Last news in Fakti

17 Декември, 2019 17:14 1 452 1

Милан и Рома "скочиха на маймуните" в Серия А

  • серия а-
  • милан-
  • кампания-
  • расизъм-
  • рома

Арт плакати, на които са изобразени маймуни, породиха сериозни полемики

Милан и Рома "скочиха на маймуните" в Серия А - 1
Снимка: Twitter

Италианските Милан и Рома се обявиха срещу кампанията против расизма, която Серия А стартира вчера. Сред инициативите за борба с расизма по италианските стадиони са включени и арт плакати, на които са изобразени маймуни. Това породи сериозни полемики, а „росонерите“ и „вълците“ са сред тези, които се изказаха против тази кампания.

"Изкуството може да бъде мощен посланик, но ние сме твърдо против използването на образи на маймуни за борба с расизма и сме изумени от пълната липса на комуникация при стартирането на подобна кампания", се казва в изявление от Милан.

“В Рома бяхме много изненадани да видим това, което изглежда, че е кампания на Серия А, включваща боядисани маймуни, в социалните мрежи. Разбираме, че от лигата искат да се борят с расизма, но не сме убедени, че това е правилният подход”, пък е позицията на “римските вълци”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    3 3 Отговор
    Мене ме е създал бог, пък те щом казват че са маймуни няма да споря.