Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 16:05 20 738 80

САЩ се готвят за война с Русия

  • сащ-
  • армия-
  • русия

Руски генерал предупреди руските власти

НАТО подготвя инфраструктурата на Европа за война. Това заяви руският генерал Леонив Ивашов, цитиран от RT.

Ивашов е бивши представител на руското министерство на отбраната. Според него Вашингтон търси варианти за конфликт между руснаци и европейци.

„Това е лош сигнал. НАТО няма близък опонент с оглед на общото количество дивизии и военно оборудване“, заяви Ивашов.

Според него последните събития в Европа показват, че САЩ могат да се насочат именно срещу Русия.

Той разглежда разполагането на четири натовски батальона в Източна Европа. Според него те могат да бъдат разширени до бригади и дивизии.

„Това показва, че американците се готвят да започнат война в Европа, а тук те няма с кого другиго да воюват, освен с Русия“, заяви Ивашов.

Той смята, че тази вероятност трябва да бъде сериозно разгледана. Според него Русия трябва да засили отбранителните си възможности по западния фланг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    114 103 Отговор
    Още един оркски воин на хибридната война, а и не само на нея.

    Коментиран от #38

  • 2 Реалист

    139 145 Отговор
    Веднага на тоя "генерал" му приберете алкохола, включително и лосиона за баня... Понеже е бивш и иска отново да е под прожекторите.
  • 3 Ген Щаб

    39 64 Отговор
    Този иначе го раздава малко опонет на Путин - циркаджия!
  • 4 Шалом

    27 80 Отговор
    Русия и САЩ са подвластни на господарите си от Израел,така че никаква война няма да има поне още 100 години.

    Коментиран от #48

  • 5 гост

    77 13 Отговор
    Има много лесно решение за прекратяване на всички, войни и конфликти, намаляване на агресията в световен мащаб. Това решение е затваряне на всички фабрики за оръжие в цял свят. Дори най малките. Никакво огнестрелно или каквото и да е оръжие за масово унищожаване. Само не знам как ще стане това. Отдавна оръжейната мафия и корпорации управляват "политиците-марионетки" да вземат решения в тяхна полза. Дори Тръмп падна в капана и видя, че ако не им върви по свирката няма да е в играта за дълго време. И всичко за какво? За болна алчност за пари, власт и влияние...

    Коментиран от #7

  • 6 Реалист

    16 6 Отговор
    До коментар #2 :
    Приятел , защо пишеш под чужд ник?

    Коментиран от #13, #26

  • 7 очевидно

    31 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Идеята ти е брилянтна, като хубава идея, но реално няма как да стане... Ето, погледни света какъв е? - всеки, който докопа оръжие тръгва да се прави на велик и да налага своите кефове на останалите. Даже Ким Ун се зарази с тая мания.... Отделно, че корпоративни интереси няма да оставят да им отнемат кокала политици и ще подпалят ако трябва война, за да има оръжие и парици, камо ли да стане идеята ти факт.... Направо няма да позволят да се случи това.
  • 8 Барчо

    95 14 Отговор
    Руския генерал просто е изброил факти и си е позволил да направи извода на глас и да го оповести. Не виждам някакви лъжи в сухата фактология.
    В Германия има 177 американски военни бази. Не ми се търси още колко има по другите европейски държави. Който иска да търси и да пише. Но и тези са ми достатъчни да ми е ясно за какво са там. Не са да берат лук и царевица в помощ на селяните.
  • 9 Петър

    57 5 Отговор
    Война ще има,просто трябва да се занулят всички дългове.
  • 10 БОБИ КОЧА

    116 19 Отговор
    САЩ на война с Русия ли? С всеки друг да но на Русия няма да скочат. Раша е галям залък за кравабойс, ще има да преживят докато им изпопадат зъбите и накрая ще плюят кръв.Само с мерак и оръжия не става требе и дупе.

    Коментиран от #14, #16, #77

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Еванджелин Лили

    31 70 Отговор
    Давайте малко надпревара във въоръженията и Русия съвсем ще рухне ! Филмът сме го гледали .
  • 13 Реалист

    16 13 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Под тоя ник пиша от поне 3 години и нямам претенции да съм единствения който го използва. Има лесен начин - регистрирай си "ника" като "твой" или "уникален" и си го ползвай. Ако не - споделяй радоста от общуването :):):)
  • 14 другар

    29 83 Отговор

    До коментар #10 от "БОБИ КОЧА":

    Естествено, че САЩ няма да "скочат" на война с Русия, но не защото ги е страх и защото така казвате вие - русофилистиците, а защото на цивилизования свят, част от който е и САЩ, не му трябват войни, а нормално човешко съществуване и икономически просперитет! Вечният страх от война, чужди агресори, вечната заплаха от Запад и т.н. и т.н. пропагандни клишета и простотии са запазената марка и маниер на манипулация на руския народ от управляващата го върхушка, начело с Путин!

