Last news in Fakti

2 Май, 2023 05:59 1 345 2

Африка: Историята на един прекъснат футболен мач с пожар и резачка

  • есперанс-
  • кабили-
  • футбол-
  • африка

Не така обаче стоят нещата с друга екзотична дестинация на футбола - Африка

Африка: Историята на един прекъснат футболен мач с пожар и резачка - 1

През последния уикенд в България станахме свидетели на красивата гледка на мачове с препълнени стадиони, които завършиха без бой и вандалски прояви по трибуните. Не така обаче стоят нещата с друга екзотична дестинация на футбола - Африка.

Сблъсъкът от 1/4-финалите в Шампионската лига на “черния континент” между отборите на Есперанс и Кабили бе прекъснат заради безредици. Привържениците на домакините влезли в саморазправа с полицията и започнали да палят факли по трибуните, второто полувреме на мача било отложено с 40 минути. Наложило се да бъде извикана пожарна на стадиона, която с много усилия ликвидирала няколко групи огньове по трибуните.

Властите в страната съобщават, че са задържани общо 66 души, 12 от които непълнолетни. Отбелязва се също, че един от феновете е бил на трибуните с моторен трион, откраднат от склад на стадиона. Отмъкнато е и друго оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Нямало хулигански прояви. Те затова препознавачите замерваха хората на Киро гела със камъни по главите.