеш на продали се за "жълти стотинки" избиратели,невъзможно е да накараш затворилият се в "своята вселена" да излезе да гласува. И най-важното-разруши се нормалното образование и по този начин се подмениха ценностите. Какъв е изхода?-за България такъв изход няма докато е в ЕС,защото в момента тя се управлява от вън!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Тъпакът

    1 1 Отговор
    АЗ участвах в събитията пред партийният дом и барикадите през 90 и 95г.сега да ходят младите дето мислят да си стоят в РБза другите процеса на разложение в страната е необратим.Разстрел по 20 автобуса с врагове на народа на ден до стената,и сценарият е е ясен,повтаряме историята

    Коментиран от #42

  • 42 Ebter

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Тъпакът":

    Може и прав да си,....но!? Хазарите, които се правят на ев..ре..и и са създали сащ и ис..ра.еел за голямо съжаление на обикновените хорица...искат да управляват света! Та ние като територия сме им интересни, а не като народ! Затова ни избиват ...чрез своите агенти наречен у нас "елит"!
  • 43 Ташко Мъдев

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "G040":

    То пък великия деятел - реален революционер.
  • 44 Ташко Мъдев

    1 1 Отговор
    Като сме в енергийната тематика, да попитам - на никой ли не му направи впечатление как броени часове след "визита" на "доброжелателните и миролюбиви братя" американци бе спрян Южен Поток?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.