Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 13:23 13 924 91

Идва ли пак Ковид? Доц. Атанас Мангъров пред ФАКТИ

  • атанас-
  • мангъров-
  • ковид-
  • короновирус-
  • ваксини

Ако ваксините за коронавирус бяха читави, с чисто сърце щях да ги препоръчвам, но проблемът при тях е, че не са безопасни, казва медикът

Идва ли пак Ковид? Доц. Атанас Мангъров пред ФАКТИ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дали ще се съчетаят ковид и грип? Медици прогнозират, че октомври-ноември ще е пикът на случаите с коронавирус, а след това ще спаднат. След това пък ще се появи грипът. Пред ФАКТИ по темата говори инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

- Доц. Мангъров, отново започваме да обръщаме внимание на темата Ковид, защото се регистрират повече заболели на ден. Как трябва да гледаме на това?
- Нормално. Както гледаме на всички вирусни инфекции, засягащи дихателните пътища, с които всеки от нас се среща няколко пъти годишно. Сега, когато има големи температурни амплитуди - сутрин и вечер студено, през деня горещо, се създават добри предпоставки за циркулирането на остри респираторни вирусни инфекции. Нека да не забравяме, че коронавирусите са отговори за около 20% от тези заболявания. Това, което откриваме сега, дебело трябва да се подчертае, не е Ковид-19, а е коронавирусно заболяване просто Ковид (Ко-рона Ви-рус Д-disease). Щамовете, които откриваме, са едни от многобройните разновидности на коронавирусите. Забележителното тук е, че в момента това, което наричаме Ковид, се открива със същите тестове, с които преди 2-3 години откривахме онзи първи щам т.нар. Ковид-19. Само че начинът, по който протичат настоящите коронавирусни инфекции – „Арктур“, „Ерис“ или евентуално „Пироло“, с които се срещаме или ще се срещнем, клинически нямат нищо общо с това, което беше преди две-три години. Просто тестовете за Ковид-19 откриват коронавируси. Нищо повече.

- Сега да разбираме, че вирусът е толкова много мутирал, че той направо е различен. Така ли…
- Сега са други коронавирусни щамове. Те са като тези, с които сме се срещали от край време и ще продължим да се срещаме. Досега не сме тествали хората за коронавируси, тъй като тези вируси, с малки изключения, не са създавали проблеми достатъчно тежки, за да налагат тестването им.

- Но имаме около 20 души в интензивно отделение. Това е статистиката. Защо се стига до тежки случаи?
- Не знам защо се стига и дали причината за това са коронавирусите, както и какви са водещите им диагнози. Човек може да влезе в интензивен сектор по много причини. Ако има съпътстващи заболявания, слаба имунна система. Но трябва да се знае, че вирусът, който се открива сега, не води до тежка дихателна недостатъчност и няма нищо общо с това, което беше преди 3 години.

- А с какво е характерен сегашният коронавирус…
- С общо неразположение, температура, болки в гърлото, хрема, кашлица и т.н. Неговата продължителност е много по-кратка.

- За какво време говорим…
- За около 7-10 дни. Протича по същия начин, по който протичат всички онези вирусни инфекции, с които ние се срещаме няколко пъти годишно. Обичайно острата фаза е около 4-5 дни, в някои случаи малко по-кратко, в други случаи малко по-дълго, но цялото заболяване отзвучава максимум за десетина дни.

- Може ли да прогнозирате кога ще бъде пикът, кога ще имаме най-много вирусни инфекции…
- Колкото по-студено става, толкова повече вирусните инфекции ще се развиват. Ако има вируси, с които не сме се срещали, те ще се разпространяват, докато не минат през по-голямата част от населението. Така се развива епидемичният процес при всички известни респираторни вирусни инфекции.

- Ако погледнем картината на коронавируса в световен мащаб, има ли нещо, което ви притеснява…
- Както в световен мащаб, така и у нас ме притеснява подготовката за налагане на добре познатите "мерки", която започна още от лятото. В бюджета за тази година, който беше приет в началото на август, са предвидени 140 милиона лв. за нови ваксини за Ковид-19. Защо? Общо бюджетът за ваксини у нас – по задължителния имунизационен календар, е в рамките на 35-40 милиона лева. А ние само за ваксини за Ковид предвиждаме 140 милиона лв.? Първо ще дойдат около 1,6 милиона дози, а после още около 1-2 милиона. И то говорим за заболяване, което, както се вижда, не протича тежко и с което всяка година се срещаме по няколко пъти. 20% от респираторните вирози са коронавируси. Винаги ги е имало. От предишните доставки, за които платихме повече от 345 милиона лева, ни "хартисаха" над 11 милиона и сто и тридесет хиляди дози. Повечето ги хвърлихме, но всичките ги платихме.

- Друго интересно в дневната статистиката е, че при заболели около 300 човека, 53% от хората не са ваксинирани…
- Да, но това означава също, че 47% от тези, които са заболели, са били ваксинирани. Нали така. При 30% ваксинирано население имаме 47% ваксинирани сред заболелите, както и че при 70% неимунизирано население имаме едва 53 % заболели неимунизирани. Всеки може да си направи сметката. Ако може...

- Ваксина за Ковид и ваксина за грип. Колко е добре да си сложим…
- Има нещо, което ясно трябва да се разбере за ваксините за Ковид. Проблемът при тях е, че те са с много лош профил на безопасност. Ако ваксините за Ковид бяха читави, с чисто сърце щях да ги препоръчвам. Проблемът при тях е, че не са безопасни. При всяка ваксина има две неща, които са основни - безопасност и ефективност. Безопасността е най-важна. Ниската ефективност може да се преглътне, ако ваксината е безопасна. Противогрипните ваксини са с ефективност, която се движи някъде между 30 и 70%. Не са много ефективни, но са безопасни. При положение, че не разполагаме с нещо друго, с което да намалим заболяванията, нямаме сериозна алтернатива. Всеки, който има желание, може да се ваксинира срещу грип. Аз самият го правя. За тази година вече го направих. Ефективността на противогрипните ваксини не винаги е на нивото на очакванията, но те са безопасни. Докато по отношение на ваксините за Ковид се видя, че те не само не са достатъчно ефективни, тъй като всички, които бяха ваксинирани, все пак се разболяха, но и най-вече се оказа, че не са безопасни.

- Ваксините за Ковид не са безопасни, защото…
- В момента се вижда, че те имат много сериозни странични ефекти. Ако човек е склонен да приеме това, то нека да се ваксинира. Говорим за странични ефекти като миокардити, тромбози, демиелинизиращи неврологични заболявания, репродуктивни проблеми. Много сериозни нежелани реакции. Да не забравяме, че използването на едната от векторните ваксини, тази на „Астра“, беше преустановено, защото даваше като страничен ефект тромбози при млади хора, най-вече жени. Същото се наблюдава и при РНК ваксините. Интересен феномен е завишаването на т. нар. допълнителна смъртност - това е броят починали в повече или по-малко за даден интервал от време сравнен с усреднения брой починали през същия интервал от време в годините преди пандемията (2015-2019) в проценти. По данни на Евростат допълнителната смъртност за месец юли 2023 за Малта е +53 (т. е починали са един и половина пъти повече хора в сравнение с починалите за същото време преди пандемията), за Кипър е +20.4%, за Гърция е +19,65, за Ирландия е +13,7%. Допълнителната смъртност за нашата страна за юни 2023 е -8.6%, за юли -3.4%. От май 2022 България като цяло е с най-ниска допълнителна смъртност в целия ЕС. По ниска от нас допълнителна смъртност има само в Босна и Херцеговина, които не са в ЕС. При 30% ваксинирани, би трябвало сега да понасяме последствията от срещата на неимунизираното население с вируса, докато страните с ваксинирано на 85-90% и повече население би трябвало да продължат да живеят щастливо. Статистиката сочи друго.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеления

    25 4 Отговор
    Ще има!
  • 2 Червения

    25 2 Отговор
    Няма да има
  • 3 копейката

    13 56 Отговор
    Ние сме си ваксинирани

    Коментиран от #5, #16

  • 4 СВЕТОСЛАВ ИВАНОВ

    36 19 Отговор
    Долу ръцете от Руска България!
  • 5 Асан

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "копейката":

