Last news in Fakti

1 Май, 2022 00:09 2 606 0

Хиляди празнуваха шампионската титла на Трабзонспор с играчите на терена след 38-годишно чакане

  • трабзонспор-
  • аланяспор

Триумфът в турската Суперлига дойде след 4 равенства в последните 5 мача

Хиляди празнуваха шампионската титла на Трабзонспор с играчите на терена след 38-годишно чакане - 1
Снимка: БГНЕС

Турският Трабзонспор завърши 2:2 в 35 кръг срещу Анталияспорт, за да си гарантира титлата в Суперлигата, а това предизвика огромна радост у местните привърженици, които нахлуха на терена, за да празнуват със своите любимци.

Гигантът Андреас Корнелиус откри резултата още в 3', а в началото на втората част едва не станахме свидетели на пълен обрат и разочарование за почти всички на „Медикал Парк“, защото Аласан Ндао изравни, а Фреди пропусна от дузпа за гостите.

Дорукхан Токьоз след това върна аванса на Трабзон и макар в края Джаджи Райт да оформи крайното равенство, точката се оказа достатъчна, за да видим нов шампион в южната ни съседка.

Любопитно също така бе, че успехът дойде след 4 равенства в последните 5 мача, което накара феновете да потреперят, защото Фенербахче навлезе в най-силната си форма от началото на кампанията, но в крайна сметка изгуби шансове, за да догони лидера.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА