Last news in Fakti

12 Август, 2023 14:01 988 1

Олимпийската шампионка Сидни МакЛафлин-Леврон аут от световното

  • сидни маклафлин-леврон-
  • контузия-
  • коляно

Американката има проблем с коляното

Олимпийската шампионка Сидни МакЛафлин-Леврон аут от световното - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпийската и световна шампионка на 400 метра с препятствия Сидни МакЛафлин-Леврон от САЩ ще пропусне предстоящото Световно първенство по лека атлетика заради „лек проблем с коляното“. Шампионатът в Будапеща (Унгария) започва през следващата седмица, предава БТА.

24-годишната лекоатлетка бе сред големите имена, които се очакваха на първенството, след като преди година подобри собствения си световен рекорд и триумфира с титлата в дисциплината.

„Тъжна съм да споделя, че трябва да се оттегля от Световното първенство в Будапеща“, написа американката в социалната мрежа Инстаграм.

„След консултации с лекарите ми и треньорите се оказа, че трябва да се погрижа за лек проблем с коляното, така че да бъда напълно здрава за Олимпийските игри в Париж догодина. Нямам търпение да видя отново всички на пистата“, добави тя.

През миналия месец МакЛафлин-Леврон записа 48.74 секунди на шампионата на САЩ по лека атлетика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    0 0 Отговор
    Допинг комисията що рече по въпросО или понеже няма да участва проверка нЕма да има.