    Грешиш не сте!
  • 6 Да идва

    45 5 Отговор
    вече е на завоя!Отиваме под строй да се тровим!
  • 7 ТаУмВзе

    88 5 Отговор
    Отклоняване на вниманието от Протестите с шашкане за Ковидясване ПАК!
  • 8 Тома

    111 3 Отговор
    Ами защо дадоха милиони за нови ваксини като не са читави.Искат да ни уморят ли заради парите тяхната м......ца

    Коментиран от #41

  • 9 Много честен

    149 5 Отговор
    И кадърен доктор. Такива са един на милион!

    Коментиран от #47

  • 10 вили

    54 2 Отговор
    е как става ? оценка 5 - резултат 4.3. същата схема като на машините за гласуване
  • 11 пламен

    6 53 Отговор
    Купи апарт за половин милион евро в докторската градина от простотията на българите. Сега се точи за втори

    Коментиран от #34

  • 12 Хихихи..

    62 1 Отговор
    И Ковида и Всичките ви Простотии ни писнаха до летален изход.Ако я карате все така и пак така напролет цела Европа ще се вдигне.И Вие го знаете..
  • 13 тик-так

    55 1 Отговор
    Чувате ли ковид-зомбита.....тик-так, тик-так, тик-так...

    Коментиран от #32

  • 14 ФЕЙК

    13 97 Отговор
    Ковида идва и Мангъра пак изгря като Витлеемската звезда да ръси акъл напоително !

    Коментиран от #18

  • 15 Съчки

    12 124 Отговор
    Ваксините не са безопасни, но ковид явно е безопасен!!!
    На сметката на този шарлатанин тежът поне 50 000 смъртни случая на изплашени от него възрастни хора.....
  • 16 СЗО

    66 2 Отговор

    До коментар #3 от "копейката":

    Срещу простотията няма ваксина.

    Коментиран от #19

  • 17 Механик

    91 6 Отговор
    Някой пита ли се къде беше тоя ковид в последните две години? Тама да влезем в "червената вълна" и Путин отмени всякакви ваксинации, сертификати, дистанции и пр. Ковид-шаманите изведнъж изчезнаха от медиите и повече не се чуха. А тъкмо ни обяснаваха как ще се мре масово и как трябва да се бустерираме за намкоси път.
    Явно "перемогата" зацикли, а глобалния запад се издъни и в тая си война. И сега вадим старото плашило, замо дето хората си зададоха въпроса, как при война в Украйна все още не се измерли всички от ковид/ Щот отам едва ли спазват "мерките" и се бустеризират 3 пъти годишно, нали?
  • 18 СЗО

    85 4 Отговор

    До коментар #14 от "ФЕЙК":

    Аз Мангъров по "националните" телевизии не съм го виждал. Затова пък, Кунчев и Кантарджиев бяха във всяка една по два пъти. Само Мутафа се стаява. Явно го пазят за по нататък.
  • 19 копейката

    6 26 Отговор

    До коментар #16 от "СЗО":

    Важно е последователите да са прости, всеки един е стъпало за моето изкачване на горе
  • 20 7777

    6 57 Отговор
    Хубавото е, че болшинството ваксинирани се оказаха русофили. Останалите ваксъри са същите като тях, само че не го знаят.

    Коментиран от #56

  • 21 д-р

    24 2 Отговор
    Бяха ли ваксинирани лекарите които се по минаха миналия месец
  • 22 дедо Йоцо гледа...

    19 5 Отговор
    ...иде ли ковида. И де идеее...тия в Бостън са го барнале как си требе.
  • 23 хихи

    54 2 Отговор
    Нищо не идва!
    Има неизползвани тестове и ваксини, които са платени и трябва да се използват...
  • 24 Доктора

    76 0 Отговор
    Факта че тази година връчиха Нобелова награда по медицина на изобретателите на ваксина срещу ковид говори, че пфайзер няма намерение да се отказва от милиардите печалби и всичко това ще е основно на гърба на европейския данъкоплатец.
  • 25 Майора

    7 77 Отговор
    Абе Мангъров как може да говориш глуписти! Нали ако ваксините не бяха ефективни много хора щяха да си отидат заради доста заболявания , които ги знаеш! И тия новите ваксини нсли да на същата основа и принцип както и старите!