    Коментиран от #39, #45

  • 15 Реалист

    6 4 Отговор
    Срещам същия ник отскоро , но както и да е , може и да греша , няма проблеми .

    Коментиран от #23

  • 16 ГОСТ

    64 10 Отговор

    До коментар #10 от "БОБИ КОЧА":

    ТЕ ДУПЕ ИМАТ, САМО ТРЯБВА ДА ГО НАМАЖАТ И ДА МИНАТ ЗА РУСИЯ ПРЕЗ ТУРЦИЯ
  • 17 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    19 6 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    "Учевадно е" че си страшно умна..
  • 18 Хахаха

    56 13 Отговор
    Ще сформираме мега армия на цигани от Румъния и България…..и ще завладеем Русия
    Хахаха
    Естествено с героя Росен Плевнелиев
    Хахаха
  • 19 юрист

    25 49 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Според него Вашингтон търси варианти за конфликт между руснаци и европейци...“ А според мен, РУСИЯ търси варианти за създаване на пряк конфликт между сащ, НАТО И ЕС и всичко това, защото искат Източна Европа доброзорно да попадне в руската сфера на влияние и на държавно управление- т.е. искат под руско държавно управление да остане цялата държавна територия на всички суверенни държави, съставляващи Източна Европа, и България, Румъния, Сърбия, Македония, Хърватия, Черна гора, Чехия, Словакия, Полша, Австрия и Германия да не съществуват като суверенни европейски държави, а да бъдат със статут на руски федерални субекти или на руски колонии. Точно това щеше да се случи през ВСВ, ако нацистка германия не беше нападнала ссср. През звгуст 1939 г. ссср и нацистка германия са подписали таен протокол за разделяне на държавите в Източна Европа, разпределили са си ссср кои държави ще окупира и в кои държави ще установи своя държавна власт и са са били съюзници във военно, политическо и техническо отношение. Сега я няма нацистка германия, а е налице сащ и русия пробва същото- да подпише втори таен протокол, този път- между сащ и русия, за подялба на държавните територии на всички държави от Източна Европа, но този път удариха на камък и това вбесява днешният хитлер- путлер!

    Коментиран от #25

  • 20 юрист

    14 51 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Смешник, защо пишеш под моя ник? ЧЛ.5 ОТ ДОГОВОРА ЗА НАТО Е КЛАУЗАТА ЗА КОЛЕКТИВНА ЗАЩИТА И ИМЕННО ЗАРАДИ НЕГО ТВОЯТ ПУТЛЕР СИ ГРИЗЕ НОКТИТЕ ОТ ЯД, НО НЕ МОЖЕ - И ДА ИСКА- ДА НАПАДНЕ БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО НАПАДАЙКИ, БЪЛГАРИЯ, АВТОМАТИЧНО СЕ ПРИЕМА, ЧЕ РУСИЯ НАПАДА ВСИЧКИ 29 ДЪРЖАВИ- ЧЛЕНКИ НА НАТО! Е- СТИСКА ЛИ МУ НА РУСКИЯТ ХИТЛЕР ДА НАПРАВИ ТОВА, А? НЕ МУ СТИСКА, ЗАЩОТО В НАТО ИМА ТРИ ЯДРЕНИ ДЪРЖАВИ, КОИТО МОГА ДА ИЗРАВНЯТ РУСИЯ СЪС ПРЪСТТА И ОТ РУСИЯ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ САМО ЕДНО РАДИОАКТИВНО БЛАТО, АКО СЕ ПРОБВА ДА НАПАДНЕ ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА НАТО!

    Коментиран от #24, #47

  • 21 onq s konq

    21 40 Отговор
    И какво се е закахърил въпросния генерал-аналитик за няколкото батальона по границата с Русия,след като местните русофили гръмко обявиха че Руската армия ще ги смачка за броени часове?Излиза че или той лъже,или русофилската шайка по форумите...А иначе ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НАТО СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА СЪС РУСИЯ И ЕДВА ЛИ ПУТИН СИ ПРАВИ ИЛЮЗИИ ЧЕ ЩЕ НАПАДНЕ БЕЗНАКАЗАНО НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Реалист

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    :):):) Ще се радвам да сме по-вече реалистите а не надъханите партийни ... хм, членове, в коментарите :)
  • 24 И какво...

    36 8 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Видяхме го договора на НАТО и чл.5..преди време-проблема Русия-Турция..Какво каза Вашингтон-оправяйте се сами чалмари..Примери има и други-ама не ми се занимава с хохаааавеллллли като теб.

