Last news in Fakti

10 Март, 2022 10:44 1 693 0

Мбапе вече е втори в класацията на голмайсторите на ПСЖ за всички времена

  • килиан мбапе-
  • псж-
  • шампионска лига-
  • реал мадрид-
  • златан ибрахимович

Килиан остави след себе си Златан Ибрахимович, който реализира 156 гола за френския гранд

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе излезе еднолично на второто място в класацията на голмайсторите на клуба за всички времена. Попадението на световния шампион във вратата на Реал Мадрид снощи беше негово 157-о за ПСЖ.

По този начин той остави след себе си Златан Ибрахимович, който реализира 156 гола за френския гранд. Номер 1 сред стрелците на парижани е Единсон Кавани с точно 200 гола.

Мбапе вече е трети сред французите с най-много голове в Шампионската лига. Той има 33 точни изстрела в турнира и изпревари Давид Трезеге. Пред звездата на Пари Сен Жермен са само Карим Бензема (76) и Тиери Анри (51).

Мбапе може да се похвали и с 21 асистенции в Шампионската лига в изиграните от него 53 мача в турнира. Откакто е футболист на ПСЖ, нападателят е записал общо 205 мача за френския гранд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА