Last news in Fakti

10 Декември, 2021 15:00 12 467 30

Новите лица на старите задници

  • пленарна зала-
  • промяна-
  • реформи

От много години повтарям, че ни въртят в един омагьосан кръг

Новите лица на старите задници - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По повод на сърцераздирателните призиви - "Дайте да дадем щанс на новото поколение" ще припомня урока от 32 години „Преход“.

А той е, че за да има шанс за новото поколение, не трябва да даваме шанс на нови измамници! Нека да не забравяме, че всички големи измамници на прехода ни бяха пробутани като млади експерти и необременени от миналото хора.

Това коментира във "Фейсбук" Иван Сотиров.

Няма как в завладяната от съсловната комунистическа олигархия държава,

чудодейно да се появи някой млад и независим човек,

който светкавично да заеме висша позиция и да стане герой в контролираните от олигархията медии, ако не е благословен от група влиятелни олигарси.

От много години повтарям, че ни въртят в един омагьосан кръг за съхранение и възпроизводство на олигархичния модел, като използват метод, който аз наричам „Новите лица на старите задници“. Убитата от комунизма вяра в собствената воля на голямата част от народа ни, е в основата на ориенталската вяра в предопределението и очакването на приказни герои и спасители.

Докато не се преборим със страха и мързела, които ни карат да чакаме наготово някой, ей така, свише да се появи за да ни реши проблемите, няма да излезем от блатото, в което сме затънали. Без обща воля и без лидери, които са се изградили сами и пред очите ни в неотклонна и последователна борба за справедливост, нищо добро не ни чака.

Това обаче не е бърз и лесен път. Този път изисква саможертва и първата крачка е да се опитаме да излезем от режима на самоизмама за осигуряване на личен емоционален комфорт. Огромната част от хората ги лъжат, не защото са глупави, а защото искат да бъдат излъгани. Основният метод за манипулация в политиката е да използваш емоциите и страховете на хората, както и желанието им за бърза и лесна печалба. Този метод се използва от създателите на финансови пирамиди и от онлайн и телефонните измамници. Използвайки човешките емоции един необразован и примитивен телефонен измамник може да излъже един професор.

И трябва да е ясно още нещо –

партийната агитка, е средство за превръщане на човека в тълпа,

която се управлява от т.н. „партиен елит“ с няколко елементарни команди, така както се управлява животинско стадо.

Преди 10 ноември 1989г. имаше едно стадо, докато сега то е клонирано, но това не променя същността, а само по един по-перфиден начин създава илюзия за свобода. Затова пътят към свободата минава през напускане на партийните агитки. Накрая ще добавя още няколко думи за възторга от поредното 'подмладяване" на елита.

Младостта в политиката има своите предимства, но тя не е панацея и не е сертификат за почтеност, интелигентност и добронамереност. Човешката история познава много примери за велики държавници и за масови престъпници от всички възрастови групи. Нека да не забравяме, че болшевиките бяха млади, Сталин и Троцки стават народни комисари съответно на 39г. и 38г. Мусолини става премиер на 39г., а Хитлер става канцлер на 44г.

Нека да не забравяме и това, че не само нашите олигарси, но и авторитарните режими винаги са флиртували с младостта. Комунизмът и нацизмът също издигаха в култ младежта и децата, като ги употребиха най-безскрупулно, като пушечно месо за своите престъпни цели.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    87 8 Отговор
    Прав сте... Едни зализани , за баламурниците , и зад тях - половината ДС... Другата половина - олигарси...

    Коментиран от #12, #22

  • 2 3.14К

    41 48 Отговор
    Пак ни пускат отрепки от старите ленти да правят коментар.
  • 3 Колко

    32 32 Отговор
    Лесно е да даваш акъл. Я,автора да посочи в коя държава няма партии? И защо не скъса той накрая с миналото си?
  • 4 Павел пенев

    54 34 Отговор
    Комунизма се оказа рай в сравнение с тази демокрация,не можете вече никого да заблуждавате с пропаганда. Вижте реалния живот на българите и тогава си пишете гнусните Гьобелсови пасквили.

