Last news in Fakti

12 Август, 2023 16:00 3 016 77

Илиян Василев: Гражданското общество чака "началниците" да махнат МОЧА. Енергията ври и кипи в нета. Не на улицата

  • гражданско общество-
  • началници-
  • махане-
  • моча-
  • енергия-
  • улица

Ние сме нация на чакащите - чакаме Освободител - сега чакаме САЩ и ЕС да махнат корупцията, да освободят медиите, да махнат Пеевски и Борисов. Чакаме друг да свърши нашата работа и се гневим, че партньорите не ни я вършат, вместо нас. И псуваме. Но колцина са тези, които са готови да призовават и сами да организират публични масови прояви за свалянето на МОЧА?

Илиян Василев: Гражданското общество чака "началниците" да махнат МОЧА. Енергията ври и кипи в нета. Не на улицата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гражданското общество чака "началниците" да махнат МОЧА - кмет, областни управителите, СОС, правителство. Енергията ври и кипи в нета. Не на улицата. Ситуацията е типична за несъстоялата се българска "смела" демокрация.
Началниците целесъобразяват - те винаги имат "втори ум", да отложат, да изчакат, не сега, по-късно. Втори тур на кметски избори. За това ГЕРБ се потопи, както и ППДБ. Ако така разсъждаваха нашите предци нямаше да има нито Априлско, нито каквото и да е друго въстание.
Ние сме нация на чакащите - чакаме Освободител - сега чакаме САЩ и ЕС да махнат корупцията, да освободят медиите, да махнат Пеевски и Борисов. Чакаме друг да свърши нашата работа и се гневим, че партньорите не ни я вършат, вместо нас. И псуваме. Но колцина са тези, които са готови да призовават и сами да организират публични масови прояви за свалянето на МОЧА? Една такава проява и правителство и община щяха да се сетят, че има какво да губят. Само си представете сцената жандармерия и полиция охранят от народа, който подкрепя правителството МОЧА? Ще се разбързат не, ами, ще препускат.
Сал една Манолова прави театро, който благодарение на медиите изглежда значим, а то няколко души. Но така унизяват винаги готовия да избухне, но не избухваш, "горд" революционен дух и още по-пламенен патос на отрицанието на МОЧА у либерали, демократи, градски активисти и т.н.
Само един масов митинг срещу МОЧА и няма го има.
У нас смели политици няма. Особено като попаднат в партиен формат, те започват постоянно да целесъобразяват.
Иначе само маргинали са против премахването на МОЧА - голямото мнозинство "чака", някой друг да му свърши работата и след това да намерят кусури, как не я свършил както трябва. На посланието е убийствено, за цялата страна, щом в София, демократите и реформаторите не успяват, с такъв виден символ, то какво да кажем за останалите градове. Значи сме слаби, щом в София отстъпихме?„
Тупкането на топката ще продължи и след края на годината. След това ще има съдебна процедура по оспорване. Но това с изискването да се направи проекти къде да се съхраняват е върхът на унижението. Какво им пречи да го махнат, а след това да правят проекти? Както направиха с много подобни монументални знаци на комунизма след 1989 година. Да си спомняте за някой да правили проекти?


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зипо

    74 28 Отговор
    Изхождаме от факта, че посегателството върху мемориала, увековечаващ паметта на загиналите в борбата срещу нацизма, не е нищо повече от опит за пренаписване на историята на Втората световна война и омаловажаване на ролята не само на съветските войници, но и хиляди български герои, дали живота си в битката с кафявата чума.

    Коментиран от #11, #13

  • 2 Двоен евроатлантически аршин

    83 18 Отговор
    Гражданското общество също чака "началниците" да махнат американският паметник и джамията, които също отговарят на критериите по които махат моча.
  • 3 Борисов

    46 8 Отговор
    Сложете Моча на Копитото та да се вижда от цела София.
  • 4 Здрасти

    74 31 Отговор
    Кое е това гражданско общество бе продажник?! 80% от българите искат този паметник да остане! За какво точно гражданско общество приказваш? Съд и затвор за предателите на България!!!
  • 5 За грант продавам майка си

    71 19 Отговор
    "Ако ви пречат паметниците,
    ако ви пречи езикът,
    ако ви пречат празниците,
    ако ви пречи историята,
    ако ви пречат имената на градовете и улиците

    ...това означава, че се опитвате да си построите държава на чужда територия!

    ..А ако ви пречи народът..!!"

    Коментиран от #61

  • 6 Няма

    25 53 Отговор
    проект , няма документация - да го бутат и да не се размотават с какви ли не претексти !
  • 7 позеленял

    50 13 Отговор
    обществото на ;загрижените граждани ; дето удобно се навежда пред всяка новоинсталитана власт ? или обществото от 20 човека атлантици дето галя ги управлява дистанционно ?
  • 8 пешо

    49 13 Отговор
    Тоя човек, Василев се влошава. Хапчетата ли не си взима редовно, терапията ли трябва да се промени...Тея изтрещяват един през друг. Тук този, през една две статии Гамизов. Близките...изведете ги някъде на природа тези хора, на чист въздух и спокойствие, че както са се запенили ще врътнат окончателно. Само руснаци им се привиждат бре, да нямат някоя "Z" в окото?

    Коментиран от #54

  • 9 Тра-ла-ла

    46 12 Отговор
    Ако бяхте го махнали преди 30 години щях да съм напълно съгласен. Но сега на всеки е ясно, че е от слугинаж. И дори не смеят да го унищожат както би било поне мъжко ами ще го скрият, че ако се налага да го извадят пак.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай Яни

    21 30 Отговор

    До коментар #1 от "Зипо":

    Кафявата чума е единствено и само в твойте гащи😄. В германия е било национал социализъм а в СССР социализъм.И къде го видя този фашизъм ,които не е напускал пределите на Италия.
  • 12 Въпрос

    20 12 Отговор
    И като махнете паметника , алките по малки ли ще станат ?
  • 13 Единствените загинали на българска

    20 40 Отговор

    До коментар #1 от "Зипо":

    руснаци са мародерите, грабили и убивали българи. Те са застреляни от самите руснаци. Другите загинали, са няколко десетки в Бургас, които въпреки съпротивата на български служител/убит от руснаците/ са се самоотровили с технически спирт.
    Във Виена паметникът на съветския войн и наречен от местните "паметник на руският мародер"!
  • 14 Бай Яни

    21 33 Отговор

    До коментар #9 от "Тра-ла-ла":

    Точно предо 30 фодини Беров спря по нареждане на тогавашният съветцки посланик демонтажа на това грозилище моча.Време е да се унищожат всички съветци скултури на окупатора и унищожителят на Българската интилигенция.
  • 15 12343211

    23 4 Отговор
    Всеки "вятър" не е демокрация.
  • 16 майор

    21 9 Отговор
    Айде пак намочания агент александър!
  • 17 обикновен

    34 17 Отговор
    Отговорът е прост Василев - 85 на сто от хората не искат да се маха паметника, т. е. не желаят да се занимават с глупости.

    Коментиран от #39, #66

  • 18 Пожара

    13 32 Отговор
    Моча требе да се сабори по очи, одпреде мо да се издигне мемореал на героите од битката за Добрич и да се постави плоча с натпис "Тук почива българо-савецката дружба"! Е тогава и кога саборат пиримидата на Момиан Илич у Мацква че станеме и ниа и пиангурите бели ора! Внетен ли сме?