    Коментиран от #28

  • 25 А стига бе...

    32 9 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Куку*ицеее,след ВСВ сверите на влияние са предложени от Чърчил. Прочети за салфетката на Чърчил на която е написал със ръката си в коя държава колко процента влияние да има и от двете страни.Исторически фкат,който ти "лекичко"пропускаш .Айде малко по-сериозно...

    Коментиран от #29

  • 26 Kcaniba

    36 13 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Той не е приятел, а е нпо трол!!!
    САЩ имат трилиардни дългове, имат нужда от война!!!!
  • 27 guess who

    17 28 Отговор
    Ко стаа уе ? Нали сте много смели, нали сте много силни и даже непобедими.

    Няма се плашите. Ще извадите най хубавите рисунки и ще кажете "Вижте какъв самолет имаме, вижте какъв танк имаме" , а като покажете макетчето на самолетоносача с греблата -край ,в тоя миг НАТО ще капитулира

    Коментиран от #80

  • 28 юрист

    14 19 Отговор

    До коментар #24 от "И какво...":

    Русия не е нападнала турция, че да влезе в употреба чл.5 от Северноатлантическият договор! Преди чл.5 , има чл.4 , според който, всички държави в НАТО се съветват съвместно всеки път, когато по мнение на някоя от тях е възникнала заплаха за териториалната цялост, политическата независимост или сигурността на която и да е от тях. Така, че- русия НЕ Е нападнала турция, турция НЕ Е ПОИСКАЛА задействането на чл.5 по отношение на русия, така, че- какво общо има турция с твоето твърдение?! Абе някои съвсем се смахнахте- принуждавате ме да защитавам тъпата пуйка, на която НАТО откровено НЯМА никакво доверие от 5-8 години насам и е публично НЕДОВОЛНО от нея!

    Коментиран от #50

  • 29 юрист

    10 21 Отговор

    До коментар #25 от "А стига бе...":

    “...Публикувано във факти.бг: след ВСВ сверите на влияние са предложени от Чърчил....“ ПО ВРЕМЕ НА ВСВ, ПРЕДИ 24.06.1941 Г., КОЙ ПОДПИСА ДОГОВОР ЗА НЕНАПАДЕНИЕ - ПАКТА РИБЕНТРОП МОЛОТОВ , С ТАЕН ПРОТОКОЛ КЪМ НЕГО ЗА ОКУПИРАНЕ НА ПОЛША, А? България ли е подписала този пакт или ссср? Руска мъжка куку*ица- чети тук какво казват СОБСТВЕНИТЕ ТИ РУСКИ УЧЕНИ- https://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/1864107 В ссср съществуването на таен протокол категорично бе отречено...Въпросът за пакта и, по-специално, тайните приложенията, бяха събрани в Съветския съюз по време на перестройката, на първо място - заради натиск от страна на Полша. За да проучи проблема, беше създадена специална комисия, оглавявана от секретаря на Централния комитет на КПС, Александър Яковлев. 24 дек, 1989 Конгреса на народните депутати, след като изслуша резултатите съобщава Яковлев констатации на Комисията, прие резолюция, осъждаща протокола (като се отбележи липсата на оригиналите, но признава неговата автентичност, въз основа на графологична, фототехника и лексикално изследване на копия и ги съвпадение на бъдещи събития) [13 ]. В същото време, за първи път в СССР, беше публикувано в текста на тайните протоколи (на немски микрофилм - "Въпроси на историята», № 6, 1989) [14]“

    Коментиран от #31

  • 30 Гого

    12 4 Отговор
    Що нямат тоя късмет.
  • 31 А стига бе...

    21 11 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Какво общо има Полша през 39г. И това за салфетката на Чърчил??--бягаш от конкретен отговор..А сеша да ти напомня че много преди това,--кой подписа с Хитлер договор за окупирането на Чехия и Унгария..Кой те питам краварска под.ого?? Хич нямам време и желание да общувам с теб--ама за всяко твое твърдение ще ти докажа че просто лъжеш и лицемерничиш.

