Last news in Fakti

2 Юли, 2021 19:57 6 629 25

Джоузеф Диксън отправи тежки обвинения към Левски и Сираков

  • джоузеф диксън-
  • левски-
  • наско сираков

"Беше странно, че един от ръководителите на ПФК Левски е на почивка в толкова критичен момент за клуба и няма желание за диалог", се казва в позиция на фирмата на британеца

Джоузеф Диксън отправи тежки обвинения към Левски и Сираков - 1
Снимка: БГНЕС

Английският бизнесмен Джоузеф Диксън излезе с позиция относно провалената сделка с Левски. Британецът изпрати писмо до БТА от отдела за връзки с обществеността на фирмата му 10 Brindley Sports & Entertainment

"Разбрахме индиректно от българските медии, че след като поставихме официален краен срок на правните представители на ПФК Левски АД, г-н Сираков спира преговорите относно нашето желание за придобиване на мажоритарния дял в ПФК Левски АД.

В тази връзка ние все още не сме получили официална или директна кореспонденция от ПФК Левски АД или от професионалните представители на клуба. Внушението, че г-н Диксън не е сериозен или е подвел някого по някакъв начин ПФК Левски АД противоречи на действителността и изкривява основните факти. Г-н Диксън отдели много време, средства и ресурси за предложението да поеме контрола върху ПФК Левски АД. За да защитим позицията на г-н Диксън, бихме желали да изтъкнем определени действия на ръководители на ПФК Левски АД, които поставиха под огромно напрежение г-н Диксън да се яви на съвместна пресконференция с г-н Сираков, за която г-н Сираков информира г-н Диксън, че няма да присъства няколко часа по-рано, с мотива, че не иска да губи време да отговаря на въпроси, въпреки че впоследствие беше цитиран да казва в медиите, че е оставил г-н Диксън сам пред журналистите, "за да може да бъде раздърпан от питбули".

Тези думи изглеждат странно от устата на някого за човек, от когото по-късно очаква да получава сериозна годишна заплата. За да изясним, за предоставените от г-н Диксън финансови гаранции от ПФК Левски АД и правните им съветници не сме получавали допълнителни въпроси. Както наскоро обявихме, документът съдържаше точната сума за инвестиция, целите и времевата рамка и идваше директно от финансова институция с офиси в САЩ, Канада и Южна Азия, която е специализирана за структурирани търговски финанси. След като г-н Диксън напусна България, изникнаха два съществени проблема. Първо оригиналният размер на инвестицията на г-н Диксън в ПФК Левски АД, финансово нестабилно дружество на ръба на фалита, беше частично гарантирано на базата на оценката на недвижимото имущество на ПФК Левски АД, след като ПФК Левски представи оценка на активите си от местен оценител. При пристигането си в България г-н Диксън нае CBRE, най-голямата компания в света за търговски услуги в сферата на недвижимото имущество, за да потвърди представената оценка. Резултатът от доклада, който представляваше дълъг и детайлен документ от 80 страници, който г-н Диксън получи след напускането на България, беше доста тревожен, тъй като имаше намаление с над 63 процента на стойността на активите на ПФК Левски АД. Това означаваше, че ще трябва да бъде направена значителна промяна в оригиналното споразумение, структурата на сделката и базата на първоначалната инвестиция на г-н Диксън в една почти фалирала компания. Във връзка с доклада, сред множеството несъответствия, CBRE отбеляза, че определени приходни нива няма да бъдат на такива, каквито са предположенията на оценителите, използвани от ПФК Левски АД, а и тяхната оценка на определено имущество дори не се доближава до реалността и не може да бъде потвърдена от реалните условия на пазара. Впоследствие адвокат на ПФК Левски АД се свърза с г-н Диксън с искане той да бъде лично отговорен за инвестицията в ПФК Левски АД, нещо напълно необичайно, дори при сделка между компании, които нямат никакви задължения и разполагат със солидно имущество. След това г-н Диксън лично поиска среща за обсъждане на гореспоменатите въпроси в опит за намиране на решение. За съжаление имаше сериозно забавяне в отговора. Беше направен контакт с член от управата на ПФК Левски, който обясни, че е на море и повече не е оторизиран да обсъжда тези въпроси с г-н Диксън.

