Last news in Fakti

4 Август, 2023 14:05 1 776 28

Борислав Цеков: Не пипайте законите, а съдиите, които са некадърни, корумпирани, безотговорни!

  • съд-
  • домашно насилие-
  • садист-
  • стара загора

И прочие абсурди, които нямат нищо общо с правото

Борислав Цеков: Не пипайте законите, а съдиите, които са некадърни, корумпирани, безотговорни! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никакво значение нямат законите и промените в тях, докато има калпаво правоприлагане и калпаво правораздаване. Какъвто искате закон напишете - щом го прилагат съдии като Гьонева, резултатът ще е все един и същи, т.е. плачевен.

Това коментира във "Фейсбук" Борислав Цеков.

Така че спрете един път завинаги с тази удобна мантра за "лошите закони". Щом някой чиновник или съдия сгафи нещо - да променим закона. Нормативната уредба им била виновна на негодниците, некадърниците и корупционерите.

Това е вопиюща глупост. Сменяйте хората, които са некадърни, корумпирани, безотговорни! В съдилищата има съдии, които превръщат функционалната си юридическа неграмотност в съдебна практика.

Има съдии, като Гьонева, които смятат, че една медицинска експертиза ги обвързвала безусловно. Има съдии, които смятат, че институтът на давността не се прилага към административни наказания (глоби, имуществени санкции), наложени от регулаторни органи.

И прочие абсурди, които нямат нищо общо с правото. За какви законови промени говорите? Трябва радикална кадрова промяна на всички нива на съдебната власт.

Да не говорим, че цели фамилии правораздават и шуробаджанащината в съдебната власт е правилото, а не изключението. Законите им били виновни... Тиня.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    16 4 Отговор
    Съдиите? Аре първо прокурорите а?
  • 2 Софиянеца

    22 2 Отговор
    Те щото политиците ни са кадърни, некорумпирани и отговорни ли?!
  • 3 Ангел

    23 0 Отговор
    Със законодателни промени от типа "кърпим дупки всякакви" няма да се решат никакви проблеми, а се демонстрира слабост и немощ.

    Коментиран от #8

  • 4 ссс

    32 0 Отговор
    Прав е на 100 %. Няма съвършени закони, всеки закон може да се тълкува превратно в полза на едната или другата страна.

    И тъй като по закон съдиите, прокурорите и следователите са несменяеми, а и колкото да го отричат сред всички тях цари съсловна омерта, относно безчинствата, които вършат, единственият начин е чрез привличането им към отговорност, основно за искане и приемане на подкупи и за търговия с влияние, което по народному се нарича "да имаш контакти".

    Обаче продължаваме да живеем в корумпирана кочина, в която всяко бате си има батенце, така че едва ли.

    бб е прав относно "матеряла".
  • 5 Ставри

    27 1 Отговор
    Докато не опраскат 2- 3 съдии няма решение по въпроса.... И тоя Пеевски, дето няма съдия, който да му се противопостави, ще сезира ВСС да проверява съдийката от Стара Загора. Смех, голем смех!
    А като прибавим "некорумпираните" Сарафов и Мрия Павлова на чело на прокуратурата и картинката става съвсем
    л...айняна.
  • 6 Съдя

    17 0 Отговор
    На нас не ни увеличиха заплатите като на МВР, останахме си на 8000 лв
  • 7 1001

    13 0 Отговор
    Точно така е!!!
  • 8 пери

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ангел":

    Демонстрира се най-вече имитиране на дейност или нещо се прави, просто защото трябва някак да се реагира.
    Не е излишно да проверяват всички съдии за имотно състояние, сделки и парични постъпления, щото не е трудно да се купи един съдия. Затова в Щатите имат и съдия, и съдебни заседатели, по-трудно е да заплашиш или купиш толкоз народ.
  • 9 Русофил

    13 0 Отговор
    Този път напълно съм съгласен с тезата на Борето. Браво.
  • 10 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    18 0 Отговор
    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българският народ не участва в изборите за съдии. Народ и да няма, съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има, защото те сами себе си се назначават за съдии.

    Този терор върху народа и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа, си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .

    Така това е власт СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА , власт непроизтичаща от народа, защото народ и да няма , съдии и съдилища, както виждате, продължава да има, защо те си се размножават без участието на народа в тяхното развъждане .

    Освен, че съществува независимо от народа (непроизтичаща от народа) , тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма - съдии има, а е власт НАД НАРОДА.

    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ НЕПРОИЗТИЧАЩА ОТ НАРОДА, ВЛАСТ СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА И НАД НАРОДА .
  • 11 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    17 0 Отговор
    Все ще е така, докато у нас продължават да съдят не 12 съдебни заседатели, а от никого неизбирани, вечни, несменяеми, имунизирани, недосегаеми, корумпирани, нарочно оставили ни ги от времето на комунизма съдии и техните деца, ставащи съдии по наследство .

