Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 09:33 6 995 2

Вдигнаха мерника на 206 компании, свързани с Израел

  • израел-
  • бизнес-
  • компании-
  • фирми-
  • оон-
  • палестина

По-голямата част от компаниите са със седалище в Израел

Вдигнаха мерника на 206 компании, свързани с Израел - 1
Снимка: Shutterstock

Организацията на обединените нации вдигна мерника на 206 компании, свързани с Израел, съобщи „Индипендънт“. Върховният комисариат на ООН за правата на човека смята, че фирмите са свързани със заселническата дейност на израелците на Западния бряг.

Организацията посочва, че тази дейност е незаконна. Израел се опасява, че с поставянето на компаниите в черен списък се засилва натиска върху заселническата дейност на страната. Международната общност и повечето държави смятат, че действията на израелците са незаконни и нарушават международните споразумения.

„Бизнесът играе централна роля в заселническата дейност и поддържането на селищата“, се казва в доклада на ООН. По-голямата част от компаниите – 143 от тях – са със седалище в Израел. 22 са американски, а останалите са от европейски страни, включително Германия, Холандия и Великобритания.

От ООН не посочиха имената на фирмите. През последните месеци напрежението между израелци и палестинци се увеличи значително, като се стигна и до кървави сблъсъци на Западния бряг и ивицата Газа. Американският президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, с което наля масло в отдавна бушуващия пожар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    15 2 Отговор
    Много ми е интересно, ако се изолират евреите от обществото в глобален мащаб от всички, пак ли ще са толкова влиятелни?
    Това, което правят е нередно по всички стандарти, нима очакват всички да ги толерират?

    Коментиран от #2

  • 2 Антисемит

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Евреите са били гонени, презирани и нежелани от античността до днес. Гонения срещу тях е имало в цяла Европа, Древен Египет, Древен Рим и къде ли не, защо ли?