    Коментиран от #25, #35, #44

  • 19 Васко делчев

    36 14 Отговор
    Господи какви глупаци е родила нашата земя!!!! Тези са срам за целия ни народ. На всичко отгоре говорят от негово име и ни вменяват техните тези за наши. Тези плондери никой не ги е упълномощавал да говорят от мое име. Да говорят от името но господарите си - сатанистите от САЩ.
  • 20 Галя от Козяк

    28 10 Отговор
    Аз заповядах на моя слугинаж, Кирчо, Асенчо и Винету да махнат паметника!!! Така ми нареди Шефът!!! Деменцията от овал офисът!!
  • 21 политически отпадък

    26 7 Отговор
    Добре, че се появиха ПП, ДБ и ДПС си го знаем, че да излъжат избирателите си. Обещаваха се, че никога не биха управлявали с Герб и ДПС, че ще оправят корупцията в България, но се вижда, че оправят и милеят повече за Украйна и Запада, който ограби всичко в България за 33г. и принуди около 3 000 000 Българи да емигрират, Трябва да се вдигне паметник на Дем0кратите и Политиците, които си оправиха родата за поколения напред, за сметка на заспалият обикновен човек.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 САТЪРА НА ХАНА

    18 8 Отговор
    АБЕ ПАТРИОТИ , ЗАЩО СТЕ В КОАЛИЦИЯ
    С ОСМАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ОТ ДПС ?
  • 24 Тед

    25 10 Отговор
    Само фашистите чакат да махнат паметник, който е поставен, за да напомня за фашистите. Памет- паметник, изтривате паметта и променяте историята, после реабилитирате Хитлер и сме готови, както в Украйна Степан Бандера и Шухевич са национални герои и улици и площади носят имената на нацисти...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пепи

    24 6 Отговор
    Да го махнем. Вижте как се оправи държавата след бутане на мавзолея. Цъфнахме.
  • 27 Аз съм от ссср

    23 11 Отговор
    Енергията ври и кипи във нета във подкрепа на паметника а не да се премахва.А този господин от ДС е персона нон грата във Русия и за това го показват постоянно по медиите за да плюе Русия.

    Коментиран от #30

  • 28 Град Симитли

    11 2 Отговор
    СЕрсЕмин!
    .... Явно в ДС са подбирали най-големите бунаци
  • 29 Скарабей

    13 21 Отговор
    Колко много енергия се губи с тоя скапан паметник. Ясно е, че съветската армия е окупационна, иначе нямаше да обявява война на България. Второ като следствие на окупацията са избити хиляди интелектуалци без да са извършили престъпление. Така, че Моча се маха

    Коментиран от #37

  • 30 Истина

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Аз съм от ссср":

    Лъжеш.
  • 31 Ей, Пуделчо

    16 4 Отговор
    Василевчо, стой си мирно на дивана, за да не лежиш в корито. Гражданското общество - ПП-ДБПедалите?!
  • 32 ФфааКкт

    22 6 Отговор
    Ква енергия... Една шепа либерали грантаджии които са окупирали медиите ни надува главите.. 80%от хората нито подкрепят бутането на паметници, нито подкрепят Украйна нито харесват турлю гювеч не коалицията която управлява България
  • 33 Ленин

    19 5 Отговор
    Нищо няма да махаме.
    Махнете това което вие сте построили
    Едни павета 2 г.неможете да повредите,държава искате да управлявате
  • 34 Ръководещ

    9 2 Отговор
    Моето момче, Сашо, когато те вербовах, други неща говореше. Сега защо така? Плащат, а? И може да те отпишат и се стараеш. Пенсията не ти стига? А да си чул, че всичко се връща - ако не на теб, на поколенията ти. Внимавай, не се увличай. И без проект, както казваш, може да те стигне.
    Поздрави!
    Бъди здрав!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 нннн

    14 3 Отговор
    За ,,цялостно творчество" трябва да накажем управляващата коалиция ППДБ-ГЕРБ-ДПС на местните избори. Не заслужават ни кмет, ни общински съветник. Хора, гласувайте и мислете като гласувате!
  • 37 Госあ

