Last news in Fakti

2 Юли, 2019 11:00 6 310 62

Ангелкова носи пряка отговорност за пустите плажове

  • николина ангелкова-
  • плажове-
  • черноморие
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нека е ясно, че министър Ангелкова носи пряка отговорност за днешната пустота по курортите у нас. Българите възнененавидяха морето, услугата, настаняването, кръшкането от осигуряване на качествени продукти в ол инклузива, цените за настаняване на плажа. Българите не са идиоти, не са тъпаци, не са слепи, не са прости - те отдавна знаят какво значи качество, какво значи спокойствие и почивка...А българите се заливат от смях и приемат като част от условието за добра почивка да прекарат около 6 часа на границата.

Ами да - 6 часа чакане, ама после спокойствие, чистота и удоволствие. В същото време, докато се издига новият "временен" двуетажен ресторант на поредния плаж - в Ахтопол, Ангелкова отговаря, че проблем няма: така било по проект. Но ресторантът се строи докато хората са на плажа, те чуват постоянно тропане, резачки, грохот. Ами наложило се, кво - да потърпят, вярно тази смяна на почивка и следващата няма да успеят да чуят прибоя на вълните, но случват се такива неща. Що не се случват в Турция? Що не се случват в Гърция? Що не се случват в Хърватия? Къде другаде се случват, гусжа министър?

Признавам, че се поколебах преди да споделя видеото на напълно пусти плажове на Златните, но разгледах внимателно сянката - да не е утринна от 6 сутринта, например, а почти по обяд, както казва и авторът на записа. И после заваляха снимки от Черноморието - празни, пусти плажове, празни, пусти плажни ивици. Поморие, Какао бийч, друг плаж, публикуван от колега-журналист - от всякъде е едно и също.
Това не е моментен удар по туризма ни, това тепърва ще се стовари с адска сила върху цялото Черноморие.

Българите са гневни и с право.

През 2015 година, министърът на туризма Николина Ангелкова заяви: "Имаме примерна концепция за развитие на туризма, в която е заложено чадърите и шезлонгите на плажа да са безплатни и търсим варианти как да стане това."

Ангелкова обеща, че стратегията ще бъде обсъдена с представители на бранша, като предстоят и обиколки из страната за среща с тях, за да се видят плюсовете и минусите на предложенията. Министърът обясни, че се проучва опитът на страните с традиции в морския туризъм.

"Концесионната такса не е обвързана с шезлонгите и чадърите, достатъчно е, че концесионерите могат да отдават части от плажовете под наем за заведения", разсъждаваше министърът през 2015 година.

Тогава тя обеща също създаване на фонд, който да осигури качествена довеждаща пътна инфраструктура до най-популярните туристически обекти, а също и информационни табели. Крачеше насам-натам, въртеше мъдро носа си - пардон - глава, кимаше и даваше интервюта.

От всички обещания, факт останаха обиколките. Из страната, извън страната, до Китай, до Индия, до Южна Америка, докъдето лети самолет. И резултатите не закъсняха: снимки, снимки, снимки - тонове снимки от срещите на министъра с всяка знаменитост, до която успя да се докопа.

От общините у нас стана популярно от туристическия бранш да казват: "Ей сега пак ще ни посети и пак ще обещае на всеки всичко, а после ще забрави, че е идвала."

Да, това се оказа устойчивата практика на министъра.

Ангелкова направи рекламно лице на вътрешния туризъм Кобрата: човек, чиято кариера и битие се развиват извън България, просто защото работата му го предполага. Не можа да го убеди поне да стъпи на Седемте Рилски езера или поне на Черни връх и оттам да каже: "Българи, вижте колко е хубаво! Нека обикаляме страната си!"