    Коментиран от #33, #34

  • 32 simonm

    15 17 Отговор
    стара пропаганда от1917 година-кога Полоша,кога Германия Кога САЩ На гащите на мужика трябва да има жътко и страх в главата
  • 33 юрист

    10 18 Отговор

    До коментар #31 от "А стига бе...":

    “...Публикувано във факти.бг: Какво общо има Полша през 39г....“ Общото е, че кумирът ти ссср е бил ВОЕНЕН, ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗНИК НА НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ И Е РЕШИЛ ДА СИ ЗАДОВОЛИ АПЕТИТИТЕ ЗА ОКУПИРАНЕ И РАЗПАРЧАТОСВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ КАТО ПОЛША! В ПОЛША ДРУЖЕСКИ ВОЙНИЦИ ОТ ВЕРМАХТА И ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ЗАЕДНО СА СИ ПИЕЛИ ЧАЯ ВЪРХУ РУИНИТЕ НА ПОЛСКАТА СРИНАТА ДЪРЖАВНОСТ! ТОВА СА РУСКИТЕ АПЕТИТИ- И ТОГАВА, И СЕГА- 2017Г.! НАЛИ УЖ СССР БИЛИ СРЕЩУ КОНЦЛАГЕРИТЕ НА ХИТЛЕР ЗА ЕВРЕИТЕ, А? ТОВА Е ГРАНДЕ ЛЪЖА! СССР И НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ СА СЪЮЗНИЦИ ВЪВ ВСВ ДО 24.06.1941Г И ТОВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ОТРЕЧЕ, АКО ЩЕ ДА СИ СКЪСА 4 БУКВИЕТО ОТ ЯД И ЗЛОБА, ЧЕ Е СТАНАЛО ПУБЛИЧНО ДОСТОЯНИЕ!
  • 34 юрист

    11 14 Отговор

    До коментар #31 от "А стига бе...":

    “...Варшава поиска от Москва обяснения във връзка със статия, публикувана на сайта на руското министерство на отбраната (Mil.ru), в която твърди, че Полша е виновна за избухването на Втората световна война, съобщи Ройтерс.
    В своя труд от 4000 думи, озаглавен "Измислици и фалшификации в оценката на ролята на СССР в навечерието и началото на Втората световна война", авторът - полк. Сергей Ковальов, твърди, че Полша е станала причина за избухването на войната, тъй като не удовлетворила исканията на Хитлер. Исканията на Германия [към Полша] са доста умерени - да предаде Данциг (Гданск) на Третия райх и да позволи изграждането на магистрала и железница, която да свърже Източна Прусия с основната територия на Германия, пише Ковальов. Тези претенции трудно могат да се нарекат неоснователни, добавя той. Ковальов твърди, че в навечерието на войната западните сили са внушили на Полша неоснователни илюзии за степента на своята подкрепа в случай на конфликт с нацистка Германия.
    В статията си той се изказва одобрително за пакта "Молотов-Рибентроп" от 1939 г., с който Германия и СССР си поделят предварително територията на Полша, а Москва получава "правото" да окупира Литва, Латвия, Естония и Финландия...“5 юни 2009
    https://www.vesti.bg/sviat/ruski-general-polsha-e-vinovna-za-ii-svetovna-2204671 Както виждаш, руснаците все ни представяте “претоплени манджи“ през има- няма 10тина години...

    Коментиран от #37

  • 35 Ирник

    16 24 Отговор
    Смърт на потурнаците и безродниците русофоби.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бат Саше

    15 11 Отговор

    До коментар #34 от "юрист":

    ХА,ХА! Да ти и члена и алинеята! Кажи нещо различни, мари! Не можеш да съчиниш и едно изречение, ако в него няма цитирани закони. Крайно тесногръда и ограничена жена.
  • 38 точно

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Ти си пий ракийката и не ги мисли по умните от теб.
  • 39 гост

    14 15 Отговор

    До коментар #14 от "другар":

    "цивилизования свят, част от който е и САЩ, не му трябват войни, а нормално човешко съществуване и икономически просперитет!"
    НАИВНИК! Я пак помисли? Какво ще стане, ако военната част от бюджета на САЩ падне дори на половина? Какво ще стане, ако "цивилизованият" свят на бившите колониални държави изгуби влиянието си в бившите си колонии и ресурса, който продължават да си осигуряват оттам? НЯМА цивилизован цвят! ВИНАГИ е било думата на силния. А силата не е цивилизована бате! Тя е първична, налагаща, брутална.

    "Вечният страх от война, чужди агресори, вечната заплаха от Запад и т.н. и т.н. пропагандни клишета и простотии са запазената марка и маниер на манипулация на руския народ от управляващата го върхушка"
    Уж манипулация, която за жалост за много народи става реалност. Манипулация ли беше химическото оръжие в Иран и Саддам, кулите и Осама? Северна Корея, благодарение на която чичо Дони кърти в момента милиардните договори за доставка на въоръжение на околните? Според мен макар и Русия да е основен печеливш от разпалването на военни конфликти, от тя е в пъти по-малко обвързана и печеливша от САЩ, който пък реално е процентно в пъти по-отговорен за войните по света последният век.
    НПО глупостите все по-малко вървят. Хората са в пъти по-информирани от миналото и поне в момента свободата на словото е на достатъчно ниво за всеки, който иска да си събере необходимата информация за да направи собствената си субективна оценка. А глупаци, вярващи на лоз

    Коментиран от #40

  • 40 гост

    14 5 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    ... А глупаци, вярващи на лозунги винаги ще има. Всъщност това е и новата цел на "цивилизованите": да минимизират мисловната дейност на останалите. Справка: "образованието" в БГ.
  • 41 Бесен Язовец

    13 6 Отговор
    Член 5 За колективна защита, А член-6 колективните защитници от НАТО се задействат до 90 ден. Хахахаха армията на БГ.14 хил.от които 4 хил.чантаджии и 10 000 на поле по поделенията седи нощем само карул и бг.като Сан Марино без армия.

