Last news in Fakti

25 Юли, 2023 07:00 2 927 3

ПСЖ прие офертата на Ал Хилал за Мбапе - тя чупи рекорда на Неймар

  • ал хилал-
  • псж-
  • футбол-
  • оферта-
  • килиан мбапе

Сега остава самият футболист да реши дали да премине в Саудитска Арабия

ПСЖ прие офертата на Ал Хилал за Мбапе - тя чупи рекорда на Неймар - 1

Френският шампион Пари Сен Жермен е приел рекордната оферта на Ал Хилал от 300 милиона евро за голямата си звезда Килиан Мбапе, гръмна Sky Sports. Информацията гласи, че на нападателя му е било разрешено да преговаря директно с клуба от Саудитска Арабия.

Ако сделката стане факт, то Мбапе ще се превърне в най-скъпия футболист в света и ще подобри рекорда на настоящия си съотборник Неймар, за когото парижани платиха 222 милиона евро през 2017-а година. Рекордната оферта на Ал Хилал не е единствената, която в ПСЖ са получили. Към тях са се обърнали клубове с комбинация от оферти, включително пари плюс играчи, но арабският клуб е показал сериозно намерението си, като е предложил рекордна оферта. На „Парк де Пренс“ смятат, че най-малко пет клуба се интересуват от Мбапе, сред които Челси, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Интер и Барселона.

Сега остава самият футболист да реши дали да премине в Саудитска Арабия. Във Франция пишат, че в Ал Хилал той ще получава огромната заплата от около 700 милиона евро на година, като в нея са включени и рекламните права и сделки покрай евентуалния трансфер.

Парижани не взеха французина на предсезонното си турне в Япония, но въпреки това не поставиха играча в трансферна листа, тъй като смятат, че той се е разбрал да премине в Реал Мадрид следващото лято безплатно. Настоящият договор на Мбапе с ПСЖ е до лятото 2024-а година. Изданието допълва, че Реал може да се изкуши да направи официална оферта за играча, за да е сигурен, че няма да го изпусне отново.

ПСЖ са решени да не изпуснат Мбапе като свободен агент. Sky Sports пише още, че заинтересованите клубове са били предупредени за факта, че ПСЖ дори е готов да даде нападателя под наем за новия сезон. Въпреки това Мбапе е решен да премине в Реал със свободен трансфер следващото лято. Капитанът на Франция вече беше предупреден, че няма да играе повече за ПСЖ, ако не удължи договора си. Ако остане във френската столица и за идния сезон, то Мбапе ще седне на резервната скамейка до изтичането на контракта му, с което трансферът му в Ал Хилал изглежда като отлична опция.

През сезон 2022/2023 нападателят вкара 41 гола и направи 10 асистенции в 43 мача във всички турнири. Порталът Transfermarkt.com оценява стойността на играча на 180 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стенли1

    8 1 Отговор
    Едни и същи неща всеки ден за Мбапе.На него не му се ходи изобщо в С.Арабия,това да е ясно.
  • 2 Гешев

    2 0 Отговор
    А цялата работа с тия мулиони е, че се перат едни пари!
  • 3 Артилерист

    2 0 Отговор
    Това са капиталистически безумия. С какъв труд са спечелени тези огромни пари, за да се дават с такава охота, ОСВЕН С ЖЕСТОКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ПРЕКАРИАТА? Питате ли се как Домусите са спечелили 4 милиарда, за да раздават с лекота милиони, за да поддържат разградския тумор? Ами защото България е на първо място в Европа по разтваряне на ножицата за заплащане за богаташите и бедните. В дискусията за данъците на Васил Божков-Черепа стана ясно, че богаташите в България плащат данъци колкото си искат или някаква символика. Иначе защо мутрата Борисов ще заведе цялото ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ НА ГОСТИ НА ДОМУСЧИЕВИ В РАЗГРАД С ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ САМОЛЕТ? А се чудеха дали да дадат по някой лев коледни надбовки за пенсионерите...