    Коментиран от #30, #53, #63, #91

  • 26 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 3 Отговор
    Сезония Грип нее Ковид
  • 27 абсолютно

    7 77 Отговор
    АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИ ТОЯ, ЩЯХА ДА ГО СЪДЯТ , НО СЕ ОТКАЗАХА! ЗАРАДИ НЕГО УМРЯХА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ, МНОГО БЪРЗАО ГИ ЗАБРАВИХТЕ
    КОВИД, КОЙТО ЦИРКУЛИРА В МОМЕНТА НЕ Е ОБИКНОВЕН КОРОНАВИРУС, А МУТАЦИЯ НА ОНЯ ЛАБОРАТОРНО СЪЗДАДЕНИЯ, ОТ КОЙТО УМРЯХА МИЛИОНИ ПО СВЕТА
  • 28 Българи🇧🇬

    70 5 Отговор
    Ейййй велик си докторе благодарение на теб умните българи не си НАБИХА 💉 ВАКСИНИТЕ а за сартификатите е платих ми ги но спасихми си живота е този път никой не може да ни лъже и забранява съжаляваме за откраднатите ни пари от управляващите който купиха новите ваксини но ние ги избрахме вместо да ги дадем за бедните болни българи пълним гушите на ЕС САЩ айде бъдете ЗДРАВИ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ
  • 29 Златен човек! Сърдечни Благодарности!

    68 3 Отговор
    За цялата дейност по успокояване то на населението и насоките относно Ковид престъпленията! Ако този човек го нямаше, то в България много хора нямаше да ги има вече. Аз бих му направил и паметник и да го сложа в ьентър на София на най-видяното място.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Българи🇧🇬

    33 2 Отговор
    Ейййй велик си докторе благодарение на теб умните българи не си НАБИХА 💉 ВАКСИНИТЕ а за сартификатите е платих ми ги но спасихми си живота е този път никой не може да ни лъже и забранява съжаляваме за откраднатите ни пари от управляващите който купиха новите ваксини но ние ги избрахме вместо да ги дадем за бедните болни българи пълним гушите на ЕС САЩ айде бъдете ЗДРАВИ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ
  • 32 Коцто К.

    9 7 Отговор

    До коментар #13 от "тик-так":

    Не думай,бе! Още не съм изплатил къщата.
  • 33 вашето име

    8 43 Отговор
    репродуктивни проблеми има при млади мъже ако преболедуваш ковид, потвърдиха го специалистите, а не от ваксини, пак заблуждаваш хората

    Коментиран от #39

  • 34 Ст Цанков.

    2 23 Отговор

    До коментар #11 от "пламен":

    Е той,ли е виновен за простоттията на българина..То руснака е още по-простт,но там ги задължиха да се ваксинират.И се ваксинираха.Нямаше хък-мък.
  • 35 !!!!!

    2 11 Отговор
    Ковид не съществува. Мангъра какви ги дрънка. Тея доктори виждат като таралеж в мъгла.

    Коментиран от #76

  • 36 Ясен

    5 57 Отговор
    Заради тази мутра от снимката умряха доста народ в България. А тия пишман журналисти продължават да му дават трибуна. Отвратитела журналистическа паплач!!!!
  • 37 абсолютно

    6 47 Отговор
    АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИ ТОЯ, ЩЯХА ДА ГО СЪДЯТ , НО СЕ ОТКАЗАХА! ЗАРАДИ НЕГО УМРЯХА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ, МНОГО БЪРЗАО ГИ ЗАБРАВИХТЕ
    КОВИД, КОЙТО ЦИРКУЛИРА В МОМЕНТА НЕ Е ОБИКНОВЕН КОРОНАВИРУС, А МУТАЦИЯ НА ОНЯ ЛАБОРАТОРНО СЪЗДАДЕНИЯ, ОТ КОЙТО УМРЯХА МИЛИОНИ ПО СВЕТА

