Last news in Fakti

26 Август, 2019 13:30 1 520 1

Довициозо претърпя ужасяваща катастрофа (ВИДЕО)

  • moto gp-
  • довициозо-
  • катастрофа-
  • болница-
  • контузии

Пилотът бе транспортиран с хеликоптер от пистата до болницата

Довициозо претърпя ужасяваща катастрофа (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-известните пилоти на Мото GP Андреа Довициозо бе приет в болница след тежката катастрофа, която претърпя в началото на състезанието за Гран При на Великобритания. Италианският състезател на Дукати бе транспортиран с хеликоптер от медицинския център на "Силвърстоун" до болница в Ковънтри.

Спортният директор на Дукати Давиде Тардоци разкри за "Sky Itali"a, че 33-годишният състезател е бил в безсъзнание веднага след катастрофата, след което е получил временна загуба на паметта. Той е изпитвал и болки в тазобедрената става.

Довициозо бе жертва на пилотската грешка на Фабио Куартараро в първия завой от надпреварата на преасфалтираното британско трасе. Моторът на италианеца се запали, а самият пилот бе изнесен на носилка, като чак няколко минути след инцидента успя да се изправи на крака.

За втори път през сезона пилотът на Дукати е въвлечен в инцидент. Първият случай бе в Барселона, когато Хорхе Лоренсо създаде хаос и освен на Довициозо, съсипа състезанието и на дуото на Ямаха Валентино Роси и Маверик Винялес. След падането си на "Силвърстоун" Дови изостана на 78 точки от Марк Маркес в генералното класиране на MotoGP.

Маркес изтърва победата на "Силвърстоун" в последния завой, когато беше изпреварен от сънародника си Алекс Ринс. Тройката допълни още един испанец - Маверик Винялес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7625

    3 0 Отговор
    Ужас, дано не е пострадал тежко и да се възтанови бързо.