Last news in Fakti

24 Декември, 2022 22:31 1 365 7

Почти половината от жителите на Германия не искат спортът да се забърква с политиката

  • германия-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • спорт-
  • политика

46 процента от участниците в анкетата вярват, че политическите теми не бива да присъстват на големите спортни събития, като Олимпийски игри или футболни турнири, докато 38% смятат, че политиката трябва да бъде част от това

Почти половината от жителите на Германия не искат спортът да се забърква с политиката - 1
Снимка: БГНЕС

Почти половината от жителите на Германия не искат спортът да се забърква с политиката, показва изследване на YouGov, поръчано от агенция ДПА.

46 процента от участниците в анкетата вярват, че политическите теми не бива да присъстват на големите спортни събития, като Олимпийски игри или футболни турнири, докато 38% смятат, че политиката трябва да бъде част от това.

По време на Световното първенство по футбол Германия и други национални отбори планираха да носят капитански ленти с цветовете на дъгата в кампанията "One Love", но се отказаха заради евентуалните санкции на ФИФА.

Селекционерът на Германия Ханзи Флик критикува силната политизация на Световното първенство, в което отборът му бе елиминиран още в груповата фаза.

"Това е нашата задача - да играем футбол. Би било добре да ни позволят това. Останалото е за политиците", коментира Флик.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДойчеЗеле

    31 2 Отговор
    Късно е дойчовци. Либералните фашисти набъркаха спорт и изкуство в политиката. Забраниха и унижиха всички руски спортисти, музиканти, диригенти, актьори. Светът се превърна в талибанска кочина
  • 2 ЕСССР

    25 1 Отговор
    Сега тези половина жители дет не искат 🌈 ценности, ще ги обвинят в опит за преврат!
  • 3 Под знамената на ЛГБТ+

    12 1 Отговор
    Мандшафтът трябва да бъде изпратен в Украйна, на предната линия, с кръвта си да изкупи катарският резил!
  • 4 кфлфлл

    12 0 Отговор
    Не пуснаха Зеленски да говори преди финала на световното.
    Но!
    Финала го свириха поляци, а на компютрите (ВАР) американци!

    Коментиран от #6

  • 5 Гордостта на Тарра

    3 0 Отговор
    ЛГБТ е секта ... Познавам момчета и момичета които са от другия бряг и не искат да имат нищо общо с това движение повече им вреди ... Повечето на запад са промити мозъци които дори не знаят точно какво искат но от мания да си модерен център на внимание егоцентризъм се изкарват жертви на своя черноглед поглед над другите ...
  • 6 Нямам срам

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "кфлфлл":

    Че той зеленски не може да говори само мучи.. то затова се разбира идеално с краварите
  • 7 Майк Алън Патън

    0 0 Отговор
    Ами да го кажат на американците ! Че те направляват всичко , какво , как , кога и къде да става !