    Коментиран от #80, #87

  • 38 Кольо,

    58 2 Отговор
    Браво на Мангъров човека казва истината, защото докато ни държаха запрени като стадо бая народ измря от други заболявания...
    Тази масова психоза измисленият Ковид наплаши толкова много хора с лабилна психика че много от тях психически се сринаха...
  • 39 Всички минах Ковид по няколко пъти

    44 0 Отговор

    До коментар #33 от "вашето име":

    Ваксинираните и бустврнатите по няколко пъти също! Вече няма смисъл да ги пишете тия глупости, при положение, че се вида какво стана и все още виждаме как падат като пилци уж здрави спортисти
  • 40 Този,ако ги плямаше такива в Русия,

    5 25 Отговор
    Досега да е слязъл от десетият етаж.През прозореца.
  • 41 Защото целта е всяка държава да

    28 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тома":

    задлъжнява, за да бъде присвоена в един момент, когато лихвите станат 6-7%
  • 42 Сталин

    50 0 Отговор
    Няма такова нещо като ковид,Това е план за вкарването ни в електронния концлагер , евреийската фармацевтична мафия искат да ликвидират белите хора в Европа,затова е този масов трафик на талибани към Европа организиран от Сорос ,ако искате вашите деца да оживеят трябва да бъдете готови да проливате кръв , единствения начин тези евреиски изчадия които искат да отровят децата ни , трябва да бъдат ликвидирани.

    Коментиран от #49

  • 43 Урсулата

    39 0 Отговор
    Купувайте, пък ако искате се боцкайте, важното е бизнеса на мъжа ми да върви
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Катинара

    4 47 Отговор
    Човека не е добре, но защо му дават трибуна? С подобни изказвания закачи кожите на много хора на ченгела.

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 браво бе мангър

    47 0 Отговор

    До коментар #9 от "Много честен":

    абсолютно прав си ,синът на бивш амерканско президент осъди на всички истанции в щатските съдилища на сащ най големият производител на ваксини за милиони,за това у нас изобщо не се даде да се говори и пише много странно ? нашите продължавт да закопуват или кой знае после дирят балъци да им ги харижат!
  • 48 новото нормално

    15 1 Отговор

    До коментар #45 от "Катинара":

    Не е добре , че си се изпързалял на баща ти отспуканата гума.

    Коментиран от #52

  • 49 Защо,бе Сталинчо

    4 11 Отговор

    До коментар #42 от "Сталин":

    В Русия ваксината беше задължителна?
  • 50 Кой крив,кой прав ще се разбере

    10 3 Отговор
    след години.Факт е,че през есента и зимата на 21/22 година имаше бая "навалица" пред гробищата.
  • 51 Този ЗАЩО

    1 25 Отговор
    Не е разследван още?

    Коментиран от #86

  • 52 Катинара

    1 8 Отговор

    До коментар #48 от "новото нормално":

    Не е имало гуми за пукане остроумников. Мушмурок само с пързалки акъл не се набива.
  • 53 провинциалист

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Майора":

    Ами, не са.
  • 54 идва денковид

    18 1 Отговор
    много гаден бацил на американците
  • 55 Махнете тази

    0 20 Отговор
    Статия,бе!
  • 56 оня

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "7777":

    Бъркаш колега, гейроатлантици са:))

    Коментиран от #85

  • 57 Фейк Р

    45 1 Отговор
    Гледахте ли последните изследвание, един на 75 ваксинирани е развил увреждане на сърдечния мускул. Паралелно в западна европа невиждан бум на ракови заболявание сред младите хора, жив и здрав да е доктор Мангъров, че спаси живота на толкова хора!!!!

    Коментиран от #58, #68

  • 58 Откъде ви намира

    4 15 Отговор

    До коментар #57 от "Фейк Р":

    Копейката толкова глуупави,бе?

    Коментиран от #59

  • 59 Факт

    16 0 Отговор

    До коментар #58 от "Откъде ви намира":

    Ти нали си умен?Бягай да си биеш още една Астра Зенека Тромбозиум.С две маски!