    9 4 Отговор

    До коментар #29 от "Скарабей":

    хитлеристите и бирниците не са интелектуалци. Интелектуалци са Никола Вапцаров, от семейство на борци за свобода, Гео Милев и Христо Смирненски. Първите двама - убити безскрупулно от нацистките копои на австрийската пияница и неговия род, на които България буквално е поднесена в краката, и третият убит косвено. Интелектуалец е например Благовест Сендов, чиито баща е бил обявен за враг на народа (не, не е екзекутиран, щото не е бил престъпник), но на него са били дадени всички възможности да развие и покаже таланта си.
  • 38 САТЪРА НА ХАНА

    7 3 Отговор
    ИЛИЯН ВАСИЛЕВ СТАВА САМО ДА ХОДИ ДА ИГРАЕ
    САНТАСЕ С ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР НА ВЕСТНИК
    ДЕМОКРАЦИЯ БОЛЕН СИДЕРОВ :))
  • 39 Кой тарод пази паметника на окупаторите

    8 13 Отговор

    До коментар #17 от "обикновен":

    От къде извади тези 85%???
    Нашата история е подменена, пренаписана! Едва последните години се осмелихме да го огласяваме! Хора, четете! Учете!
  • 40 Анонимен

    2 0 Отговор
    Вече няма чакъщи, отдавна се спасиха, малцина останаха да чакат, но знаят че няма да до чакат, стига демагогия.
  • 41 ........

    6 1 Отговор
    Кипи от тролове,които с програмки кликат плюсове и минуси и са на заплата към разкрачено общество.С това отричане на фашизма създавате фашисти,които вече се разхождат със свастики и се организират да бият малцинствата.Вие имате ли акъл в главата заради някакви местни избори да създавате наново скинари?!
  • 42 сашко,

    10 1 Отговор
    че поведи го това гражданско общество бре, какво чакаш?!? Или от дивана е по-удобно да словоблудстваш?!?
  • 43 Иван4о

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "точно това ще ни реши всички проблеми":

    А вие защо линчувате негрите/
  • 44 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пожара":

    Имаш ли основно образование?

    Коментиран от #45

  • 45 Пожара

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ти и оня другио омник-комсополец одгоре Венету чели ли сте бе?

    Коментиран от #62

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Демократ

    2 11 Отговор
    Истината е,че България се управлява от русороби. Ако се махне този злокобен паметник на съветската окупация, значи сме независима от Кремъл държава. Ама полковник Митрофанова не разрешава. В нито едно бивша соз.държава не питат Кремъл дали да махнат съветски паметник,защото това е въпрос на вътрешна политика, а ние нямаме такава,все питаме Кремъл.И за Лукойл, и за Росенец, и за догановото варненското пристанище, за Камчия, за Поморие и т.н.Орденоносците на КГБ обаче гордо са във властта, водени от Борисов.
  • 51 Азиим

    9 2 Отговор
    Авторът, вместо толкоз възбудено да недоволства, да хваща чука и да върви да събаря. Колко са гадни пребоядисаните...
  • 52 хахаха

    9 2 Отговор
    а илиянчо откъде знае, че "гражданското общество" точно това чака? "Отровено общество" може и да чака...да паднат на коча...рогите...:)))
  • 53 Сандо

    9 2 Отговор
    Рушителите на съвременна България ще врат и кипят вечно - знаете къде!!!И те,и родът им - това е наказанието за този,който е вдигнал продажната си предателска ръка срещу Родината си!
  • 54 Агент на ДС Сашо

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "пешо":

    Както е по известен василев е обикновено женско улично псе! Като падне Киев, ще застане на противопожни позиции!
  • 55 Та Пак

    9 3 Отговор
    Пак е сбъркал гражданското общество с посолството. Явно грантовете вече засягат и мозъка
  • 56 Щото "началниците" са мишки

    4 5 Отговор
    русофилски.
  • 57 500 години робство

    4 10 Отговор
    завинаги на генетично ниво е изчанчило българина. Няма вече българи!
    Има русороби и руски еничари!
    Те искат да се кланят на някой, независимо какъв е!
  • 58 Къде?