    Коментиран от #56

  • 42 Имме

    9 18 Отговор
    И ся като САЩ не са на техна страна, въпреки милиардите похарчени за Гръмп , кой ще им даде на съветските орки танкове, камиони, джипки, самолети, че и дрехи и ботуши за да се плавян на освободители, като през втората световна война?

    Коментиран от #44

  • 43 Зъл

    14 6 Отговор
    САЩ да си гледат оградата и латиносите, дето прииждат на орди. Американците интегрираха негрите, но със латиносите няма да им се получи. Някой ден столицата на Мексико ще е Вашингтон.
  • 44 гост

    17 5 Отговор

    До коментар #42 от "Имме":

    Сравняваш несравними неща поради куп причини. Примерно:
    - че пряк сблъсък САЩ-Русия няма да се води на суша или по море. Първият етап няма да е с танкове, самолети, жива сила и най-вероятно до втори етап няма да се стигне.
    Ако се стигне:
    - САЩ реално не са водили война засягаща собствената им територия. Тотално неизвестно е какво ще се случи със сбирщината на континента. Още по-неизвестно е дали момент на слабост няма да обърне "съюзниците" във врагове. А САЩ има МНОГО врагове, които си траят от страх и които ще се възползват от всяка възможност да си върнат това, което десетилетия са търпели. Според мен дори само вътрешните разногласия в Щатите биха били пагубни, когато войната засегне рамките на континента, а това е неизбежно.
    Като цяло с война или без много трудно ще им бъде на САЩ да продължат да съществуват по начин различен от последите 70 години. Силите на всеки лъв все някога намаляват и в крайна сметка става храна за хиените, които някога не са смеели да го приближат, а са намазвали отстрани с остатъците.
  • 45 Антисоросоид

    19 6 Отговор

    До коментар #14 от "другар":

    Какво ? На сащ не му трябват войни ? Та всички войни по света са запалени от сащ. Какво се правиш на умен като прозира липсата на умствен капацитет у теб
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Подводница

    9 6 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Юрист-ката пак е натокана.Както винаги.Имам чувството,че не и посягат в леглото достатъчно.
  • 48 БУК

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Шалом":

    За първото много си прав!
    Но иначе за мир забрави! Еврейчетата вече пишат сценария и всички почват да го изпълняват.
    Който не слуша - изчезва!
  • 49 Геро

    5 4 Отговор
    Че то, ние не можем да подготвим инфраструктурата в България за нормално движение по пътищата, не ли пък за война:))
    Този руски генерал сериозно ни надценява.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Патриот

    10 5 Отговор
    Защо САЩ не воюва с Русия от собствената си територия?
    Нали са мъже?

    Коментиран от #55

  • 52 Ощърбий

    3 1 Отговор
    Особенностите на руския национален лов!
  • 53 Public Owner

    7 4 Отговор
    Тоя руски генерал или изобщо си няма понятие от процеси като мултикултурализма или се прави на луд..
  • 54 no name no face no number

    10 6 Отговор
    Е ха добро утро, много ясно. Те се насраха от яд , че Русия се възстанови успешно и бързо след продажният Горби и алкохолният Елцин.
  • 55 Бесен Язовец

    11 5 Отговор

    До коментар #51 от "Патриот":

    В САЩ война никога не е имало имам предвид от вън някой да е влизал на тяхна тиритория затова са такива военнолюбци и народа им ако изпатят веднъж др.път когато техен президент дрънка за война те сами ще ходят и ще му сложат въжето
  • 56 юрист

    7 6 Отговор

    До коментар #41 от "Бесен Язовец":

    “...Публикувано във факти.бг: А член-6 колективните защитници от НАТО се задействат до 90 ден...“ ЛЪЖА! ЕТО СЪДЪРЖАНИЕТО НА ЧЛ. 6 ОТ СЕВЕРНОАТЛАНТИЧЕСКИЯТ ДОГОВОР! Член 6 За целите на член 5 за въоръжено нападение срещу една или повече от страните по Договора ще се смята въоръжено нападение: срещу територията на някоя от страните по Договора в Европа или Северна Америка, срещу Алжирските департаменти на Франция, срещу територията на Турция или срещу островите в Северноатлантическата зона на север от Тропика на рака, намиращи се под юрисдикцията на някоя от страните по Договора; срещу въоръжените сили, кораби или самолети на някоя от страните по Договора, когато те се намират върху или над тези територии или друг район на Европа, в който от датата на влизането на Договора в сила са били разположени окупационни сили на някоя от страните по Договора, в Средиземно море или в Северноатлантическата зона на север от Тропика на рака.“
    http://cao.bg/%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B3/
    КЪДЕ ТУК ПИШЕ “ДО 90 ДНИ“ РУСНАКО- ЛЪЖЕЦ??????????

    Коментиран от #59

  • 57 юрист

    4 7 Отговор

    До коментар #50 от "раптър":

    Зелена еуглено, КИПЪР НИКОГА НЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА НАТО, НИКОГА- ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА НАТО, понял?

    Коментиран от #63

  • 58 Скорпион29

    10 7 Отговор
    Божия заповед номер11: Не се е...те с Русия за да ви е здрава къщичката и жив добитъка

    Коментиран от #61

  • 59 Бесен Язовец

    7 6 Отговор

    До коментар #56 от "юрист":

    Лъжеш! ползвам инфо от подполковник към мин.на отбраната на РБ- ЛЪЖЕЖ провеждаш пропаганда тука.и излагаш фалшиво инфо

    Коментиран от #60

  • 60 юрист

    5 9 Отговор

    До коментар #59 от "Бесен Язовец":

    Това да не са ти руските ЛЪЖЦИ- генерали и путлер! Аз доказах, че ти лъжеш, но ти не можеш да докажеш, че аз лъжа, а това, неуважаени руснако, означава , че думите ти са неверни- т.е. са лъжа:) Така, че- “Казаното отлита, написаното остава“- ха сега публикувай международният договор за НАТО, в който пише точно това, което твърдиш ти- че до 90 ден трябвало да се включат останалите държави от НАТО в помощ на нападната държава! Посочи точно къде пише “до 90 ден“, а не напр. “ до 48 часа“! Тук вече утрепа коча с лопатата, бастун:) Този сленг го разбираш, защото съседите ти по ваканционен имот са българи, нали? :)

    Коментиран от #62

  • 61 Патриот

    22 5 Отговор

    До коментар #58 от "Скорпион29":

    ПраФилно. Първо беше Наполеон, после Хитлер. Очевидно следащият ще е Тръмп.
    "На всеки 100 години човечеството се обединява срещу Русия за да яде бой и да се кротне отново за следващите 100 години" (или нещо подобно)
  • 62 Бесен Язовец

    8 6 Отговор

    До коментар #60 от "юрист":

    А бе вадиш не пълни текстове от нета и си ги интерпретираш както ти е удобно мн.пъти съм казвал че не вс.има у Гугъл така че преди да обвиняваш в лъжа вземи малко по подробно се запознай с материята Уикипедиьо

    Коментиран от #64, #65

  • 63 Скорпион29

    14 9 Отговор

    До коментар #57 от "юрист":

    Кипър не но Гърция да и войната беше Кипър+Гърция vs.Турция а съюзниците от НАТО гледаха от първия ред и спазваха договора а именно когато две членки от НАТО спорят със танкове и самолети нато не може да се меси.А ако заспориме ние БГ.с Туржия НАТО пак ще гледа от първия ред за туй не плювай по Русия а ходи да се прекръстиш на Саня и си трай
  • 64 юрист

    7 6 Отговор

    До коментар #62 от "Бесен Язовец":

    “...Публикувано във факти.бг: А бе вадиш не пълни текстове от нета и си ги интерпретираш както ти е удобно...“ Пълни глупости! УЧИХ ШЕСТ ГОДИНИ КАК СЕ ПРАВИ СИСТЕМАТИЧНО ТЪЛКУВАНЕ НА ПРАВНА НОРМА в университет- в това е разликата между мен и теб! След като един международен договор е ратифициран от българското НС и е обнародван в ДВ , той става част от българското право- на осн. чл. 5 ал.4 от конституцията на Р. България и придобива правен статут на правна норма http://www.parliament.bg/bg/const Конституция на Р. България чл. 5 (4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.
    А как се тълкува правна норма, може да придобиеш представа тук и то- в най- общ смисъл! http://www.referati.org/tylkuvane-na-pravni-normi-ponqtie-vidove-red-2/14598/ref
  • 65 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #62 от "Бесен Язовец":