Рекламните послания на България (вътрешни и международни) са не просто боза - те са жалки, архаични, безсмислени, безпосочни. Наточи се министърът и ново лого да прави, а това води след себе си цялостно ре-брандиране и нови рекламни материали до милион и едно (лева, естествено, па и повече). Ама не се получи този път. Открадна и направи некадърна компилация от клип на киностудия, като така показа, че американски актьори искали да почиват у нас. И за да е този резил пълен, показа клипа на среща на министрите на туризма на Световното туристическо изложение WTM в Лондон.

Всъщност от начинанията ѝ нищо не се получи. Ама като казвам нищо, то значи НУЛА. Рече Ангелкова да забрани дивото къмпингуване. Рас-трас-прас - нема вече диваци на палатки. Ама къде да идат, при какви условия, с какви правила, с какви изисквания... - абе, няма, бе!

Е, три дни по-късно нарочи тъпия си екип за виновен в предобрянето на новата наредба. Години по-късно, дори вече под шапката на Закон за Черноморското крайбрежие, идеята още не може да мине. И проблемът е, че в текстовете са заложени наказания, а не система от правила.

Превеликата колективна глупост на Ангелкова и нейния екип докара нещата дотам, че да не са в състояние да прокарат абсолютно нито един свой проект до текст, годен да бъде одобрен като закон. Тя (министерството) получи плажовете, които да отдава на концесия и достатъчно хора, запознати с тези игри, постоянно разказват на кого и защо ги е дала.

По плажовете масово не достигат спасители. В хотелите не достига персонал. В курортните градове не достига канализация. Под удара на данъчни и всякакви проверки попадат единствено официалните обекти, които работят възможно най-прозрачно, което не значи, че 70 на сто от местата за настаняване не са в сивия сектор и там ведомството е безпомощно като пасаж от цаца сред акули. Не веднъж съм го казвала, но пак ще напомня: общият брой на леглата, които отчита Националният статистически институт е по-малък от броя на леглата на Слънчев бряг. Това може би обяснява как в България влизат според НСИ 12 млн. туристи и под 4 млн. са отседнали на хотел. Другите или нощем ползват празните шезлонги, или така, както сме напълно готови за Шенген, не можем да кажем къде са се дянали чужди гости, повече по брой от населението на България.

Липсата на национална политика за представянето на България е причина и Пловдив, като Европейска столица на културата, да е в десета глуха.

Проблемите, свързани с шума и безкрайните музикални купони във всякакъв стил побъркаха десетки хиляди туристи от всички държави, които ни посещават и те вече не желаят да чуят за България.

Пълната липса на визия за развитието на българския туризъм го остави на индивидуално спасяване: кой каквото знае от бранша, там, където му стигат силите да го приложи, доколкото може да се справи, благодарение на дългогодишни партньори от други държави... И това е.

От туристическите камари вече съобщават за сигурен спад с около 20 на сто на чужденците по Черноморието. В същото време министърът застава на подиума на напудрено и кухо като кратуна браншово събитие (организирано от хора, които държат да са близки до министъра, не до същинската работа) и обяснява как ще привлечем високия сегмент туристи, защото предлагаме все по-качествена услуга.

Преди години бях на остров Тортола - един от атолите на Британски Вирджински острови. Последните два кадъра са оттам. На плажа за плажуване няма бар, няма шезлонги, няма чадъри, просто палми, пясък и вода. На втора линия на палмите, към тях са привързани торби за боклук. И друго не е предвидено. В друга част на острова, пак на пясъка и в самата вода са разположени барове с жива музика. Бурната музика беше до 23 часа. И после хората могат просто да си седят и да си поръчват. На Британски Вирджински Острови със закон са забранени франчайз веригите - там не може да стъпи хотел от еди коя си марка, ресторант за бързо хранене, щом ще отнеме от местната икономика и местната инициатива.

Навсякъде по света хората първо правят политиката си, решават какво искат да им се случи и после го осъществяват. Хърватия, която е два пъти по-малка от България, посреща два пъти повече туристи.
У нас е време да отваряме нови гранични пунктове - дано и гърците, и турците се съгласят - все пак тяхната икономика ще храним за още много, много години напред.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    27 107 Отговор
    АЙДЕ СЕГА АНГЕЛКОВА БИЛА ВИНОВНА, ЗАРАДИ ЛОШОТО ОБСЛУЖВАНЕ И АЛЧНОТИЯТА НА БЪЛГАРИНА,АМА КАРАЙ НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛИТИЗИРА.!

    Коментиран от #30

  • 2 3121

    109 3 Отговор
    Защо държавата трябва да рекламира мутрите от лайноморието с държавни пари?

    Коментиран от #24

  • 3 Бб666

    75 1 Отговор
    Открихте топлата вода......То като гледам какви капацитети са министри може и аз да се пробвам.Ще бъда в Хисаря-кръчмата"Камилите"-при чичо.....Да не забравяме и тия мозъци в парламента.

    Коментиран от #42, #57

  • 4 Хотелиер

    3 56 Отговор
    Не се притеснявайте за нашия туризъм. Будали от Европа колкото щеш.

    Коментиран от #34

  • 5 Да бе Ангелкова ви е виновна

    89 1 Отговор
    Направете още 500 хотела , надуйте още малко цените и чакайте да има хора , бай Ганьо мисленето му ден година храни му изигра лоша шега , руснаците масово се махат от тук , което е съвсем нормално то в Испания да отиде ще му излезе по-евтино какво да говорим за Турция и Гърция
  • 6 Гост

    69 1 Отговор
    Даа...това е жалката истина..тия малоумни тикви държавата разкостиха от лакомия , та на един туризъм ли няма да видят сметката ..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 2 дни на слънчака

    83 0 Отговор
    равни на 4-5 дни в Турция,Гърция или Черна гора , трябва да си бая плосък да си даваш парите на алчните мутри .Тук освен да си изпросиш боя от назобан и комплексиран батка, да те ограбят или да получиш стомашно чревна инфекция от “страхотната” храна и “качествен” ахелойски алкохол и персонал , който те кара да се чувстваш като идиот , че му даваш парите си друго едва ли може да ти се предложи
  • 9 дрт прч

    39 1 Отговор
    ТОВА Е ЕДИН СЛОЖЕН ПРОЦЕС, КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА. ЯВНО ЧЕ НЕ СТАВА И ЗА ТОВА ТРЯБВАТ ОСТАВКИ. МНОГО И ГОЛЕМИ ОСТАВКИ, ВСЕКИ ДЕН И ВСЕКИ ЧАС, КОЙТО НЕ СЕ СПРАВЯ ДА СИ ХОДИ, МЕРАКЛИИ МНОГО
  • 10 Теди

    53 1 Отговор
    Какво е обслужването в БГ? Нагли мутри с политическа подкрепа застроиха и не се съобразяват нито с природата нито със закона!
    Това заслужава българското черноморие, да фалират!
  • 11 среднощен

    36 2 Отговор
    Проблемът в туризма е "прането"..!? Няма значение колко туристи посещават курортите ни - важно е колко се "отчита"..!? Този "проблем" е пагубен за всеки отрасъл на икономиката ни..! Защо не се водят "журналистически разследвания" в тази посока, ами се "плюе" само по политическия опонент..? В статията са постнати цели пасажи по два пъти - защо..??
  • 12 Стършел

    39 0 Отговор
    У нас нещата стават винаги по трудния начин. Сега ли чак се усетихте, че ще се стигне до тук? Аз лично го очаквах и по-рано да се случи. Алчността е един от десетте Божи гряха и това води до тези резултати.
  • 13 летовник 1 към едно с истината

    35 1 Отговор
    Какво ще запомня тази година от моето летуване на Слънчев бряг 2019,юни, неворятно време и дъж и слънце и облаци и буря.
    Лека съпоставка с комшиите които съм посещавал многократно като турист .
    И Турция и Гърция имат по красиво море и по добра храна и условия за почивка.
    Бях на Слънчев бряг 06.06-12.06 2019 година.Първа линия хотел "Маджестик" както е в Гърция и Турция. Пица- парче 7 лева ,цяла пица 50 лева. дюнер кебаб с малко месо и много картофи 8.50 лв.Кебапчето и кюфтето заедно с татарското отлетели за Равда, много били ефтени и затова не ги продават.Обедното меню се крие от чужденците защото е по-ефтино с мусака ,пиле с ориз и други чудни български гозби.
    Не ходете на море там, където лакомията е доставчик на мафията приятели те на Ангелкова съсипаха и молкото което имахме.
    Да ви е сладък дюнерът с" помфрит"-пържени във фритюрник картофи нарязани на резавчета но на дълго, също Българско изобретение да станеш богат и без Билалов.
    Това е трагедията по морета, няма дя пишем за проституцията и наркотиците които , покриват загубите на Мафията взели под концисия нашета Черноморие със личен асистент Българския Министерски елит и Премиер..
    А сега на слънце без чадър и шезлонг защото трябва да се прибирам на втория ден в къщи.
    Имах проблем да освободя стаята предварително защото на рецепсията руските" гастарбайтери" не говореха български език.
    За да се наречеш турист ти трябват следните финанси за един ден.
    Хотел от 120 до 55 за нощ. тук вл
  • 14 Социумът

    26 5 Отговор
    Ангелкова не я познавам,нито я знам,но тя не е персонално виновна за комплексен проблем. По морето и Бог на слезне на Земята,няма да се оправи.От печалбарския манталитет е това,от мисленето на къси дистанции .Колкото и пари да им дадеш,не могат да се надскочат.Ако ще им дай цялата пара на Света,все тая.

    Коментиран от #33

  • 15 Нищо не разбиращ

    18 4 Отговор
    Докато се посещава "нашето "море ще ни шибат както си искат.
  • 16 Нищо не разбиращ

    10 4 Отговор
    Докато се посещава "нашето "море ще ни шибат както си искат.
  • 17 Хотелиера

    3 60 Отговор
    БАЙ БГ МИЗЕРНИКА ИСКА С 300 ЛВ. ДА СЕДИ 7 ДНИ НА МОРЕ И НЯМА ПАРИ ЗА БГ. ЧЕРНОМОРИЕТО И ПОЧВА БАЙ МИЗЕРНИКА ДА СЕ ОПЛАКВА ОТ ШУМЪТ. БАЙ МИЗЕРНИКА ПЪЛНИ БАГАЖНИКА С ХРАНА И ХОДИ НА КЪРПА В ГЪРЦИЯ А ЖЕНА МУ ГОТВИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ! БАЙ МИЗЕРНИКА СЛУША ЧАЛГА ДО ДУПКА ДО МОРЕТО В ГЪРЦИЯ И ПОСЛЕ СЕ ОПЛАКВА ОТ ШУМЪТ НА СЛ. БРЯГ. БАЙ МИЗЕРНОКА ПОСКЕ ИСКА ЗАПЛАТА И ПАРИ В ХАЗНАТА ОБАЧЕ ПОЛУЧАВА ЕДИН Х.... БАЙ БГ. МИЗЕРНИКА!

    Коментиран от #29, #38

  • 18 Хотелиера

    2 48 Отговор
    БАЙ МИЗЕРНИКА ХОДИ ДА ЯДЕ В ТУРЦИЯ НА ОЛИНКЛУЗИВ И ДА СЕ РАЗХОЖДА ПО КАМЕНИСТИ ПЛАЖОВЕ, БАЙ БГ. МИЗЕРНИКА НЯМА ПАРИ ЗА БОДРУМ И КУШАДАСЪ И СЕ СВИРА В АНТАЛИЯ!

