Last news in Fakti

28 Април, 2022 14:02 826 3

Петър Стойчев ще покорява и Северния ледовит океан

  • петър стойчев-
  • плуване-
  • северен ледовит океан

Плувецът досега не е имал възможност да плува само на това кътче от Земята

Петър Стойчев ще покорява и Северния ледовит океан - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на световното плуване - Петър Стойчев, официално обяви, че ще участва за пръв път в кариерата си в състезание по плуване във водите на Северния ледовит океан.

Българинът призна, че идеята е възникнала малко преди пандемията от COVID-19, като се е наложило да я отложи с оглед множеството ограничения, но ето, че дойде време, за да се пробва в поредното огромно предизвикателство за тялото и духа си.

В леденото плуване, освен перфектна спортна форма, са необходими и много други качества. Желанието ми за участие и победа са по-силни от всякога, защото това е единственото място на планетата Земя, на което не съм плувал. Остров Свалбард се намира много по-близо до идеалния Северен полюс от мястото, на което плувахме в Антарктида“, каза двукратният световен шампион пред bTV.

11 мъже и 5 жени ще се включат в надпреварата през идния месец, като се очаква да заминат на 1 май, за да започнат подготовката си на терен.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Ауспух

    3 0 Отговор
    Егати отщачалките с маски ходят още.

    Коментиран от #3

  • 2 Крали Марко:

    2 0 Отговор
    От вековете тъмни и от робство и от войни си раждан Българино .От доброта сила и разум си си закърмен и Никога не го забравяй!
  • 3 Хане Аспарух братко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хан Ауспух":

    Айде някой път да пием по кафе на някой връх над Велики Преслав!