Last news in Fakti

22 Август, 2013 17:08 2 394 6

Човек на Плевнелиев върти далавери в "София тех парк"

  • човек-
  • плевнелиев-
  • върти-
  • далавери-
  • "софия тех парк"-
  • румен петков

Румен Петков ще сезира министърът на икономиката Драгомир Стойнев

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бившият вътрешен министър Румен Петков от времето на тройната коалиция ще сезира министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за далавери в "София тех парк" във връзка с проектирането и строителството на обекта, заяви той в Нова телевизия.

Според него поръчката за проектиране и строителство се бави умишлено, защото се подготвя за съпруга на началника на кабинета на президента Росен Плевнелиев и служебен вицепремиер Екатерина Захариева.

"Сезирам министъра на икономиката, че управителят на технопарка госпожа Панайотова е задържала месеци наред обявяването на тези обществени поръчки. Цялата гилдия бучи, че проектът се прави от съпруга на госпожа Захариева, която беше служебен министър", каза Румен Петков пред Нова телевизия.

Той обясни, че първоначално поръчката е била разделена на две – за проектиране и строителство, докато сега се събират в една – на инженеринг за 47 млн. лв. Петков предупреди, че заради забавените обществени поръчки рискуваме да бъдат загубени 100 млн. лв. от еврофондовете, от където идва финансирането на "София Тех Парк". Финансирането е по линия на ОП "Конкурентноспособност".

Директорът на парка Елица Панайотова е кадър на президента Росен Плевнелиев. Тя е била изпълнителен директор на "Бизнес парк София". По същото време пропърти мениджмънта на бизнес парка се е осъществявал от фирма на Иво Прокопиев. Наскоро икономическия министър Драгомир Стойнев, че по проекта за "София тех парк" се харчат пари само за командировки. Стойнев смени двама от 3-членния директорски борд, като от старото ръководство остави на поста единствено Елица Панайотова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потресен

    1 1 Отговор
    Тоя наш Плевню се уля от до! Е, такава пионка може да си я въртиш като момиче на пилон в стриптийз клуб!
  • 2 Навир

    1 1 Отговор
    То това хич не е смешно, че нашият президент върти такива игри с ПРокопиев и неговите олигархични кръгове!
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    ia koi vzel dagovori tretiat brat galev
  • 4 Stoyan

    1 0 Отговор
    Да, но не е изстина.

    Цялата информация е в условно наклонение, няма нито един факт освен имената.

    Стилът е добре познат, медийна димка в стил Беевски.

    Пълен глупак (и/или добре платен) е този които тиражира думите на Румен Петков.

    Интересно как се тиражира "факт" без да е проверен от поне още два източника ?

    Глад и мързел е налегнал българската журналистика.

    Коментиран от #6

  • 5 Анонимус

    0 0 Отговор
    "Зелените" милиони течат в пълна сила! Сигурно в момента са на гребена на вълната особено с проекта Пампорово където нищо не казват!
  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Stoyan":