Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 13:00 4 154 25

А държавата сякаш се управлява от непоръбени девици

  • държава-
  • управлявана-
  • непоръбени-
  • девици

Държавата направо потъва – най-малкото, ако става дума за нейната чест и достойнство.  Един келяв товарен кораб ни зашлеви с тази истина, смята журналистът  Кеворк Кеворкян

А държавата сякаш се управлява от непоръбени девици - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Случва се нещо чудовищно нелепо. И затова си струва да кажем още няколко думи за заседналия край Камен бряг кораб.
Генерал е български президент. Генерал е български премиер. Има и вътрешен министър, който – поне според него – бил озаптил хиляди „купени“ гласоподаватели. А държавата сякаш се управлява от непоръбени девици.
Така коментира в сайта си www.kevorkkevorkian.com последните събития в страната журналистът Кеворк Кеворкян.


Половин месец не могат да се справят с неколцина диваци, които анексираха част от българската територия.
Те отказват да слязат от кораба. Дори отказват да бъдат разпитани.
А държавата гузно си подвива опашката. Има ли изобщо държава – останали ли са поне някакви остатъци от нея?
Гаменски ни шамаросват – на все по-кратки интервали. Американски военни превземат цех в Чешнегирово – но дори не се извиняват.
Може би държавата трябва да им се извини, че няма трупове след бляскавата им операция. Сега някакви пияндури се гаврят с държавата.
А тя се хвали, че ще справи с емигрантския натиск – когато той се случи. Държавата направо потъва – най-малкото, ако става дума за нейната чест и достойнство. Един келяв товарен кораб ни зашлеви с тази истина…
От години един вопъл се стеле над всичко – „Няма държава, няма държава!“. Чува се от пленниците на безкрайните задръствания по пътищата.
Чува се от старците, системно пребивани и ограбвани. Чува се от бедняшките села, издавени от язовири и реки. Няма как да затиснеш устата на Живота – и тези думи се превърнаха в основната реплика на Прехода. Поне ги изчукайте на фасадата на Парламента – да ви е мирна съвестта.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    36 4 Отговор
    Корабът ще потъне, където си е. После ще се просят кинти за крадене, защото имало еко катастрофа.
  • 2 Голям Слон

    51 14 Отговор
    Браво на Кеворк! Винаги много точен и обективен в изказа си.

    Коментиран от #17

  • 3 Арман Бабикян

    30 18 Отговор
    Виновен е Винету. Бойко Борисов. Недей да излагаш арменците, Кеворк
  • 4 сила

    36 12 Отговор
    АБЕ КЕВО,КОЯ НЕПОРЪБЕНА ДЕВИЦА ДЖИТКАШЕ ДОСКОРО НАСАМ НАТАМ С ДЖИПКАТА И РАЗДАВАШЕ ПАРИТЕ НИ НА СВОЙТЕ ЛИЗАЧИ....не се прай на луд,ей
  • 5 Българка

    43 18 Отговор
    Ами ако миналато година бойковата разбойническа шайка не беше продала за скрап единствения български кораб за морско спяване срещу мизерните двеста хиляди, сега нямаше да сме в такава безизходица. Така че Кеворкян ,когато плюе по служебното правителство ,първо да анализира защо стигнахме до тук. Или с напредване на възрастта е изпаднал в деменция?

    Коментиран от #8

  • 6 НЯКОЙ

    31 20 Отговор
    И ти ли Бруте!?!
    Нареди се до тези, които оплюват напоително Президента и Служебното правителство!
    А питаш ли какво са заварили и за тези, които пречат на всяка стъпка!?!
    Не не питаш - просто си ядосан за нещо и вместо да търсиш виновния, хващаш този, който ти е пред очите!
    Остарял си Кеворк, вече не виждаш истината!

    Коментиран от #16

  • 7 ФИГАНИ И ТУРЦИ БРАТЯ И СЕСТРИ

    23 14 Отговор
    ПИСНА МИ ОТ АРМЕНЦИ ТУРЦИ ЕВРЕИ И ВСЯКАКВИ ТАКИВА В НАЦИОНАЛНИТЕ МЕДИ И ТЕЛЕВИЗИ ХАЛВАДЖИЯН РАХИ МАГАРБИЧ И КВИ ЛИ НЕ САМО БЪЛГАРИ НЯМА МАЙ В ТОЯ ЕФИР И ТИЯ МЕДИ

    Коментиран от #9

  • 8 бг днес

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    БОГ извикал дявола и му казал:Искам да слезеш на земята и всички глупаци да ги разпределиш равномерно по света! връща се дявала след 3 дни и докладва.че е готов.БОГ погледнал отгоре и доволно казал:Добре е,но защо на това петно земя до черно море няма нито един глупак? Ами аз от там ги взимам,казал дявола!
  • 9 сила

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "ФИГАНИ И ТУРЦИ БРАТЯ И СЕСТРИ":

    малцинствата са сплотени и агресивни,пробие ли един и довлича и урежда веднага други себеподобни.....отработена стратегия
  • 10 Пенчо ахмака

    7 4 Отговор
    Да но сега вече имаме още един кораб във флотилията. Който се качи на кораба негов си е.
  • 11 Българка

    13 20 Отговор
    Много точен и леко хаплив коментар. Арменска уста. Всички които обвиняват Бойко, да попитат сегашните ,защо не са поправили грешките на Бойко, защо няма процедура за закупуване на авариен кораб, защотата са адски много, а мълчанието е кото на комунист на разпит.

    Коментиран от #14

  • 12 München

    15 3 Отговор
    Трябва ни един генерал, като Чочоолу, та да видим дали ще пренаписват дневници и ще се крият по дупките на кораба!!!
  • 13 Бамбука

    11 6 Отговор
    Нещо за мафията да напише или стои с подвита опашка. Тоя е като Варненката Веска - на всяка манджа мирудия. Няма Пеевски, няма Пандора, няма Магнитски.
  • 14 Бамбука

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Авариен кораб ? Това само човек който краде чужд ник и се е доказал като профан може да измисли - хахахах
  • 15 Ники

    6 3 Отговор
    Струва ми се,че в случая е валидно международното морско право,което едва ли и на уважавания от мен Кеврокян му е ясно!!!Очевидно нещата не са черно бели!!!
  • 16 Мъка мъка

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "НЯКОЙ":

    След като няма техника се обаждаш, където е необходимо. Но да се правиш на луд 1 месец и да се оправдаваш, че бездействаш?
  • 17 Бамбука

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Явно няма изобилие от коментари на неговия сайт и гледа да се присламчи към най-обективните. Плаща ли си ?
  • 18 Видов Дан иде

    4 2 Отговор
    Г-н Кеворкян смятам да престанем с приказките и да хващаме сопите и да ги почваме - въпросът е къде са Комитите и техните предани юнаци - като голям и малък Петко - народа е зелен и както винаги ще стои и гледа равнодушно как някви идеалисти се стремят да обърнат нещата в чия полза и за чия кауза - те не проумяват и оставят децата си да търсят щастието в другите страни а пък то е толкова близко и същевременно толкова трудно се стига до него.

    Коментиран от #20

  • 19 Матей

    3 1 Отговор
    Като няма държава ,какво има тогава?Окупация,туземна администрация,контролиран разпад,нещо като тиха ядрена реакция.Хищничеството беше извадено от кутията на Пандора,още преди 30 г. почна социално лешоядство,битов канибализъм.Всички оперени тарикати и с престъпни наклонности си показаха зъбите,никой не ги закача и до ден днешен.Държавни структури има ,но те имат престъпни функции по отношение на българския народ,затова имаме ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #21

  • 20 Бамбука

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Видов Дан иде":

    Изключително похвално, но къде го поставяш др./ г-н Кеворкян ? Някъде между борците ли или между другите дето лапат ?
  • 21 Меткалото

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Матей":

    За вас е важно да има комуниззъъм
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Кево, една от грешките на прехода от „социализъмът” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четем и слушаме идиотщините Ви. ... Случайно имах неформален контакт с този арменец, няма по-злобно и надуто човече от него, 100% параноик... бях кaтo шoкирaн oт нeoчaквaнoтo cтудeнo, aрoгaнтнo и виcoкoмeрнo държaниe ..., нo мaй тoвa e нoрмaлнoтo пoвeдeниe нa вcички кaдecaри...
  • 23 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    КАКТО ВИНАГИ РАЗНОПОСОЧНА ИНФОРМАЦИЯ . ЕДНИ ТВЪРДЯТ , ЧЕ НЕ Е ЗАСЕЧЕНО БРАУНОВОТО МУ ДВИЖЕНИЕ .ЕДНИ КАЗВАТ , ЧЕ СА МУ БИЛИ ДАВАНИ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ СИГНАЛИ .
    И ДВЕТЕ ВЕРСИИ , ПРИЛИЧАТ НА НЯКАКЪВ СПЕЦИАЛЕН ПОДХОД . ПЪРВАТА ВЕРСИЯ ПОРАЖДА ВЪПРОСЪТ , КОЙ МУ Е НАПРАВИЛ АНТЕННА СЯНКА .
    ВТОРИЯТ Е ОЩЕ ПО САБОТАЖЕН - АКО НЕ СА ОТГОВОРИЛИ , КАКВО СПИРА ВЛАСТИТЕ ДА ГО АБОРДАЖАТ .
    НО ... НА МЕН ВСЕ ПО- ИНТЕРЕСНА МИ СТАВА ТЕМАТА С ИЗЧЕЗНАЛИТЕ 5 / БЛИЗО ЕДНА ТРЕТА /ОТ ПРАВОМОЩИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА .
    И ТАМ СА ДВЕ ВЕРСИИТЕ . ЕДНАТА Е САМИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ДА НЕ СЕ АНГАЖИРА С ИЗПЪЛНЕНИЕТО ИМ .
    ВТОРАТА Е ДА СА МУ ГИ ПОДКРАСТИЛИ .
    С ЕДНА ДУМА Е БИЛ ДВЕ ТРЕТИ ПРЕЗИДЕНТ .
    И ЛИПСАТА НА 5 ОТ 14 ПРАВОМОЩИЯ , СИ Е ДЪРЖАВЕН СКАНДАЛ , ОТКАЗ ОТ ПРАВОМОЩИЯ / ВЪЗМОЖНОСТИ / , ИЛИ ПАК НЯКАКВА ПОЛУСХЕМА НА ЗАДКУЛИСИЕТО .
  • 24 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Естествено е престъпните хора да се уважават един- друг, да се поддържат, да си раздават служби и назначения. Те са подвластни на престъпленията, които са извършили и не се срамуват да вършат други такива.
    Почтените и честни хора рядко са на един акъл. Всеки си има неговата правда, може /понякога/ смело и открито да критикува - за което си"плаща" впоследствие, Те , общо взето не прокопстват-все някой ден някому ще докривеят и той ще ги сиктирдиса . Дип, ако някой е по-хитър, веселяк, общителен, любимец на дамите..... да успее да изпълзи малко " по-нагоре ". Но рано или късно и него го повличат в "престъпление - за да си "плати".
    Че и Кеворковата работа е ясна. Тук се опитва да каже нещо - колкото да не мълчи !!!
    Нима не знае, че чиновниците в МО са по-вече от войниците. Имаме някаква войска, която е на мисии на НАТО или на почетен караул пред Президентството. Плачат военните - няма мераклии за войници, имало демографска криза и въпреки всички плюсове на военната служба, мнозина избират минусите на западно-европейските държави , а някои ....и по-далечни !
    Нима г.н Кеворкян знае какво е 4-5 балово вълнение на море при вятър към брега от порядъка на 5-10 м/сек.
    Нима не знае, че огромната част от всичкото съветско оборудване- военно и цивилно-бе нарязано и продадено като скраб.
    Защо уважаваният господин не отиде на Камен бряг и само да хвърли едно око на заседналото корито. Че да го измъкне с химикалката не може, не му е работа.
  • 25 фен

    0 0 Отговор
    Мисля,че докъто,се чудеха,маеха,чакайки,заповеди,кво да правят,можеше,ПОНЕ ДА ГО РАЗТОВАРЯТ.По-малка,щеше,да е екокатастрофата.Пак щяха,да освободят,шефа,но нямаше,да риват,за мръсната природа.