Last news in Fakti

26 Април, 2023 15:19 1 527 4

УЕФА въвежда нови правила - идва ли краят на безразборното харчене на пари?

  • уефа-
  • футбол-
  • правила

Големи и малки клубове, правителствени отбори, клубове, притежавани от милиардери, всички са съгласни

УЕФА въвежда нови правила - идва ли краят на безразборното харчене на пари?  - 1

Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори за плановете за въвеждане на таван на заплатите в Европа.

„Изненадващо, всички са съгласни. Големи и малки клубове, правителствени отбори, клубове, притежавани от милиардери, всички са съгласни. В бъдеще трябва сериозно да помислим за тавана на заплатите. Ако бюджетите се развихрят, конкурентният баланс ще се превърне в проблем. Не става въпрос за собствениците, а за стойността на състезанието, защото ако пет клуба винаги печелят, тогава вече няма смисъл.

Но трябва да е колективен договор - всяка лига и УЕФА. Защото ако ние го направим, а други лиги не го направят, тогава няма смисъл. Надявам се това да може да стане възможно най-скоро“, споделя Чеферин, цитиран от ВВС.

Президентът на УЕФА отбеляза, че от 2024 г. ще има правило, според което ще е възможно да се харчат до 70 процента от приходите за заплати и трансфери.

„В момента сме стигнали до ново правило, което ще влезе в сила след 2024 г. Ще бъде възможно да се харчат до 70 процента от доходите за заплати и трансферни плащания. Но тази мярка не е достатъчна, защото 70 процента от приходите от пет милиарда са доста“, допълни Чеферин.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 завод

    7 0 Отговор
    iдва ли краят на безразборното харчене на пари? Идва ли? Не знам,времето ще покаже. Дали ще се наМеси и Меси?

    Коментиран от #3

  • 3 Защо да е окраински?

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "завод":

    Буквата I - i е българско производство, отдавна заличена от азбуката ни. Това не го ли знаеш?

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Защо да е окраински?":

    ЗнаIме го от волтерианци и елинисти на дядо Вазов. Тази буква отдавна не е в книжовния български език. Само за уточнение.