Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 12:47 2 282 0

Състоянието на Антонин Паненка се влошава

  • паненка-
  • коронавирус-
  • състояние-
  • здраве-
  • живот-
  • болница-
  • кислородна маска

От болницата, в която е настанена легендата, обясниха, че той е с кислородна маска

Състоянието на Антонин Паненка се влошава - 1
Снимка: БГНЕС

Поредни тревожни новини съобщиха чешките медии за състоянието на легендарния Антонин Паненка. 71-годишният бивш футболист е с двустранна пневмония и е поставен на апаратура за изкуствено дишане, след като преди дни беше приет по спешност в болница с положителен тест за COVID-19 и настанен в интензивно отделение.

"Паненка е с кислородна маска. Спешно е необходимо транспортирането му в Прага, тъй като болницата в Бенешов, където е настанен, няма необходимата апаратура, ако се наложи поставянето на легендарния футболист в изкуствена кома. Вероятно ще го настанят близо до „Карлово намести“ (Карловия площад) или в университетската болница в Мотол“, обяви източник на „Блеск“.

Според бившия чешки национал Карол Добиаш, най-вероятно Антонин Паненка и съпругата му Власта са се заразили от сина си Томаш (42 г.), който играе футбол на аматьорско ниво в трета дивизия за Червена Яновице. Томаш преди 7-8 дни е имал леки симптоми – температура и главоболие, но се е възстановил.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА