Last news in Fakti

7 Август, 2021 19:00 9 531 72

Антон Гицов: Някои въпроси около доктората на Пламен Николов

  • пламен николов-
  • образование-
  • докторат

Свободна Европа пише още, и че в личния профил на Николов в социалната мрежа за бизнес контакти Linkedin е отбелязана само магистърската му степен в Софийския университет

Антон Гицов: Някои въпроси около доктората на Пламен Николов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какви въпроси, ще попита някои. Човекът си показа дипломата пред всички да я видят-документ от ВАК, че защитил дисертация в Софийския университет и е станал Доктор по философия на културата на политиката, правото и икономиката. Всичко е ясно нали?
Но не е точно така, не всичко е ясно. Ето защо.

Преди да се стигне до деня, когато Пламен Николов извади документа, нещата стояха по друг начин, а именно че той има докторат не от Софийския, а от престижния Австрийски университет в Клагенфурт. Преди няколко дни Свободна Европа, задавайки въпроса „Откъде идва докторската степен на Николов, коментира профила на Пламен Николов в Уикипедия , и спомена, че там е посочен сайтът Swimming world (Плувен свят), в който има съобщение от 2013г., че Пламен Николов е назначен за представител на компанията за плувни принадлежности FINIS Europe, и че той е е "магистър от Софийския университет и има докторска степен от университета в Клагенфурт".

Свободна Европа пише още, и че в личния профил на Николов в социалната мрежа за бизнес контакти Linkedin е отбелязана само магистърската му степен в Софийския университет ("История и философия на науката и технологията") и докторска степен (PhD) по "Философия на правото, политиката и икономиката". в университета в Клагенфурт.

Същата информация Николов е посочил и в профила си във Фейсбук.

Нещо не се връзва нали? Освен ако Николов има два доктората- близнаци, един от Софийския и друг от Клагенфуртския университет. Но когато той показа дипломите си, той показа само един докторат, този от Софийския университет.

Това налага и проверка на информацията от Свободна Европа. И следва изненада. Профилът му в Уикипедия, създаден на 26 юли, два дни преди да бъде издигнат като кандидат на премиер на „Има Такъв Народ“ с днешна дата вече го няма- има само един на друг Пламен Николов- футболист.

В сайта Linkedin вече се говори, че Николов работил върху някакъв проект в университета в Клагенфурт, но там едновременно се е подготвял и за докторската си дисертация в България по "Философия на правото, политиката и икономиката". Информацията за него по линия на Swiming world липсва.

Но пък тя се намира в издание на сайта от 2013г. на сайта на компанията, https://www.swimmingworldmagazine.com/news/industry-news-finis-welcomes-plamen-nikolov-as-new-general-manager-to-the-european-office, където той е представен така:"Nikolov, a native of Bulgaria, earned his master's degree from Sofia University and doctorate degree from University of Klagenfurt"- потвърждение, че Николов е получил магистърска степен от Софийския университет и докторска степен от университета в Клагенфурт.

Така, противоречието в това, откъде има докткорската си титла, като че е изгладено. Но не съвсем. Защото непроменен засега остава профила на Николов във Фейсбук, в който той свърза обучението си в университета в Клагенфурт с титлата „ Доктор по философия в областта на политиката, правото и икономиката“, а Софийския университет просто с обучение във факултета по философия.

Тези противоречия пораждат съмнението дали Николов още от 2013г. не се представя като притежател на докторат от австрийския университет и така, до преди няколко дни, когато са предприети някакви мерки за изчистване на това противоречие.

И още нещо, странна е тази мъглява докторска титла, присъдена му от ВАК през 2004 г, в която като в тюрлю гювеч са забъркани философия, култура, политика, право и икономика.

По този въпрос бившият ректор на Софиййския университет приф. Илчев коментира пред „Факти.бг“: „ Кaзвaт, чe тoй e дoктoр пo филocoфия, икoнoмикa и прaвo. Въпрocът e, чe в бългaрcкa държaвнa нoмeнклaтурa тaкoвa живoтнo нямa. Имa дoктoр пo филocoфия и крaй . Сaмaтa тeмa зa диceртaциятa му, дoкoлкoтo видях, e cтрoгo oгрaничeнa във филocoфиятa. Нямa нищo oбщo c икoнoмикaтa, нямa нищo oбщo c пoлитикaтa“.

Г-н Пламен Николов е длъжен за обясни тези противоречия. Защото той вече не е никому неизвестният довчера философ и бизнесмен, а претендент за най- важният държавен пост в България- премиерският.

Източник: Епицентър


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абг

    142 17 Отговор
    На баце защо досега никой не му е искал диплома ?

    Коментиран от #4, #27, #39, #42, #72

  • 2 Да си ходи

    136 11 Отговор
    , че ще стане за резил тоя повечец.. не искаме да го излагаме пред жена му и децата, те вина нямат!

    Коментиран от #47

  • 3 Професора

    117 23 Отговор
    Тоя Пламен е мерзавец и неграмотен досуш Боко еднокнижния!

    Коментиран от #11

  • 4 Бат Бойко дъртия комунист

    74 4 Отговор

    До коментар #1 от "абг":

    Аз имам червена книжка.Тя стига за първи партиен и държавен ръководител.
  • 5 Последния Софиянец

    98 13 Отговор
    А Гешеф кога ще си покаже дипломата?

    Коментиран от #9, #38, #41, #45, #69

  • 6 3.14К

    109 11 Отговор
    Поредица от недоразумения предложени по брутален начин. Никакви приемане на този кабинет.
  • 7 ПУТИН

    116 12 Отговор
    Много лъжат тия чалгари бе! Как ще ни управляват?
  • 8 1618

    117 6 Отговор
    Пламен Николов идва на власт с измама, с фалшифицирана, променяна, допълвана автобиография и всичко което е свързано с него, Петър Илиев-масон свързан с Цацаров, на всичко отгоре плагиатствал! Другия пък министър е свързан роднински като братовчед на бивш министър от ГЕРБ!Предложената за екоминистър Силвия Бакърджиева е съпруга и съдружник във фирмата на Живомир Тодоров Бакърджиев , който е член на престъпната група "Гастрольорите" осъден през февруари 2020 г. от Върховния касационен съд (ВКС) на четири години затвор ефективно за опит за обир в къща на бизнесмен в Св. Влас през 2012г. Срам и позор Трифонов и ИТН какви министри побутвате да управляват България! 60% от хората в България не подкрепят кандидатурата за министър- председател на Пламен Николов, също толкова хора вече мразят и са отвратени от Станислав Трифонов и Има такъв народ!

    Коментиран от #25

  • 9 ЗА КАКВО ТИ Е

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    ЩЕ ГО ИЗПИТВАШ ПО БРАКО РАЗВД НИ ДЕЛА ЛИ🤐

    Коментиран от #67

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГЕРБ

    11 57 Отговор

    До коментар #3 от "Професора":

    Тъпа....не можеш да му стъпил на малкия пръст на Бойко

    Коментиран от #15

  • 12 КОЛКО

    57 3 Отговор
    ЛЪЖА ИЗМАМИ КРАЖБИ ИМА В ТАЗИ МАЛКА СТРАНА. И ПОРАДИ
    ТОВА КОЛКО МЪКА ИМА У НАРОДА.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГЕРБ

    4 18 Отговор

    До коментар #11 от "ГЕРБ":

    ПОБЕДА....никога повече!
  • 16 Даскал

    51 2 Отговор
    Добре де, разбрахме, че няма,.. анулирате я,.. намирате виновния и го наказвате,. толкова ли е сложно.Цял месец ни занимавате , като в инази игра= тука има - тука нема
  • 17 ГЕРБ

    53 6 Отговор
    Пълен измамник
  • 18 LOSHIA

    4 27 Отговор
    А НА ТЕБЕ В КАКВО КАЧЕСТВО ТРЯБВА ДА ТИ СЕ ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ??
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Край

    7 18 Отговор
    Бате е професор от университета на Живия Живит за тива няма нужда от хартиени дипломи.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гого

    55 1 Отговор
    На публикуваната снимка е показана Дипломна работа!! Това не е дисертационен труд!!! Който го разбира ще ги разграничи! А троловете "многокнижни" до сега спят!! Спете , скъпи деца, комунизмът си отива......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Алекс

    61 3 Отговор
    Доживяхме след Иван Костов да имаме кандидат и то чрез кастинг за премиер ГорноОряховски не суджук а ром!!!!!
    Продавач на спортни стоки шнорхели и други......
  • 25 LOSHIA

    18 21 Отговор

    До коментар #8 от "1618":

    Е не е по голям измамник от вашия Червен Ицко,на който са му отнети адвокатските права и иска да стане министър председател,защото не може да работи друго.Та това е сюжет за роман!

    Коментиран от #36

  • 26 Behemoth

    58 6 Отговор
    Мани го тоя ...оная кукличка Сачева беше уникална със стоте дипломи ,получени по едно също време ..
  • 27 русенец

    43 2 Отговор

    До коментар #1 от "абг":

    Защото Тиквата е твърдял, че е завършил милиционерското и винаги си му е личало. Какво да го питаме?:)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 От Каспичан,

    39 5 Отговор
    Нещо черничък ми се вижда, трябва и родословното дърво да си покаже или да ги видим майка му и баща му,на кого мяза!!!!!!
  • 30 ДС служител

    64 5 Отговор
    Григор Лилов доказва с факти и документи, че този е излъгал и за дипломата от средното и за докторатурата . Въпро са е, кой го лансира
  • 31 ТаУмВзе

    54 4 Отговор
    Не е само шнорхела, който си е пазарувал дипломки на кило. Много са!
  • 32 Ванга Феномен

    17 44 Отговор
    Скоро пак ще плачете за Бойко. Простите "изчегъртващи" май не помислиха какво ще правят след това. Сега драпат да намерят дори и малко достоен кандидат и досега "намериха" или очевидни номенклатури, или дребни мошеници като този без никакъв опит.
  • 33 Илхан

    49 11 Отговор
    Кoрнeлия зaщo ни плaшиш c Бoйкo, при нoви избoри Тулупa нямa шaнc дa упрaвлявa. Никoя пaртия нямa дa ги пoдкрeпи, ТOКCИЧНИ ca.
    Избoри дo дупкa, cлуж. прaвитeлcтвo e нa мнoгo виcoкo нивo.
  • 34 Кольо,

    34 4 Отговор
    Не се ядосвайте номера с Пламенчо Рома няма да мине...!!!
    Театрото продължава по сценарий,всичко е нагласено и натаманено предварително!!!
  • 35 небрежнев

    51 5 Отговор
    ГЕРБ имаха калинки с фалшиви дипломи за висше образование, назначени за шефове на агенции. ИТН цакат с фалшива диплома за доктор на науките, назначен за министър председател! Развиваме се... развиваме се.
  • 36 1618

    33 5 Отговор

    До коментар #25 от "LOSHIA":

    Също като Борисов повтаряте една лъжа по сто пъти като мантра с надеждата някой да ви се върже на акъла!На Станислав Трифонов протестиращите партии са му винoвни зa вcичкo-зa прeдaтeлcтвoтo,зa пoдмянaтa,зa нeкaдърнocттa и тaкa нaтaтък!По най-арогантен и пренебрежителен начин се отнесе към всички избиратели като направи консултации и договорки с ДПС и БСП!Кaтo ce прибaви дeбeлoтo му eгo,кoeтo вeчe e cмaчкaнo и диктaтoрcкитe му нaклoннocти пo-злe e и oт Бoриcoв!С присъщата си наглост се готви да съсипе България и да върне всичко откраднато от всички сектори в държавата в ръцете на олигарсите от ДПС и ГЕРБ!За щастие народа не е глупав и бързо разкри голямата лъжа , манипулация и огромна задкулисна зависимост по отношение на предлагания премиер Пламен Николов! Кой има властта да променя медийни публикации, пълнейки ги с ново съдържание, държавни регистри и дати свързани с автобиографията на Пламен Николов?
  • 37 sbs no КОМУНИСТ

    24 7 Отговор
    АБЕ ЧАЛГАРИ -НАДРУСАНИ ---КЬОРАВИ ЛИ СТЕ ----МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ ---ДИПЛОМИ ОТ НЕДОУЧИН ДОЛ ЛИ ИМАТЕ ---КАК МОЖЕ -ДА НЕ ВИЖДАТЕ -ЧЕ ЧАЛГА ИДОЛЪТ ВИ Е ПЛАТЕН ---ПИТАЙТЕ ВСЕКИ ЕДИН -ЧАЛГАР --ПЕЕ -БЛИЖГЕ .И СВИРИ -НА ТОЗИ -КОЙТО -МУ ПЛАЩА ---КРИТИКАРЯТ БАРЕКОВ -ПО СЪЩИЯТ НАЧИН ИЗЛЪГА ----ЗАВЪРШИЛИТЕ НЕДОУЧИН ДОЛСКАТА АКАДЕМИЯ ---БАРЕКОВ И СЛАВИ -СА ОТ ЕДИН БАЩА ---ЕДИН --Х---Й---ГИ Е ПРАВИЛ ---СЛАГА НЕЩО -А ТО ИЗЛЯЗЛО -ПО ЛОШО ОТ НИЩО ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ----- -УШИТЕ ЛЪЖАТ ---А НЕВИЖДАЩИТЕ -- ИСТИНАТА -----БОГ ТАКА Е ОТРЕДИЛ ---ТОЛКОВА УМ ИМ Е ДАЛ --ВЪПРОС НА РАЗУМ

    Коментиран от #46

  • 38 Хахаха

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Отдавна я показа, явно си вечно заспал😂😂Янев дори подтвърди че е оргинал и Гешев Дипломата му е с 5.инфо ти трябва троле

    Коментиран от #59

  • 39 кУмУнист

    35 0 Отговор

    До коментар #1 от "абг":

    Абе мисирков, нали тези ги избрахме да свалят именно бацето, а те се оказаха винетута като него. Ако ще свалиме един идиот и ще сложим труг, файда йок, както казват създателите на герб и на итн.

    Коментиран от #49

  • 40 Ender

    5 22 Отговор
    Значи няма да говорим за милярдите заграбени от всякакви политици ,десни и леви, последните 30 години, по-голямо престъпление явно е ако човек от ИТН има неизрядност с дипломите си...ясно!
  • 41 кУмУнист

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ооо кръчмар затъжихме се за тебе. Гешев те търси по гащи да ти покаже дипломата си.
  • 42 Искам да видя

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "абг":

    Дипломната работа на пеевски и"доктората" на тиквата, но са засекретени... Като фалшивата диплома на каскета. Три гавроша - три галоша.
  • 43 Буха ха

    28 3 Отговор
    Кастинга на Шнорхела от 2018 е на Фейса, гледах го преди няколко дни и се убедих че е измамник, независимо какви дипломи ще извади.
  • 44 И каква стана

    27 0 Отговор
    тя- всички властващи имат нещо като диплома, допълнена с много фалшификати.Упражнявали основно адаптация с измами. Ние изобщо държава ли сме или клан на измамници? Реалността- изяж или ще бъдеш изяден!
  • 45 А дали е така

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    А ти твоята ,поне можеш ли да готвиш мисир
  • 46 ХаХаХа

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "sbs no КОМУНИСТ":

    По голяма простотия, здраве му кажи! 🤣
  • 47 розово

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да си ходи":

    Кадър на ДПС. Петно за поколенията.Пари пари пари........ДПС.
  • 48 Перо

    29 0 Отговор
    Просто,преди 8 г.не е предполагал,че може да достигне до този пост и е лъгал на поразия да заеме исканата позиция по онова време! Ако е вярно,че е доктор по всичкология,по-добре е да закрият СУ! През време на пандемията и кьораво и сакато станаха професори,което говори,че титлите се продават като банички за пари. За това и студентите са неграмотни,защото финансирането от държавата е за брой студенти, които дондуркат. Не случайно,нито един ВУЗ в БГ,не е в ТОП 500!
  • 49 абг

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "кУмУнист":

    Съжалявам мисирков, ама аз не съм ги избирал, тия които са ги избирали да му мислят.
  • 50 питагор

    22 2 Отговор
    Циганията на мургавия самозванец е безкрайна, явно добре е измамил умника Трифонов, който васал дори не е проверил и се е доверил сляпо на поръчителя му Доган и етническата му партия ДПС отново да съсипе България пред света !
  • 51 питагор

    18 2 Отговор
    И Т. Н. ДИСЕРТАЦИЯ от кого ли е открадната от мургавия кандидат на ИТН за Премиер на правителство с Министерство на циганите ?
  • 52 Измамници

    10 4 Отговор
    Всичок им е фейк на тия надути и измамни ча*лгари
  • 53 Дипломатът

    6 7 Отговор
    Както винаги, последен разбрал и иска специално да му се обяснят всички обстоятелства около доктората на Пламен Николов, за да вдене. Не всеки е способен веднага да схване академичните тънкости около професионално направление Философия и специалност, съответно докторска програма по Философия на културата, политиката, икономиката и правото. В това отношение Гицов не се различава по нищо от сценаристите на Слави, които също не са вдянали какъв е проблемът. Но това не прави доктората на Николов по-малко действителен. Както и неразбирането на квантово-механичната теория не прави реалността по-континуална и триизмерна.

