Last news in Fakti

8 Юли, 2022 12:33 2 236 3

Бивш тенисист: Федерер е най-великият тенисист за всички времена

  • жил мюлер-
  • роджър федерер-
  • тенис-
  • тенис на корт

Откакто той се появи много повече хора започнаха да гледат тенис и да се интересуват от този красив спорт

Бивш тенисист: Федерер е най-великият тенисист за всички времена - 1
Снимка: БГНЕС

Феновете на тениса със сигурност не са забравили за Жил Мюлер. Представителят на Люксембург се отличаваше с мощния си сервис и успя да достигне до четвъртфиналите на „Уимбълдън“ и „US Open“.

Сега, тенисистът стана поредният, който се включи в спора за величието на тримата големи. Мюлер, който е побеждавал Рафа Надал на „Уимбълдън“, определи Роджър Федерер за най-великия в историята, като според него „Маестрото“ е променил изцяло световния тенис.

„Не е важно да се гледат само цифрите и това кой колко титли е спечелил от големия шлем. Числата не са определящи, за да говорим кой е най-великият, има толкова други фактори. Аз смятам, че Роджър изцяло промени играта. Откакто той се появи много повече хора започнаха да гледат тенис и да се интересуват от този красив спорт. Швейцарецът е обичан по целия свят и тази любов на хората не стихва, тя е показателна за всичко. Разбира се, изпитвам огромно уважение към Рафа и Новак, но според мен Федерер е най-великият тенисист за всички времена. Ако трябва да прогнозирам кой ще завърши с най-много трофеи от шлема, считам, че това ще бъде Джокович. Вярвам, че сърбинът ще играе още дълго и няма да се откаже скоро. Въпреки това, избирам Федерер, защото е нещо велико и много специално да го гледаш и да се наслаждаваш на играта му“, каза Мюлер.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Македонец

    8 8 Отговор
    Не е вярно ! Джокович е най-великия.

    Коментиран от #3

  • 2 хаберих

    2 1 Отговор
    Рафа също е много добър тенисист. Чичо Джок,Рафаел Надал и Роджър Федерер са тримата големи сега в тенис-спорта.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.