    Коментиран от #14

  • 5 корупция 0

    53 11 Отговор
    Вярно и силно изказване на свободно мислещ човек необвързан с партийно-идеологическите зарази, които сблъскват групи в обществата едни срещу други, отнемайки ѝм възможността да намерят общ път за пълноценно развитие и усъвършенстване. По някаква причина никога не съм приемал партиие, като средство за единство на хората, и за цялостен просперитет на всички ни. По-скоро това е средство за феодален олигархизъм мачкащ енергията в хората, оттам в обществата, оттам и в държавите. Вижте ги пак в парламента какви слефита си правят, с усмивка в лачени пантофки и лъскави костюми.
  • 6 2349

    17 6 Отговор
    По скоро вижте новите зад.навсякъде саници на старите лица!Въртяни и предоставяни на този кой плаща повече,разплути от сервилност и многократна употреба !Примери бол,като най яркия е на "войводата" Каракачанов!Хубавото е че той не е в парламента,но това не значи ,че тези задни атрибути не населяват политическите ни ширини!Напротив ,навсякъде са ,а са и горди от важноста на позицията която заемат,нищо че е партер!

    Коментиран от #7

  • 7 2349

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "2349":

    По скоро вижте новите зад.ници на старите лица!Въртяни и предоставяни на този кой плаща повече,разплути от сервилност и многократна употреба !Примери бол,като най яркия е на "войводата" Каракачанов!Хубавото е че той не е в парламента,но това не значи ,че тези задни атрибути не населяват политическите ни ширини!Напротив ,навсякъде са ,а са и горди от важноста на позицията която заемат,нищо че е партер!
  • 8 Псевдоним

    37 11 Отговор
    Много е прав този човек.

    Коментиран от #11

  • 9 Факт

    10 28 Отговор
    За Борисов и герб говори?
  • 10 Дааа

    32 4 Отговор
    Има друг лаф:нов бардак със старите к...и не се прави
  • 11 Дато

    17 25 Отговор

    До коментар #8 от "Псевдоним":

    Кое му е правото, нещо много приказки и накрая нищо по същество
  • 12 Нищо лично, но ...

    11 28 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    ... ако събереш възраста на ДС-джия бил 1989 г. на възраст 35-40 години, сега е на 67-72 години, а билите "някой" в ДС са или покойници или 92 годишни. Е то, "ДЪВКА"-та за ДС си е само за лишени от възможност за елементарна аритметика.

    Коментиран от #25, #26

  • 13 Карък

    32 2 Отговор
    С новия шеф на парламента съживихме и активните борци. Радуйте се!
  • 14 Кольо Аврамов

    37 18 Отговор

    До коментар #4 от "Павел пенев":

    Комунизма е рай за некадърниците , а в България комунистите станаха най - голмите демократи и капиталисти , след първият откраднат милион от народа ! Няма как комунисти и ДС да създадат истинска демокрация, тяхната задача поставена от руските окупатори е да бъде отвратен народа от демокрацията и отново под руско робство !!!

    Коментиран от #24

  • 15 ира

    15 18 Отговор
    Щом още говорите за комунизъм след 30 години демокрация и още много години преди това уж дисидетство, то има два извода. Или си говорите общи приказки, лъжете и себе си и другите и така ви е угодно, или, няма какво да противопоставите на комунистическите идеи. Значи не ви бива, по-силни са от вашите брътвежи, примирете се!
  • 16 АДУКАТ

    14 7 Отговор
    АБЕ ФАКТИ ТОЯ ПЛЮЕ НАЩЕ ШМЕКЕРИ БЕ ЩО ГО ПУСКАТЕ НЯМА ЛИ НЕЩО ОТ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ / ИЛИ И ВИЕ РЕШИХТЕ ДА СИ ВЪРЖЕТЕ ГАЩИЧКИТЕ
  • 17 Професор

    29 6 Отговор
    Виж сега, Сотиров, всичко което пишеш общо взето е точно така, с едно голямо НО -- да искаш народът да се промени е смешно и печално. Знаеш, че това НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ. Ако искаш ПРОМЯНА, ще ти кажа как може да стане. Влизаме в еврозоната. Нагрухваме се със заеми до козирката, като гърците. Оправяме си градовете, селата, курортите, транспорта и инфраструктурата. Строим Белене. После вдигаме рамене като гърците и казваме, че не можем да плащаме и да ни оправя Дойчо и Мосюто. Ето това е ЕДИНСТВЕНИЯТ начин.
  • 18 Бай Гошо