    Коментиран от #75

  • 60 дебела кратуна

    2 3 Отговор
    Айде да почва кобита, та да свършва войната, щото при кобита поне нямаше "инфлация" и "криза"...
  • 61 Дечо

    30 2 Отговор
    ЕДИН МИСЛЕЩ И УМЕН ЛЕКАР. ЧОВЕК С ОПИТ И ЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ХОРАТА. ВИЖДАМ НЯКАКВИ МАЛОГРАМОТНИ ИДИОТИ ДА ГО ПЛЮЯТ, ТАКА Е В ЧАЛГАРИЯ. НОРМАЛНИТЕ ХОРА ВЕЧЕ СА КЪТ.

    Коментиран от #79, #89

  • 62 Констатираща

    26 2 Отговор
    Така е - никой от близките ми не се ваксинира и прекарахме Ковид, сравнително по-леко и то, без традиционното лечение с антибиотици, противовирусни, хидрокортизон и противотемпературни, а само с хомеопатични и хранителни добавки. Другото лечение е не само неефективно, но и опасно, както и ваксините.
  • 63 Констатираща

    20 0 Отговор

    До коментар #25 от "Майора":

    Дали Сте чели или помните случая със 102-годишна жена във Франция, която се разболя от Ковид, постъпи в болница, но поради възрастта й, не я лекували, а само набоюдавали и оздравя. Така беше и в Шумен - първата пациентка беше над 80-годишна, със сърдечна недостатъчност и не стигна до интензивно отделение, а оздравя. Трябва да си направим извод, както казваше и проф. Ботев, че коронавирусът не се лекува по обичайния начин за грип и настинка.
  • 64 Коч Ина

    17 0 Отговор
    явно войната си отива, щом пак притоплят старата криза. Плебсът не трябва да бъде оставян да живее безгрижно, ще го морим със стрес
  • 65 Кът си, Вапцаров

    0 0 Отговор
    Идва на баба ви праскавата
  • 66 Кандидат Милионер

    6 7 Отговор
    Преглед при Мангъров е 200 лева и предписва реши Корона вирус чайчета,чист въздух и Късмет...
  • 67 123

    4 15 Отговор
    Ей, тоя ли баш велик "капацитет" изтипосахте? Толко няма други лекари, та точно тя мънкявец.
  • 68 Преди

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Фейк Р":

    да пишеш, дай името на източника, та да ти повярваме.
  • 69 Румен

    0 12 Отговор
    Ма тоя самата физиономия е луда. Много откачени професори има в БГ . Ковид не съществува. Не се лъжете
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Въпросът?

    0 0 Отговор
    Ще има ли К19? Може да е следващия К20,К20а, или К30…,:-)
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Мхм

    3 0 Отговор
    Карал съм го имам доживотен имунитет.Това е Рнк вирус както и заушката да сте чули заушка да повтаря освен ако не си хомо с хив

    Коментиран от #77

  • 74 всеки да си прави

    0 0 Отговор
    изводите
  • 75 Костя

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Факт":

    Ама аз съм с две ваксини се ще се боцна с трета
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ахм

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "Мхм":

    Заушката не повтаря,ама после друг ти е правил децата.....От заушката момчетата остават без поколение.

    Коментиран от #78

  • 78 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "Ахм":

    Не винаги и зависи
  • 79 Ветеран от Протеста

    2 11 Отговор

    До коментар #61 от "Дечо":

    Мангъров е съучастник в Най- голямото престъпление с Ковид.Той не каза,че няма такъв вирус,а че са безсмислени мерките и че вируса така или иначе ще премине през всички...С което обрече хиляди Наивни да не се ваксинират..А Кой е луд да дава Нобелова награда за нещо което го няма???
    "Каталин Карико и Дрю Уайсман спечелиха Нобеловата награда за физиология или медицина,
    Наградата им се присъжда от Кралския Каролински медицински институт за откритията им, свързани с модификации на нуклеотидни бази, които позволиха разработването на иРНК ваксини срещу COVID-19.