Беше странно, че един от ръководителите на ПФК Левски е на почивка в толкова критичен момент за клуба и няма желание за диалог. Това вече беше ясно съобщение за нас. Г-н Диксън се чувства директно подведен от ПФК Левски АД. Той вярва, че въпреки всички преговори, клубът в нито един момент не е имал намерение да му продаде мажоритарния дял от акции, а той като чуждестранен инвеститор е използван за жертвено агне. Действителността е, че финансовият колапс и лошо управление на ПФК Левски в последните години е нещото, което което е довело клуба до тежкото положение, а г-н Диксън по никакъв повод не може да бъде свързван с това. В същото време някои ръководители в организацията използваха влиянието си в местните медии, за да представят г-н Диксън във фалшива и отрицателна светлина, за да постигнат целите си и да отклонят вниманието от проблемите на клуба. Г-н Сираков и неговите правни представители са напълно наясно, че г-н Диксън е свързан с клаузи на конфиденциалност по сделката, която включва и трети лица, така че предложението да бъде публично оповестена кореспонденцията е нереална и непрофесионална и е направена само за предизвикване на ефект, особено що се отнася и до последните искания на правния екип на ПФК Левски всички детайли по сделката да бъдат под строга тайна.

Като резултат от интереса си в ПФК Левски АД, при който той подходи с добра воля, репутацията на г-н Диксън беше уронена значително и неговите правни съветници следят отблизо ситуацията. Мнението на г-н Диксън е, че е дошло времето контролният пакет на клуба да бъде предаден на феновете. В този момент те са единственият и най-голям дарител на клуба и на тази база трябва да получат правото на директен контрол върху съдбата на клуба и да преценят кое е най-добро за интересите му. Той искрено вярва, че клубът ще се възстанови и ще се завърне на мястото, което заслужава. Той пожелава на всички, които милеят за интересите на Левски София и държат клуба в сърцето си, всичко най-добро, късмет и успех в бъдеще", написаха в писмото на пиар отдела на "10 Brindley Sports & Entertainment".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 РЪМПЕЗИ

    43 2 Отговор
    ТОВА НЯКАКЪВ СЕРИАЛ ЛИ Е....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сега

    23 10 Отговор
    дикито ще им вземе всичко и лецки отива в шеста глуха
  • 5 Венегор

    31 1 Отговор
    Еди от двамата лъже, или Сираков или Диксън !!!

    Коментиран от #17

  • 6 сър Диксън

    31 7 Отговор
    Тия Лецки нямат стадион, земя нямат, бази нямат всичко е на МВР-то, прошляци.
  • 7 Иван

    48 6 Отговор
    Къф е тоя смешник. Както казва бат Венци, “Златка има повече пари от Благо и Диксън взети заедно”. Прав е.
  • 8 Помяри

    31 19 Отговор
    Руснак ще купи Левски, английски боклуци не ни трябват стигат ни ягодите и малините които берем, България вън от НАТО и ЕС

    Коментиран от #10

  • 9 Перо

    28 3 Отговор
    Комарджията-наркоман ще го осъдят за неустойки към сегашното дередже на клуба.Лакомията за милионна заплата му изигра лоша шега! Хора с мозък на пиле ще водят преговори с англо-американски финансисти с мутренски методи.Англичанина също е боклук,но е воден от хора,които си разбират от занаята! От самото начало бях против тези заигравки!

    Коментиран от #14

  • 10 неграмотни

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "Помяри":

    Глупости дрънкате. И се пише "помияри"
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Абе ако нема пари и неможе

    2 3 Отговор
    Да го направи ЩЕ СИ ТЪРСИМЕ ДРУГ ИГРАЧ. ТОЯ МИНА В ОПОЗИЦИЯ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Добре де

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    ала недоумявам единствено за какво Стоилов участва във всичките тези театри и мошении
  • 15 заката

    6 2 Отговор
    новото име на отбора ще е Левски-Палма де Майорка
  • 16 ПРЕСА

    5 1 Отговор
    абеее тук едни чеченски пари не можа да се изперат какво се обърка никой не казва
  • 17 какво

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Венегор":

    каза `Дики -то`?!Сирака си е прост,като тиквата..
  • 18 Фаро

    5 1 Отговор
    От всичкото написано разбрах,че Диксън не желае да храни мутри и лентяи.Феновете на Левски трябва да се замислят сериозно врътнаха ги с 200
  • 19 Олеле майко

    6 1 Отговор
    Раев освен да обещава светло бъдеще и феновете да кимат одобрителн, друго не виждам от нова година досега. Даже и днес бил го потвърдил, в понеделник договори щели да подписват звезди от световна величина. Тоя че не е наред е ясно, но къде са БФС, НАП, ДАНС?
  • 20 Коко

    3 1 Отговор
    Много добре, че разкараха това честно агънце. Такива като него идват тук, за да грабят. Вече видяхме чуждите инвеститори какво правят п Соди Девня, Медет, златните мини, американските тецове, електроразпределителните дртужества, Софийска вода и т.н.Дадат на едни управляващи колкото трябва и после гребат с пълни шепи.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Исполин

    2 0 Отговор
    Още щом се появи руската Пача от Славия да коментира Левски ми стана ясно, че Левски ще си остане част от руската мафия.