Last news in Fakti

4 Март, 2023 16:00 3 036 33

Христо Стоянов: От толкова готови да умрат за България, тази територия сякаш е населена с мъртъвци

  • христо стоянов-
  • трети март-
  • освобождение

Днес, както и останалите дни в годината, са дни не за даване, а за отдаване на живота

Христо Стоянов: От толкова готови да умрат за България, тази територия сякаш е населена с мъртъвци - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От толкова готови да умрат за България имам чувството, че тази територия е населена с мъртъвци. И никой не иска да живее за нея. Да отдаде живота си за нея.

Това коментира във "Фейсбук" Христо Стоянов.

Защото да "отдадеш" няма нищо общо от да "дадеш". Но с времето сме подменили смисъла.

Защото не забелязваме тези, които живеят за родината си. Ние ги забелязваме едва тогава, когато ги няма. Ние усещаме тяхната липса, не тяхното живеене.

Ботев не е дал живота си, защото това е миг. Той е живял за нея пълноценно - пълноценна смърт няма, нали. Стиховете, които е написал са написани приживе. Публицистиката е написал приживе.

Псуването му, ако щете, в Борован по ония, заключени зад девет ключа, които малко преди това са се клели в кръчмата, че живота биха си дали...

Страшното е, че не забелязваме тези, които живеят за България. Те нямат празничен ден, те нямат празен ден. Защото и на Трети март отдават живота си за нея. А днес е най-малко уместно да се празнува.

Днес, както и останалите дни в годината, са дни не за даване, а за отдаване на живота. Трети март е ден за работа. Затова, да станем и отдадем живота си. Защото всички празнуващи в кръчмата са готови да дадат живота си. Защото, докато сме живи и България ще е жива. Заради това - честито. Днес е поредния ден за България...


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    61 8 Отговор
    Все чакаме някой да ни освободи.
    Даже, ако почакаме още малко, мафията дпс-герб-бсп ще ни "освободи" от правото да съществуване, вместо отговорните за това положение да са в затвора за дълго.
  • 2 Краси Марков

    41 10 Отговор
    Кой е Христо Стоянов? Питам сериозно.

    Коментиран от #16

  • 3 Христо Едикойси по какво точно

    26 18 Отговор
    е специалист,Животноведство или Зоофилиолоза?Та си дава мнението!
  • 4 Ристе добре ли си?

    37 11 Отговор
    Кой луд да бъде роб в колонията днес никой 21 век сме всичко бега даже последнивт индиец
  • 5 А един БайКуй пък казва,че

    8 3 Отговор
    Това и Онова:)
  • 6 Това бе целта

    35 10 Отговор
    Да накарате българите да мразят тая територия
  • 7 Кой иска територия?

    36 11 Отговор
    База и фронт за атаки по други държави ясно кой Краваристан и я получи
  • 8 Българка

    20 21 Отговор
    Браво на автора!!!
  • 9 Тежко

    27 3 Отговор
    бе то много хора в тикток или фейса са големи родолюбци и патриоти ......а като излязат навън са най гоемите селяндурници. най лесен пример- такива мизерии по улиците, нали те си го правят, не е дошъл някой друг да им го направи.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гръч

    30 4 Отговор
    Искате да се бием за чужди интереси или поканим на своя територия всеки посочен за наш враг от чуждите интереси,за да загинем тъпо.Това не са заветите на Ботев и Левски а колониално робство
  • 13 Мнение

    33 4 Отговор
    С тротинеткаджии и тиктокаджии 32 полови държава не става
  • 14 Работа, работа

    28 8 Отговор
    Те, в Европата, вече отменяват празници. По различни причини. Най-често от солидарност с Украйна - един работен ден в полза на войната...Истината е, че преходът свърши.И настъпи дива демокрация, по всички земни кълбета.
  • 15 Оракулът от Каспичан

    9 35 Отговор
    България ще се променя към по-добро.Това зацикляне в историята е не само безмисленно,но и вредно.През 21 век хората отдавна не са ограничени в пребиваването си на една територия.Опита на разни ретроградни елементи с русофилски уклон,да вменяват на целият народ някакви догми от миналото са смехотворни.Хубавото е,че тези останки от тъмното минало по естествен път намаляват рязко всяка година.След десет години в България русофилите ще са записани в "червената книга",а България ще е пълноправен член ЕС,както и на разрасналият се и с увеличена бойна мощ Северо Атлантически Алианс.Няма да се налага никой да "умира",а хората ще си живеят живота,както намерят за добре.
  • 16 РЕАЛИСТ

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Краси Марков":

    Предполагам, че за писателя става въпрос, който бе разследван от прокуратурата за някаква книга за палавите помакини.
  • 17 МАХМУД

    24 5 Отговор
    НА 3 МАРТ БЯХ В ЕКОНТ КОЙТО УЧУДВАЩО ЗА МЕН РАБОТЕШЕ. В ОФИСА СА ВЪРТЯХА 5 ИЛИ 6 ШЕСТ СЛУЖАИТЕЛЯ И СИИЧКИТЕ ПСУВАХА ЧЕ ГИ КАРАТ ДА РАБОТЯТ НА ТОЯ ДЕН.... ЯВНО ШЕФОВЕТЕ ИМ СА НЕ ЧОВЕЦИ И СЪС СИГУРНОСТ НЕ БЪЛГАРИ...
  • 18 До Министъра на МОН!

    6 24 Отговор
    Г-н Министър,
    Кой и как допусна университетски преподаватели да учат децата ни на русофилия в Софийският университет?
  • 19 Джон

    5 4 Отговор
    Кой е Христо Стоянов?

    Коментиран от #26

  • 20 пффф

    7 5 Отговор
    Алкохолиците редовно си унищожават невроните с пиячката и в този смисъл "живи мъртви" виждаме всеки ден. Да ми дават акъл обаче не приемам!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 КОЙ ТА КОЙ Е....

    3 5 Отговор
    ВАТМАН В СТОЛИЧНИЯ МЕТРОПОЛИТЕН☝
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 2 Отговор
    Елементарно, БЪЛГАРИТЕ в миналото са знаели кои са, но сега ОФИЦИАЛНАТА българска история е пълна фантасмагория сътворена от чужди агенти и българи-продажници. Именно по тази причина са възможни всякакви манипулации с нея, едни вчера, други днес....
  • 25 Читател

    5 0 Отговор
    Прав е човека за всичко поздрави
  • 26 Роза

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Джон":

    Хр.Стоянов е талантлив бълг.писател,автор на много книги.Много хора го отричат ,и аз не винаги съм била съгласна с него,но талантът и оригиналността му като писател са безспорни!
  • 27 Сандо

    1 4 Отговор
    Тоя човечец да се обърне към Соросовите фондации и техните отрочета-грантаджийчета,яхнали образованието ни след 1990 г. за да получи нужните му обяснения.
  • 28 Емо

    5 3 Отговор
    Ние, обикновените хора даваме достатъчно на държавата. Сумарно 5 месеца в годината работим за държавни и общински данъци, такси и осигуровки. Текущо плащаме ДДС и акцис всеки ден. Държавата е длъжник на гражданите, не прави достатъчно за тях, а само усвоява бюджети. Не чувствам нужда да се бия в гърдите че съм патриот, че ще дам живота си и пр. Живота си ще рискувам, за да спася някого, на когото държа. Държавата, особено българската , не ме интересува, дали ще съществува или не. Не държа въобще на нея, поне докато не ми върне това, което ми дължи.
  • 29 Истини

    3 1 Отговор
    Учителки от варна с учениците на разходка в някои градове. Тук на пътя до въжения мост, знаете ли, че в тоя град мюсюлманите са 85%,а българите са 15%, а други съотношението е мюсюлмани българи 90% на 10%. По тази логика следва 3 Март да отпадне
  • 30 Гошо

    4 0 Отговор
    Ако се наложи да умира някой, не е ли редно първо да бъдат пратени тези, които лапат от държавната трапеза, и вземат заплата от държавата? Зер останалите работиме за тях, за да взимат парички, и да не плащат осигуровки. При опасност за държавата, редно е те да се (само)жертват първи.
  • 31 НЕ Е БАШ ТАКА !

    2 0 Отговор
    ДРУГАРИТЕ ОТ ГЕРБ И ПП И ДЪ БЪ СА ГОТОВИ ДА СКОЧАТ ЗАД ВЛАКА ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗАТОВА ЩЕ ПОБЕДЯТ НА ТИЯ ИЗБОРИ КАТО СИ КУПЯТ ВСИЧКИ РОМЪНСКИ МАХАЛИ ! ......... ДЕ ЩЕ ВИДИТЕ ! НЕНАПРАЗНО БОЙКО ВЕЧЕ СИ Е ОПЪНАЛ ПАЛАТКА В ГОРАТА ПРЕД АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО - ДА ИН ГИ Е ПОД РЪКА НА ГУБЕРНАТОРА !
  • 32 АЗ ЛИЧНО ИСКАМ ДА ЗАГИНА ЗА ДА ЖИВЕЯТ

    1 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ КОЧИНАТА , ГЕРБ ДАНО СПИЧЕЛИ И ТОЯ ПЪТ ТА ДА ДАДЕ ПАК ОТ СИНИЯ КИБРИТ И МАЛКО ОТ ЕВТИНИЯ БЕНДЗИН - НЕКА ПОМОГНАТ НАШИТЕ ГАДОВЕ !
  • 33 Тото

    2 0 Отговор
    Христо , вълнуващо послание си написал , но в България всичко е вече умряло, освен олигарсите, крадците, политиците и юристите. Хората са ни живи ,ни умрели от геноцида който се упражнява върху тях - гладни, няма правда, няма пари, няма работа, цените високи, никой не ги защитава от престъпността. Всеки си задава въпрос-"За коя България да умрем? " , защото България не е вече майка, а мащеха. И с право хората отиват там където се чувстват добре и живеят достойно. Въпреки тежкия труд, въпреки липсата на приятели и близки , те се чувстват щастливи.