    7 1 Отговор
    Евалла, бате!
  • 19 Матей

    21 2 Отговор
    Точно така,и тия не са се пръкнали вчера,имат си и своите черни страници,но никой не ще да погледне,че това са американски поставеници и ме-ке-ре-та.Навремето и на Калигула тъй са се радвали,а после за да се отърват от него се наложило да го убият.Но онова все пак са цветочки,римските аристократи са били оправни,а народа не е бил така засегнат.Тук нещата стават екзистециални,виждате само със зелената сделка до какви абсурдни крайности искат да ни докарат,искат всичко да замре,поради енергийна криза,изкуствено предизвикана.Къде се чуло и видяло с възобновяеми източници да се захранват съвременните мощности ,които се измерват с мегавати?Невъзможно,те си мислят за перпетуум мобиле,или във всеки случай искат драстично да ограничат енергийното потребление,като ограничат и човешката популация до минимум.На път са да обявят човека за най-зловредното същество в природата,за вреден дивеч,и това го намекват само засега под сурдинка пордължителите на подмяната.
  • 20 Анонимен

    15 0 Отговор
    Не очаквайте промяна. Новите са същите бкп. Не са по различни от Борисов. Любо от фермата от сащ ви го каза. Няма да остана.. Обичам Бг но с обич в магазине не стаеа, а с пари, а колко са, къде са 8,10 хил и повече на месец пред 500 лева, и то тия 500 лева не са ти сугурни. Връщат се деца отвън на дс, бкп, кгб, цк на бкп но не и другите работари като Любо. Виж на Коцето са му обещали от фермата танца го бива, и нашите ги бива, но.. Не искат.. Може и на коцето наградата да му подарят. Те ти Бг. Хихи
  • 21 Хи-Хи

    4 1 Отговор
    Коцето от фермата рекламно лице на Хазарта. Може да роди от хазарта бебе, във фермата коцето роди бебе
  • 22 Не, бе, по-добре да са хипари

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Народа е казал бе Пич: По дрехите посрещат, по акъла изпращат.
  • 23 Анонимен

    2 1 Отговор
    Още един се изказва който съсипа СДС на такива заблудени не им давайте думата в техния акъл е думата кражба
  • 24 ...

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кольо Аврамов":

    Напълно си прав. Най-голямата грешка на Кръглата маса и Ж.Желев и сие беше, че проявиха мекошавост и не наложиха лустрация. Комунистите си написаха конституция, която им позволи да грабят и да остават ненаказани. Сега същите тези комунисти и техните поставени лица са политици, бизнесмени и няма отърване от лапите на комунизма в България. Затова сме бедни и затова крадат милиони с чували. А празноглавият народ само ръкопляска на спасителите...
  • 25 Kresi

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нищо лично, но ...":

    Ами виж ги 24 бройки на дс в комитета на Радев.Ако се интересуваш има ги с агентурните им имена и в кое рудоуправление са били
  • 26 ...

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нищо лично, но ...":

    Нищо лично.. но ДС и комунягите са камора. Тайните взаимоогношетия продължават, т.н. нареченото задкулисие, ако си чувал. Освен това, нещо по-важно, се насади такъв манталитет на шуробаджянащина, който е манталитета на партийните комитети и връзкарите от БКП, че нормалния обществен живот и бизнес до такава степен е изкривен, че е застрашаващ обществото...трудно ли е за разбиране?...
  • 27 Бамбам

    1 0 Отговор
    Много точно
  • 28 Бивш СДС

    0 1 Отговор
    В началото на прехода половината депутати се избираха мажоритарно, а другата половина по партийни листи. Днес ако този избор се беше запазил може би нещата щяха да изглеждат подобре.
  • 29 Димитър

    0 0 Отговор
    Пазете се от лицето Марио Иванов. Наркозависим е и обигран в извършването на измами.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.