Last news in Fakti

23 Август, 2013 15:30 2 447 4

Асен Василев брани интересите на президента в "София тех парк"

  • асен василев-
  • интересите-
  • президента-
  • "софия тех парк"

Служебното правителство, единственото, което направи за Технопарка е залагането на 7-те милиона, които правителството на г-н Орешарски трябваше да плати

Асен Василев брани интересите на президента в "София тех парк" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бившият икономически министър в служебното правителство Асен Василев брани интересите на президента Росен Плевнелиев в "София тех парк". Това пролича от участието му тази сутринта в Нова телевизия.

„Технопаркът като проект е заложен преди четири години. До преди една година нямаше компания за Технопарка, нямаше управител. Тоест, реално Технопарка, благодарение до голяма степен на усилията на президента, тръгна като проект доста бързо да се развива. По време на служебното правителство се прехвърлиха и последните имоти, които трябваше да се прехвърлят, за да може да стане Технопарка. Направи се детайлен план по седмици, точно как ще бъде изграден”, каза Асен Василев. Изказването му бе по повод Технопарка в София, който вчера бе споменат от Румен Петков като „поразии, свършени от служебното правителство”.

Той бе категоричен, че този проект не трябва да се мисли като проект за изграждане на офис сгради. „Идеята на такъв тип паркове е те да могат да помогнат на индустрията за дейности, които всяка фирма по отделно не може да прави, в т.ч. да се обучават кадри, да се осигури пространство, за да могат млади деца да влязат там”, коментира още Василев.

Бившият вътрешен министър от времето на Тройната коалиция Румен Петков обяви вчера пред Нова телевизия, че ще сезира настоящият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за далавери в "София тех парк" във връзка с проектирането и строителството на обекта. Според него поръчката за проектиране и строителство се бави умишлено, защото се подготвя за съпруга на началника на кабината на президента Росен Плевнелиев и служебен вицепремиер Екатерина Захариева.

"Сезирам министъра на икономиката, че управителят на технопарка госпожа Панайотова е задържала месеци наред обявяването на тези обществени поръчки. Цялата гилдия бучи, че проектът се прави от съпруга на госпожа Захариева, която беше служебен министър", каза Румен Петков пред Нова телевизия. Той обясни, че първоначално поръчката е била разделена на две – за проектиране и строителство, докато сега се събират в една – на инженеринг за 47 млн. лв.

Днес Петков също се включи в ефира и посочи, че е добре ако съпруга на г-жа Захариева наистина не е ангажиран с предварителното проектиране, без какъвто и да е формален ангажимент, на Технопарка. Той обяви и друг факт, че служебното правителство, единственото, което направи за Технопарка е залагането на 7-те милиона, които правителството на г-н Орешарски трябваше да плати и то не съвсем ясно от обществена точка защо. Не са лев, не са два”, поясни Петков.

Директорът на парка Елица Пайотова е кадър на президента Росен Плевнелиев. Тя е била изпълнителен директор на "Бизнес парк София". По същото време пропърти мениджмънтът на бизнес парка се е осъществявал от фирма на Иво Прокопиев. Наскоро икономическият министър Драгомир Стойнев обяви, че по проекта за "София тех парк" се харчат пари само за командировки. Стойнев смени двама от тричленния директорски борд, като от старото ръководство остави на поста единствено Елица Панайотова.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Звезда

    1 1 Отговор
    Този не беше ли където го представяха уж за виден Харвардски студент прекарал един семестър в Щатите и почва да говори в анархичната си област! Пукел след пукел!
  • 2 Stoil Dobrenov

    1 0 Отговор
    ...Демек-Асан Василев,нали?!
  • 3 Жаро

    1 0 Отговор
    Поредният Купидон от кръга Капитал.
  • 4 Tartaren Taraskonski

    0 0 Отговор
    Не става ясно с какви аргументи е оставен в борда точно човека на на Плевнелиев. Отново намирисва на общи далавери и схеми за печалби между уж политическите врагове. А продажните медии изобщо не си правят труда да разследват и да дават информация за подобни театрални постановки!