    Коментиран от #35

  • 19 Некойси

    34 1 Отговор
    Разбира се, че не е виновна. Ангелкова е калинка на баш мутрата в държавата. Каквото и се сведе за изпълнение ... целува рЪка и действа!
  • 20 Хотелиера

    4 41 Отговор
    БАЙ МИЗЕРНИЦИ НЕ ЛИПСВАТЕ ВИЕ ПО БГ. ЧЕРНОМОРИЕТО ЛИПСВАТ БОГАТИТЕ РУСНАЦИТЕ И ТЕХНИТЕ $ ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ ОНЕЗИ ОТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ! ВАШИТЕ ЛЕВЧЕТА НИКОГА НЕ СА БИЛИ РЕШАВАЩИ НА ЧЕРНОМОРИЕТО, НЕ СЕ ЛАСКАЙТЕ!!!

    Коментиран от #21, #28

  • 21 Социумът

    39 3 Отговор

    До коментар #20 от "Хотелиера":

    Ето за този манталитет говорим.Можем да четем,не е нужно да пишеш с големи букви.Или си се разпенил вече?Успокой се малко,бай Немизерник.Виж някъде в шкафчето за валерианче.

    Коментиран от #22

  • 22 Хотелиера

    2 48 Отговор

    До коментар #21 от "Социумът":

    ВМЕСТО ДА ДЪРНКАЪЕ ЧЕ ЦЕНИТЕ ВИ БИЛИ ВИСОКИ НА МОРЕТО ИСКАЙТЕ ЗАПЛАТИ. ПРОБЛЕМА ОПИРА ДО ПАРИ, НЕ ДО ШУМ, ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БАЙ МИЗЕРНИКА ОБИЧА ШУМЪТ, КРЪЧМИТЕ ВИНАГИ ПЪЛНИ! Морето не е,, Дом на покойника" или библиотека за да се пази шум, като искаш тишина, отиваш на санаториум!

    Коментиран от #23, #41, #45

  • 23 Социумът

    49 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хотелиера":

    Не бе,батка.Проблема не е само в парите,а главно в селския манталитет ,разпадащите се хотели,мизерната храна,фалшивия алкохол ,обслужването от наркомани с изцъклен поглед и т.н.И с две торби с пари да съм в тази среда,все тая.Ти това явно не го разбираш.

    Коментиран от #25

  • 24 Ми щото са едно и също

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "3121":

    И не могат един без друг
  • 25 Бесен Язовец

    2 36 Отговор

    До коментар #23 от "Социумът":

    Ходи да спиш на гръцки плаж 7 дни! Българите след 35-40 стават като пенсионери. Орефи 2 год.в Стокхолм в заведение шведката на 80 + год. в 00: 00 полунощ със чаша червено вино пред калорифера на заведението пуши цигара! Тук такова нещо не може да видиш на по 40год. Мъже шкембета от бира а чорлявата не си правила ноктите от нова година! Манралитет!!
  • 26 Бай Некадърник

    36 0 Отговор
    Са тез пишман хотелиери бизнесмени абе все серсеми и хайдуци. Е баламите свършиха. Никой няма ви работи, никой няма да ви дава пари за нищо! Духвате супичката и така ще е.. Минала година в гръцкия хотел имаше бг семейство, които бяха теглили кредит само и само фа почиват като хората! Показателно!
  • 27 Панделивиева

    16 3 Отговор
    Га бутахте социализма, давахте ли си сметка кво ще правите в това число и с туризма? Сега пак буташ...
  • 28 хахаахха

    14 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хотелиера":

    Аз съм забелязал че най богатите и най умните хора на БЪЛГАРИЯ седят и пишат във Факти хахахахаха ако случайно разбереш колко си зле ще се гръмнеш на момента бай тарикат
  • 29 Запознат

    17 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хотелиера":

    Бай БГ хотелиерът е БЪЛГАРИН за пример!!! Образован и грамотен е!!! Слуша класическа музика, джаз, етнофолклор и рок, чете книги!!! Той е най-съвестният и справедлив работодател и най- изрядният данъкоплатец!!! Най-ревностен радетел за запазване на красотата на българското черноморие е той!!!Той е ГРАЖДАНИН с висок морал и "европейски" ценности, достоен последовател на "гражданинът Кейн"!!! Ако е мъж, "има големи топки"!!! Обществото има нужда от повече такива граждани с голямо " Г"!!! Да живее!!!
  • 30 ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Виновна е за концесиите дето раздаде, на Маджо и Баджо от там и цените на много неща се вдигат.
    Наемите на Маджо и Баджо не са наемите на държавата, така си забиваме дебелия там където не трябва а и за някой боли.
    Нали Черноморието е Държавна политика , защо се монополизира от Ангелкова всичко за мафията, трима човека управляват цялото Черно море, при един и същи ходят рушветите.ТРАГЕДИЯ БЪЛГАРСКА.

    Коментиран от #31

  • 31 А на кого е държавата!?

    25 0 Отговор

    До коментар #30 от "ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА":

    Раздала ги е, защото така са ѝ наредили! Познай кой и защо! Тя историята на Маджо не е от вчера...и мисля, че няма да е и до утре! Познай защо!
  • 32 4х4

    6 7 Отговор
    Погледнете го от добрата страна;
    -избираш си което искаш място на плажа
    -няма я миналогодишната новозагорска циганка, дето и звънна телефона и целия плаж разбра от къде е, с кой е спала, как е родила 4 пъти и т.н.
    -няма никой наблизо, може се печеш гол и да гушкаш гаджето
    -мургавите братя с царевицата и сладоледа стоят на един поглед разстояние и чакат да поръчаш
    -от близкия ресторант ти носят менюто на плажа
    -предлагат ти джет-плащаш 5 минути,ползваш 10 и още какво ли не
    -чувстваш се цар,всички работят за теб, как да не платиш 40 лева за тоя кеф ? Ми заслужава си...Къде ша намериш такова отношение и спокойствие...
  • 33 Герб е

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "Социумът":

    Мафия
  • 34 Чилбер

    29 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хотелиер":

    Ето точно това глупаво мислене изгони българите ще изгони и чужденците от нашето Бетономорие. Защо си мислите, че сте големи тарикати и всичко вие позволено? Ще излъжете 10, 20 или 200 души, но то се чува и в съвременния свят нищо не остава скрито покрито. Ще постнат десет души една публикация в нета за вас и край. Ще видите туристи през крив макарон.

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Eleonora

    6 0 Отговор
    OMG🙀, безкрайно аматьорство.....
  • 37 Eleonora

    17 1 Отговор

    До коментар #34 от "Чилбер":

    Отлива на чуждестранните туристи започна още преди 3-4 години. От Бг Черноморие оплакванията бяха около 55% на сезон.
  • 38 Простосмъртен

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хотелиера":

    бай хотелиер се чуди що нямал клиенти,еми отговора си ти самият
  • 39 Ха ха хо хо

    22 0 Отговор
    Че кой е толкова луд, че все още да ходи на нашето бетономорие?
    Не аз на тях, те на мен трябва да ми дават пари, за да им ходя.
    Вече от години си ходя в Гърция и каквото и да ми дрънкат тук разни "разбирачи", че там било по-скъпо ще им кажа, че лъжат и ДГД.
    Сега нека си стоят сами в празните хотели и шезлонги и да сърбат сополи. Българинът захитря и видя, че има и по-хубаво и по-чисто и по-евтино от нашето море и не могат го върна вече. Както е казано "Каквото сам си направиш никой друг не може да ти го направи" - отнася се за концесионерите, ресторантьорите и хотелиерите. Аре ревете сега.
  • 40 бедния турист