    Коментиран от #84

  • 80 Абсолютно

    17 1 Отговор

    До коментар #37 от "абсолютно":

    Мангъров беше абсолютно прав и сега е така. Нито съм се ваксинирал със съмнителните им ваксини преди, нито сега ще се ваксинирам. Който желае да да се ваксинира е напълно свободен да го направ, но да не ме занимава с глупости.
  • 81 Съвет

    11 0 Отговор
    Ако някой желае още едно локдаунче хич да не чака, ами да си сложи 2 ваксини и да се затваря в къщи отсега, а не да дава акъл на другите.

    Коментиран от #82

  • 82 Умен по цялата глава

    0 9 Отговор

    До коментар #81 от "Съвет":

    Нищо не знаеха за Ковид 19.Хората си умираха както лежат..Локдауна беше необходим да се даде време на специалистите да открият ваксини или лекарства и в този период да са застрашени по- малко хора...Току що връчиха Нобелова награда на откривателите...Обаче в България не стана така и след ГЕРБ и Бойко ,нарочно пуснаха Вируса да се разсее навсякъде .В резултат починаха хиляди Невинни... Голям Грях,голямо Престъпление !!
  • 83 От чужбина

    8 0 Отговор
    Мисля, че доктора ви казва правилно. Коронавирусни и инфекции е имало и преди Ковид-19. Просто Ковид-19 се оказва някакъв по-заразен и по-упорит от другите подобни вируси. А вероятно е доразработен и пуснат нарочно. Въпроса е ЗАЩО нашите управляващи продължават да плащат за огромен брой ваксини срещу вирус който вече не е на дневен ред? Ами точно за това трябва да се попита научната общност в тази област. Що се отнася до грипните ваксини, аз лично НЕ съм си слагал такава и боледувам от грип един път на 10 години. Даже не знам дали е грип със сигурност. А най-сигурното лекарство против грипа е похапването на чесън. ДА, може на някои да им изглежда селско, просташко и т.н, но истината е, че щом усетите грипа или някакво подобно неразположение просто яжте нещо с чесън и грипа сякаш просто ви позаобикаля, подминава ви, пропуска ви. Няма да вдигнете такава температура, че да останете в леглото, няма да се чувствате като прибити. А тези дето не вярват и си мислят, че чесъна е неква селяния - ами идете се боцкайте и пак ще боледувате. Все пак да знете, чесъна НЕ помага срещу коронавирусните инфекции, само срещу грип.
  • 84 От чужбина

    7 0 Отговор

    До коментар #79 от "Ветеран от Протеста":

    А-а-й-де бе! Нали ужким тази ваксина е изнамерха едни учени в Германия с турски произход! ЗАЩО те не са взели таз нобелова награда??? Нали Русия пусна първа ваксина, ама всички ревнаха, че била животинска, а се оказа, че англииската на Астразенека била много подобна на руската, но със серум от некви маймуни, т.е маймунска. В крайна сметка за ръската ваксина се правеха на ударени само и само да се пласират ваксините на определени фирми. С други думи те си създадоха пазар и си го поделиха. И познай кой взе най-голямото парче?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Аайййааайййй..

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "абсолютно":

    Затвори си ла..йня..ната уста бе б00клууук!!!
  • 88 Аз си загубих обонянието

    0 5 Отговор
    Сегашния уж безобиден вирус ни натръшка цялото семейство преди 3 седмици и всеки лежа с по 38.4 по 3 дена болен. Всички загубихме обоняние и вкус. Не е като стария, а?
  • 89 Вуте

    6 0 Отговор

    До коментар #61 от "Дечо":

    Така е колега. Гениалния Хр.Ботев го е казал "Свестните у нас считат за луди,. глупецът вредом всеки почита"
  • 90 Смъртоносен коронавирусен щам 24.02.2022

    3 2 Отговор
    Днес всички сме свидетели и виждаме резултатите и ефекта от предприетото през 2020-21г под строг контрол задължително и масовото ваксиниране в Русия с руската ваксина "сПутник" - 85% от руснаците започнаха безкритично и зомбирано да подкрепят Путин в агресията и войната му в Украйна ...!!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.