    Чувството за справедливост , логиката и морала - кое e правилно и неправилно ги има всеки един некриминален човек . ТАКА, ЧЕ СЪД САМО ОТ 12-ТЕ БРОЯ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ, а не от професионално-корумпирани съдии е ИМЕННО ПРЯКОТО НАРОДО-ВЛАСТИЕ В СЪДЕБНАТА ЧАСТ ОТ НАРОДНАТА ВЛАСТ. Така няма как да подкупиш целия народ . Не само в САЩ съдят само съдебни заседатели, а в още много на брой бели държави - Канада, Франция, Германия , Швейцария, Швеция, Норвегия, Дания, Ирландия , Австрия, Англия, Нова Зеландия, Австралия и други и всички те са на години преди нас в своето развитие . И там в затворите влизат и бедни, и богати , а у нас само клети кокошкари .
  • 12 Тома

    11 2 Отговор
    По време на демокрацията всички продажни депутати направиха така че всеки закон да има най малко по 100 подзакончета за да могат корумпираните съдии прокурори и ченгета да станат милионери защитавайки мафията
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 а ла Хуля Фишер

    0 3 Отговор
    Кьопав и лаком рахатулсун , фъш.........шт. Шш....т
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Агата Кристи

    2 2 Отговор
    Сигурно ли е, че убиецът е избягал и някъде се е скрил!? Да не е самоубит и заровен неизвестно къде от гробокопачите? Прави са хората да протестират. Много са въпросите, много!
  • 17 мисирка

    0 12 Отговор
    КОГАТО НЕКАДЪРНИК /НА СНИМКАТА/ ДАВА ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДРУГИ Е МНОГО СМЕШНО И ЗАБАВНО.
  • 18 Коментар

    10 0 Отговор
    Прав е.Каквито и закони да има те ако пускат срещу подкуп е все едно.
    По-добре да си вършат работата иначе пак ще се вдигне шум.
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 0 Отговор
    КОРУМПИРАНАТА СЪДИЙКА ......... ГЬОНОВСКА , ВЪН ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ......
  • 20 без илюзии

    6 0 Отговор
    Повече закони е като по-дребна решетка. Има повече дупки. Те това искат да има дупки в правораздаването. Досега виновни бяха прокурорите. Но не е така! Виновни са съдиите които правораздават. Всичките отбор юнаци. Номенклатура на БКП която не бе пипната през годините.
    Забелязваме че след безславното управление на Бойко Рашков, организираната престъпност надигна глава. Забелязваме че след закриване на специализираната прокуратура, делата срещу олигарфията заминаха в пета глуха.
  • 21 Калпазанин

    5 1 Отговор
    Ами прав е, то и хиляда закона дс имс лстп ме се спазват кел файда, ама то с тази либерастия няма накъде
  • 22 Ааож

    9 1 Отговор
    Точно така Цеков, абсолютно съм съгласен с теб! Въпроса е какво да се направи за да се изчисти държавата от некадърност? Явно това е фундаменталния въпрос.Спорид мен трябва да има граждански натиск като този с нарязаните момиче от Стара Загора.Хорато за всяко безобразие да са на улицата И масово !!!!

    Коментиран от #24

  • 23 Сър Пичук

    6 0 Отговор
    Полицията, съда и прокуратурата са най-корумпираните институции у нас.
  • 24 За протокола

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ааож":

    Те не искат и не могат да се изчистят и реформират сами, така че това трябва да стане отвън. Има няколко начина:
    - Диктатура,
    - Велико Народно Събрание, което да даде контрола в ръцете на хората.
    - Хората сами да вземат нещата в свои ръце.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 САЩ

    0 0 Отговор
    ПРОДАЖНИКА СТАЙ КОВ РАЗПРОСТРАНЯВА ФАЛШИВИ НОВИНИ ОТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩА МЕДИЯ "Тhе Моѕсоw Тіmеѕ"!!!
  • 27 САЩ

    0 0 Отговор
    ПРОДАЖНИКА СТАЙ КОВ РАЗПРОСТРАНЯВА ФАЛШИВИ НОВИНИ ОТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩА МЕДИЯ "Тhе Моѕсоw Тіmеѕ"!!!
  • 28 САЩ

    0 0 Отговор
    ПРОДАЖНИКА СТАЙ КОВ РАЗПРОСТРАНЯВА ФАЛШИВИ НОВИНИ ОТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩА МЕДИЯ "Тhе Моѕсоw Тіmеѕ"!!!