    Коментиран от #54

  • 54 Казвайте ги

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Дипломатът":

    тези неща, но не на ниво С.
  • 55 гост

    4 10 Отговор
    На Бойко Борисов дипломата му е отличен. Все пак е роден 1959. Много от диоломите ви по Костово, Ндсв са купени. Завършил 2011 в Свищов икономика с отличен и да не може да се справи стест и задачи по висша математика,. Професорите никога няма да си признаят. И по живково е имало, но процентът е бил минимален, а днес можеш и виж ги някои в НС. Хвълби, лъжи. Тома Томов с тошко ли сравбение и много други, стига с куку, учили недоучили. Слави с Бойко ли, както казват старите от системата. ББ е с опит, топ ченге, по-зле ще е с новите.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Име

    4 1 Отговор
    Само за справка - профилът му в уикипедия си стои.
  • 58 Антон Гицов! Явно се Гербаджия, зада

    1 2 Отговор
    Търсиш "под вола теле!!!"
  • 59 Люси

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хахаха":

    Лъжеш!
  • 60 Бамбука

    4 3 Отговор
    Критикувате българския "наследник" на Кисинджер ? Не ви е срам.
  • 61 Го4о

    5 8 Отговор
    Не се тревожете. Пламен Николов няма да е премиер, защото Радев вече се спазари с Нинова! Тя го внедри като президент, сега той ще се опита да ни я НАБУТА като мандати носител, а Радев да управлява през задния вход!
  • 62 Брей!

    5 0 Отговор
    Голямо нищене,голямо чудо!
    Ма за дипломите на Гешата ,що мълчите бе?
    Главен прокурор с нелигитимна диплома, при това вече е доста време на поста ,и чувам огромно мълчание, нито е учил в чужбина,нито езици знае.
    Аха ,ясно нашият и тъповат си е екстра, чуждият и умен- не става.
  • 63 Горчиво!

    7 0 Отговор
    Кандидатът за финансов министър на Трифонов е много близък сътрудник на мсйката на Ева Майдел.
  • 64 Vessel

    3 0 Отговор
    Колега, много лесно ще се изясни всичко ако се потърси автореферата на г-н Николов. За разлика от докторската работа авторефератът задължително се публикува и разпространява придварително и е достъпен за всеки. В авторефератът се указват и подборвости около защитата.
  • 65 Салазар

    7 1 Отговор
    Имам някои въпроси и относно фамозната председателка на Парламента, наречена "прекрасната Ива". В интервюто си по БНР със Силвия Великова тази новоизгряла звезда блесна в пълната си същност. Възможно ли е да започваш да дрънкаш, без да изчакаш въпроса? Кречетало някакво. И "не съм чела", "не съм информирана", "не знам" - алоу, ще започнем да си мечтаем за ПКП! И тая взе да дрънка на кухо. Като се е продала на чалгаджиите, поне да беше отишла на един курс по възпитание, етика и парламентаризъм. Явно не е било достатъчно да разнася папките в НС десетилетия наред. Трябва и по-засилена връзка между говорния апарат и мозъка.
  • 66 Гого

    2 0 Отговор
    До 64.
    Прав сте, но пак не е пълно. Зависи как е изготвен. Няма го, обаче!
  • 67 А Ми

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "ЗА КАКВО ТИ Е":

    Не бе иска да се жени за Хаджигенчовото
  • 68 Ами Да

    0 4 Отговор
    АМИ НА КИРЕТО ХАРВАРДА ,НЕГОВАТА Е НАЙ ИСТИНСКА ПЕЧАТАНА В АНГЛИСКИЯ МОНЕТЕН ДВОР.
  • 69 селтак

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Абе къде е Рошко че стана скучно?
  • 70 Ант. ГИЦОВ ДО КОГА ЩЕ ПОВТАРАШ ЕДНО

    1 0 Отговор
    И също?? Само Плюеш три дни без да спираш!! ГЕРБ ти плащат?? Ясен си!!!
  • 71 BTW

    0 0 Отговор
    Видяхме едно Среден (3) по Психология, но ние и без това си знаем, че психологията ви куца.
  • 72 Анти Мафия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "абг":

    Ми той, май няма такава от Австия?
    Но има за " СИК - ДОКТОРАНТ"?
    ОПАЗВАНЕ и транспорт ,
    НА ПАРИ от принудително инкасо!?