    Разбра ли? ВСЕКИ юрист се учи как да тълкува правни норми в следването си в юф! Освен това- несериозно е юрист да влага лични емоции и лични пристрастия при тълкуване на правна норма- това може да го правиш нонстоп ти- неюриста, но е абсолютно забранено на всеки правоспособен юрист! Моето мнение не е просто субективното ми лично мнение на гражданка, а професионалното юридическо становище в качеството ми на български адвокат. И само адвокат има право да тълкува правните норми, а не всеки неюрист да се пробва да тълкува както му хрумва и както му е угодно една правна норма или съдържание на един писмен договор! Аз да не съм ти?!
  • 66 Диди

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "юрист":

    От коментарът ти си личи колко си примитивен.
  • 67 Джентълменът русофил

    1 2 Отговор
    Ами тя тази новина е от има-няма 70 години.
  • 68 Siegfried

    5 9 Отговор
    Другарчета русофили,жадувате за война ,като смятате Русия за непобедима
    ,защото не познавате историята. Например 1905 г.руската империя е скършена
    от тогава слабата и току що поевропейчества се Япония.При Цушима е унищожен
    целият руски флот. 1936г.Испанската гражданска война,въпреки огромната съвет
    ска помощ,Ген.Франко побеждава,.1939 Финската война е позор за Русия.Малка
    Финландия изтърбушва СССР. И най-вече вече при евентуална война с Русия ,на която
    вие много се радвате,съгласно военновременните закони, в България като военен
    съюзник в НАТО , и на САЩ ,вие автоматически попадате в в обхвата на преда
    телите и то - национални военновременни предатели , с всички последствия.
    Смърт на предателите!!!

    Коментиран от #78

  • 69 Откачен Борсук

    4 5 Отговор
    Абе има ли рушлямец, който да не злоупотребява с алкохол (или с препарат за вана)? Каква война бълнува тази откачалка? САЩ и НАТО никога не биха нападнали, защото такава война би довела до милиони жертви и от двете страни. А САЩ и НАТО са прекалено големи толерасти. Което в този случай е плюс за нас, обикновенните мирни граждани, на които не ни пука нито САЩ, нито за русия. А искаме просто да си живеем мирно и да си отглеждаме децата. Иначе да, рушлямска държава е доста голям залък, но САЩ и НАТО могат да го преглътнат без кой знае какви проблеми. Тяхната уста е много голяма и ненаситна. Това в случай, че китайците не се намесят на страната на путя. А защо да го правят? Сибир е голям и необятен... :)
  • 70 Граф Николаевич

    2 1 Отговор
    Нарастващата световна сила Китай ще бъде най-големият проблем за Eропа, а и за Русия ако объркат картите с китайците братушките по някакъв начин... така че този генерал трябва да помисли за много сериозно руско военно присъствие на южният и източният фланг на Русия - по мои изчисления около 100 пъти по-мощно присъствие и то до 1 година да го направят...
  • 71 незнайко

    6 1 Отговор
    АБСОЛЮТНО Е ПРАВ ! ДАНО ГЕРМАНЦИТЕ ТОЗИ ПЪТ ДА СЕ УСЕТЯТ, ЧЕ ГИ МАНИПУЛИРАТ ЖЕСТОКО ! Където са се появили от НАТО- САЩ, винаги има военен конфликт ! ДА СЕ МОЛИМ ТОВА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ !!!
  • 72 Политолог

    3 3 Отговор
    На Русия и Путин врагове са САЩ, Китай, Израел, четирите годишни времена и цяла демократична Европа.
    Едно време на Сталин приятел и брат по оръжие беше Хитлер, после стана враг № 1
  • 73 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    поредния руски ненормалник.четири баталиона са 2000 човека бе убавец????с тях ли нато ще напада русия?
  • 74 шовинист

    5 1 Отговор
    Разбира се, че значителна част от Българите са русофили и ще стават все повече, особено ако Путин не "пресоли манджата", както я пресоли Хитлер преди 75 год. Русия просто е единствена алтернатива на британокраварските скакалци. Затова и е симпатична на много хора по цял свят. Не, че е цъфнала и русия, понеже и там бандити държат парите, но поне на пропаганда засега са по-добри. Смешно и жалко е друго- у нас и особено в столицата е пълно с много дълбоко увредени дивидууми, заразени яко с либерастия. За тях дори западните екс. кременти са с вкус на шоколад , а всяка флутуленция на сащ е с дъх н шанел....Смешно и жалко е, защото преди 60 год дядовците на същите имаха подобни възприятия спрямо всичко болшевишко....