    8 3 Отговор
    Къде е Моча?

    Как къде - в устата на Илиян!
  • 59 тука е така...

    8 0 Отговор
    В България гражданското общество е разделено на различни партии и няма как да предяви общо искане. Нали множенето на партиите има за цел да разделя обществото на все по малки фракции, които да се противопоставят една на друга? И го постигнаха отдавна, но продължават да се роят, защото някои вече са в небитието и ако бройката им като цяло намалее ще се образуват мнозинства. А това не е добре за политиците. На тях не им трябват мнозинства, не им трябва и гражданско общество. Ако се образуват такива държавата няма да е същата, няма да е най бедната и последна във всички показатели на цивилизования свят, а повечето сегашни политици ще отпаднат по простата причина, че нямат качества за такива. Докато обаче се вълнуваме повече за състоянието, бъдещето и интереса на партиите вместо за нашите общи лични нищо ново няма да се случи.
  • 60 Гост

    7 3 Отговор
    Този паметник не е само за руската по една, а е за победата на българи, руснаци и всички славянски народи над нацизма. Премахването на паметника е триумф за нацистите. От сараите се усмихват тихичко, но лукаво.
  • 61 Агата Кристи

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "За грант продавам майка си":

    А бе, "другарю",
    Вие, комунистите колко паметника събори те след 09.0944., колко улици и населени места преименовахте??? Центъра на София - само руски названия !!!
    Посегнахте и на ВОЙНИШКИТЕ ПАМЕТНИЦИ, КАТО ИМ ЧУЧНАХТЕ ПЕТОЛЪЧКИ ОТ ГОРЕ !!!
    Ти ще поучаваш - безроден съветски лиз.ач !!!
  • 62 За нищо не ставаш!

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Пожара":

    Ходи на училище, във втори клас. Толкова са ти възможностите, виждам.
  • 63 Алооооооо

    5 0 Отговор
    ИЛИАНЧО МАМИН ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО НЕ Е ШЕПА КРЕСЛИВИ СОФИИСКИ ЖЪЛТОПАВЕТНИЦИ НИТО ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГИ БЕЗГРЪБНАЧНИ ЖУРНАЛИСТИ ТА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО МУ Е ПРЕЗ МОЧА ЗА МОЧА А КАТО ИСКАТЕ ДА ГО МАХНЕТЕ АМИ СЪБЕРЕТЕ ПАРИЧКИ ПЛАТЕТЕ И ГО МЕСТИМ ИЛИАНЧО ЩО НИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ВАЩЕ ФЕТИШИ АМА ТАЯ НЯМА ДА СТАНЕ ЩОТ СТЕ СВИКНАЛИ САМО ДА ЛАПАТЕ Я ОТ НЯКОЕ НПО Я НЯКОЙ ЛЕВ НА ПРОТЕСТЧЕ Я ЗАПЛАТКА В НЯКОЯ ТЕЛЕВИЗЙИКА ДЕТ НИКОЙ НЕ Я ГЛЕДА НИЩО ЧЕ Е НАЦИОНАЛНА И ВЪРХА ЗАПЛАТКА В ПАРЛАМЕНТА С БОНУСЧЕТА ЗА ДОНОСЧЕТА ТА НИДЕЙ РИВА ИЛИАНЧО АМИ ЗИМАШ ЕДНА ШАПКА СЯДАШ ПРЕД МОЧА И СЪБИРАШ СТИНКИ АДЕ МОЙ ЛЯТО Е СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО
  • 64 Някой

    5 1 Отговор
    Само един случай , от хилядите . Бабий Яр, в продължение на седмици фашистите извеждат мирно население от град Киев и го разстрелват безогледно , като изсипват десетките хиляди трупове в изкопани за целта траншеи. Докато самите германски войници не започват да повръщат от ужаса. Викаш фашизма не бил напускал Италия , и кротко си хапвал спагети в Милано.
  • 65 Име

    3 1 Отговор
    За да стигнат до България, руснаците минават през цяла Европа, това е немислимо - Хитлер има все пак все още 6 милиона войски, не най-идеалните, но е въоръжен.

    Това е операция"Багратион", проведена в пълна секретност, разгромяват и през Румъния. Немците напускат България, сега едва ли не - защо нямало жертви - само това оставаше и да ни разрушават, слава богу - сме се измъкнали.

    Най-малкото е глупаво да се правим на независими, все едно - някакви европейци са се стреляли някъде - напротив, това е почит към самият подвиг на войниците.

    Във Виена има - на най-скъпото място, много по-голям паметник и е поддържани всичко - а Виена не е имало кой-знае какво.
  • 66 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "обикновен":

    86% от хората искат този боклук да се махне.Има една 14 процентна антибългарска шайка наречена русофили която не иска да се маха този паметник на терористите.Да не говорим,че България е единствената държава на тоя свят,която в центъра на столицата си има паметник на окупатора си.

    Коментиран от #70, #74, #75

  • 67 да си го кажем

    0 4 Отговор
    Тоя паметник трябваше много отдавна да бъде взривен,нарязан на парчета и върнат на руските нещастници
  • 68 НЯКОЙ ЩЕ СЕ НАМОЧАТ ЗАРАДИ МОЧА

    2 0 Отговор
    ЩЕ ИМА МАЙ ПАМЕТНИК НА ПРЕДАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ !
  • 69 ПЪРВО ДА СЕ МАХНЕ ПАМЕТНИКА НА ЛЕТЦИТЕ

    3 0 Отговор
    БОМБЯРДИРАЛИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ХВЪРЛЯЛИ КУКЛИ БОМБИ ЗА ДЕЦАТА !
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 незнайко

    1 0 Отговор
    ЦЕЛТА Е ЗАЛИЧАВАНЕ НА ИСТОРИЯТА ! Това се цели с премахването на всички паметници свързани с РУСИЯ ! Не се учудвайте ако посегнат и на паметника ШИПКА ! Това е целта на ДЕМОКРАЦИЯТА която ни се налага !!!
  • 72 ВЕРНО БЕ , КВО ЧАКАМЕ ТА НЕ МАХНЕМ В

    2 0 Отговор
    НЯКОЯ КЛОЗЕТНА ЯМА ТОЯ ЕВНУХ ОГНЯН МИНЧЕФ!
  • 73 Аз най-търпеливо

    1 0 Отговор
    Си чакам да махнат Шарлатаните с цалата ги обкръжаващата евроджендърска фашистка клика ама?
  • 74 Алооо цифраджията

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    Ти това с процентите от Кирчо Шарлатанина ли го научи? Твойто "АЛА БАЛА" тук не върви, ама хич не върви. Когато извадиш от твоите проценти числото 80 може и да се доближи до истинския резултат за който така гръмко пишеш. Истината е, че на 86% от хората въобще не им пука за тоя паметник. Ама нали все пак трябва да се отчете някаква дейност пред ПОСОЛСТВОТО.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Илиян Василев?? Тоя ще си остане

    1 0 Отговор
    Идиот до края, на дните си!!
  • 77 До 64 Бабий Яр е естествен ров на Юг от

    0 1 Отговор
    Телевизионната кула на Киев!! Убийствата са вършели хората на Бандера, Мелник и Шукшевич!! НАЦИСТИТЕ Националисти са вършели Мръсната работа! НЕМЦИТЕ НАИСТИНА СА ПОВРЪЩАЛИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЯХНИТЕ ПОМОЩНИЦИ!!