    24 0 Отговор
    Собственика паркирал Поршето и Ландкрузера за лов пред неговия хотел, пише "Порше ОнлиИ масата е негова и е резервирана стен бай, дори и да го няма.
    Гостите били" гола вода" защото не харчели толкова колкото той иска, а закуската е като обран бостан, рибени пръчици от най ефтините,салам кучешка радост, или сирене ,но без кашкавал, когато няма сирене има кашкавал, домати от Турция яйца само пържени, макарони колкато искаш, баницата е непознато нещо, киселото мляко ,е приоритет за кухнята.
    Маслините от безвкусните,хляб има много,маргарин също,сок от оцветена вода със захар има ,кафе има,прясното мляко скрито в жълта кана, тайно за кафето, иначе някой жаден турист може да го изпие наведнъж то е половин литър...
    И туриста си казва тук искат с трици да ловят маймуни...
    Нещо не се получава симбиозата между богатия Хотелиер и бедния турист.
  • 41 Ха ха хо хо

    23 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хотелиера":

    Явно имате претенции да ги разбирате много тези неща, ама я ми кажете като сте такъв капацитет, защо ви е празно хотелчето? С този начин на мислене още по-зле ще става докато накрая фалирате. После ще дойдат хора, които знаят как да обслужват гостите си, за да останат доволни. При вас нещата стоят точно на обратно искате госта да се съобразява с вас, а не вие с него. Е вашата работа, както виждате няма да стане. Пропускате най-вашното клиента винаги има право, а вие сте този, който трябва да гледате как да го обслужите, че да остане доволен и догодина да ви доведе още почиващи. Явно не сте чували, че един доволен клиент носи още един, а един недоволен отказва трима и ако още не сте го разбрали или по някаква причина не желаете да се съобразявате с клиента то ще си отидете от този бизнес без значение дали го искате или не.
  • 42 Бачо от Хисара

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бб666":

    При Чичо поне няма проблем с цените,ядеш пиеш колкото искаш за 15 лева, има наливна бира, кебапчета и кюфтета и истински татарски като плескавичи,о как обичам кебапчета на скара изпечени в Хисара ,близо до Маймун- дере...Хисар Камилите 2019година.
    И дебаджийте, да внимавате да не притеснявате курортистите да могат да си починат на спокойствие за да си оправят бъбреците...
  • 43 НАРОДЕН

    8 5 Отговор
    ЗАЩО ТОЧНО ТЯ БЕ ДРУГАРИ...ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ ХОТЕЛИ ДЕТО СЕ ПОСТРОИХА ДА НЕ СА ПО НЕЙНОТО ВРЕМЕ СТРОЕНИ...Я СИ ПРОВЕРЕТЕ ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ СА ХОТЕЛИТЕ И ДА ВИДИМ ЧИИ ДРУГАРСКИ ИМЕНЦА ЩЕ ЛЪСНАТ ОТНОВО.НА КОЙ АПРИЛСКИ ПЛЕНУМ РЕШИХТЕ ДА ЗАСТРОИТЕ ЦЯЛОТО КРАБРЕЖИЕ И КАКВА ГРАНДОМАНСКА ИДЕЯ ВИ Е ВЛЯЗЛА В АЛЧНИТЕ ТИКВИ, ЧЕ НА КОЙ ДРУГАР НЕ МУ ИЗЛЯЗОХА СМЕТКИТЕ...
  • 44 Патриот

    12 0 Отговор
    На България отдавна не е необходим министър на туризма.Туристически сектор в България отдавна е приватизиран.Трябва да има само една агенция по туризъм.Но трябва да се търси работа за калинките от всички партии.Спарите от гласуващите те си ги избират ,финансират обучението им и им осигуряват работа.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ибн Ебн Ал Съм Те

    3 0 Отговор
    По би ти прилягал ник El laynar.
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 1 Отговор
    Всеки който е пообиколил по света ще ви каже, че това с българския морски туризъм е като "бягане в чужда писта" . Никога няма да можем да се конкурираме успешно, просто токива са даденостите по света и у нас...
  • 48 Помнещ

    6 0 Отговор
    КоЙ е ПРИНЦИПАЛ на ТУРИЗМА? Кой? АнГЕЛАКОВА? !!?
  • 49 Лора

    4 2 Отговор
    Не я защитавам, но защо тя да е виновна...! То се започна това нещо, когато настъпи слободията...! Просто богатите отидоха другаде, взеха старите баби, вносните коли и по чуждите курорти, бедните винаги духат супичката...!

    Коментиран от #51

  • 50 Йозеф

    9 0 Отговор
    Хотелиерите и концесионерите да се оправят. Аз топя сланини и евра в Гърция вече 12 години.

    (модер, не разбра ли, че не можеш да ми забраниш да публикувам?)
  • 51 Лорче

    1 4 Отговор

    До коментар #49 от "Лора":

    нищо не разбираш, затва пишеш много, ама нищо не казваш. МЪлчи си там у ъгълчето....

    Коментиран от #52

  • 52 Ти кво написа..?!

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Лорче":

    Пак за Лорчето...! Аз разбирам от младежки чуйчета....! Голямите развратни разбирачи...! Нямаш право да ми казваш. аз какво да пиша.и да правя, ако си свестна, добре, но пак нямаш.право...!
  • 53 Турист

    7 0 Отговор
    Причината е презастрояването, неможе да избягаш от големия гад на почивка и да ти предложат два пъти по натъпкано място със сгради, коли и хора и обслужване по-лошо от това на което си свикнал.
  • 54 Наивен

    7 0 Отговор
    Ох, дано само да не развалим и гръцкото море, че много българин стана там.
    Моля всички батки (мутри) да си стоят на слънчака, на други места няма да ги оценят, а й не искам да ми цапат водата 🤣🤣🤣
  • 55 ДОКО

    2 0 Отговор
    ЗАД АНГЕЛКОВА Е ГЕНЕРАЛ БОКО И ЦВИЧКО..СЪЗДАТЕЛИ НА НОВОТО ТУРИЗЪМ А ТОЙ Е БЪЛГАРИТЕ ДА ПОЧИВАТ В ТЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ А У НАС ЦИГАНИТЕ ОПИ БОКО Е ХУМАНИСТ ТОЙ Е ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА..КЪДЕ ОТИВАТЕ ВИЕ С ВАШИТЕ МАЛКИ П...ШКИ
  • 56 Нормален

    5 0 Отговор
    Проблема за бг черноморието е един и се казва ИНТЕРНЕТ.Бърз поглед и си даваш сметка ,че навсякъде е по добре от лайноморието.Разбира се има клиенти и за там но това са хора които имат различно понятие за почивка.Успокоително е ,че като сме най-зле може само да се подобряваме.
  • 57 ВВВ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бб666":

    Ей как ме върна в студентските ми години. Колко ракия и винце изпихме там. Благодаря ти , оправи ми настроението :)))
  • 58 Некадърна Сган

    6 0 Отговор
    В България винаги са управлявали тотални некадърници, тежко корупирани и крадливи политици. Само двама министър-председатели са били поне кадърни и лидери Стамболов, Костов – колко са крали и дали са крали да си отговарят пред Бога!
    Такива, неграмотници и калинки като тези на ГЕРБ не е имало, а такива нагли престпници като тези от БСП... Боже пази България

    Коментиран от #59, #60

  • 59 Оспоримо е за Костов!

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Некадърна Сган":

    Знаеш ли житие-битието му, особено професионалното? Със сигурност, Не!
  • 60 Оспоримо е за Костов!

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Некадърна Сган":

    Знаеш ли житие-битието му, особено професионалното? Със сигурност, Не!
  • 61 Димов

    2 0 Отговор
    С калинки, с изкавалчени дипломи, туризъм не се прави.
  • 62 ВИС и СИК на хоризонта

    4 0 Отговор
    Разбира се, че носи отговорност, пример: на плаж делфин в Ахтопол който беше винаги пълен, пусна един наемател който го застрои с бараки и непрекъснато се караше с туристите. Сега ако отиде там, ще види наемателя с двама трима негови приятели и двама спасители. Пият по цял ден а плажа е напълно пуст.