    Коментиран от #76

  • 75 бг солджър

    2 2 Отговор
    няма страшно русначета, този път ние ще ви спасяваме :)
  • 76 Колка

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "шовинист":

    Общо взето си прав. Лошото е, че винаги Европа е на пангара. Аз лично не вярвам, че ще стане война, но винаги има поне малка вероятност. Ако това стане, се покривам и толкова. Който иска да ходи, да си играе на войни и да умира. Прав му път.
  • 77 очевидно

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "БОБИ КОЧА":

    Не бъди сигурен. САЩ се управлява от един елитарен кръг, както местните мафиоти нас, но глобален мащаб. Те си имст бази с климатични инсталации, атомни реактори, припаси за десетилетия. Отделно, че някои другопланетяни периодично спрятат човешки войни. И за да намалят броя на населението и за да си прокарат интереси. Тях не ги бърка ако руснаци и американци се изпотрепят, те имат високотехнологични бази и под големия каньон в Атлантика и къде ли не, за тях радиацията е без особенно значение, защото станциите им произвеждат необходимото за съществуването им. И понеже овчиците от НАЕМНАТА ЮЕдЕй Армии воюват за пари и където ги пратят, няма как Солдиерс да не изпълняват заповеди. А нашите също наемнинагънца Солдиерс няма как да не съучавствуват понеже сме си дружки в пакта НАТО. И нищо чудно един ден войнатажда пламне срещу Русия, а да се разпростре и по цял свят. Баснята, за,, златния милиард,, не е басня, а нечий план....
  • 78 очевидно

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Siegfried":

    Какви,, предатели,, ге гонят, бе човдче зомби? Нападнат ли Русия с теб, продажното лакейче е свъшено... Защото и Русия и НАТО са молисално въоръжение и започне ли такава война с теб е свършено, по простата причина, че вдяка Нато членка и база съававраг и обект на контраатака от руските ПВоКС. И да искаш и да не искаш после войната ти овцата фусофобска ще умреш, ти си нищо освен лакей слуга за нечии планове, докато ги изпълниш, твоя живот е нищо.... Ирландската пастирка Роска може и да го вкарат в противоатомен бункер, като верен слуга, но ти си обречен на самооцеляване, а да оцелееш сфещу радиация, отрови е почти нулев шанс... Големи тикеи геройски русофобски се извъдихте? И не ви пука, че застрешят ли срещу руснаците, ответа ще е и сру нас, понеже сте глупачета, оставили еврейчетата Пасси и Шимон да ви отнемат сувефинитета и да ви впрегнат като лакеи в 2 пакта, без и да ни питат. И ако се застреля, овце като теб ще мрат на кило и руссофоби и русофили, понеже не ви дреме за последиците, нито на лакеи дженералс, ни на повечето хора. Много ще си щастлив, чудейки се след всяка ракетна траектороя насам дали ще е атомна глава или химически....Големи герои са тикви като твоята? Като со прпсто вурви мро, но не повличай невинни с теб...!

    Коментиран от #79

  • 79 очевидно

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "очевидно":

    Извинявам се, за правописните грешки дължст се на шпионската малоумна попълваща текста клавитура, коятп цвъка буквички и без да си натиснал ти, еече ги пише! Исках да кажа на глупавите руссофоби, че застрелят ли срещу Русия имперския кръг, то и самите русофобчета ще умрат.... защото са само нищо незначещи удобни плювачи и лакеи...
  • 80 нечовек

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "guess who":

    А теб не те ли е страх, от войната? Че вместо дс излезеш с гаджето си на разходка и кафе, ти ще трябва да се криеш, воюваш, страдаш, умираш, заради алчността и непукизма на разни същества??? Не те ли е страх, че те впрягат в напълно нвжелана от теб агония и смърт? Или ти се кефиш от такава война? И не ти пука, че обезсмислят разни други твои и чужди труд, мъки? Тогава я започвай? Като ще свършва хубавото да свършва по-скоро, няма смисъл да се губи време и труд! Такива като теб оплескаха света, непукисти, горделивци. Станахте слуги на алчни използвачи.... Почвайте войната, тогава! Аз дадох обет, че унищожат ли войнолюбци труда на много същества тук, ако отровят средата, ако озбият свестните хорица тук и на първо място българи, защото тук е България, тогава освпбоден от оковите на смисъла ще наредя на едни същедтва да взфивят Хелиус, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон. Парчетата ще се понесат към щастливите войнолюбци, огромни планетни късове ще взривят и Земята и другите звезди. Печалбата им ще е НУЛА. Щом те плюят на нашия живот и труд, ще загубят и своя. Това е лекият вариант на възмездието. Има и дфуги, но са повече от апокалипсис и ще се разрушат и съседни галактики. Око за око, зъб за зъб! - българска поговорка, не христианска гавра с дпброто. Започвайте впйната, щом сте решили! Като ще свършва живота, да не си губим труд и време плвече, да свършва по-скоро! Ще си заминем заедно.... и лошите ще платят....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания