Last news in Fakti

19 Септември, 2023 11:40 1 016 0

УЕФА разследва ПСЖ!

  • псж-
  • марко верати-
  • футбол-
  • уефа

Френският шампион получи 69 млн. евро за Абду Диало, Марко Верати и Юлиан Дракслер

УЕФА разследва ПСЖ! - 1

УЕФА разследва ПСЖ за трансферите, които клубът осъществи в Катар. Френският шампион получи 69 млн. евро за Абду Диало, Марко Верати и Юлиан Дракслер. Първите двама преминаха в Ал Араби, а германецът - в Ал Ахли.

ПСЖ се нуждаеше от няколко големи продажби на играчи, за да балансира сметките си по отношение на правилата за финансов феърплей. УЕФА започна разследване, за да види дали трите трансфера са осъществени според правилата, пише "Екип".

От централата искат да проверят дали собственикът на френския клуб - катарският шейх Насер Ал-Хелайфи, не е повлиял на собствениците на Ал Араби и Ал Ахли, за да купят тримата футболисти.

Ако тези подозрения бъдат доказани УЕФА ще откаже да включи тази пари в изчислението на FFP на ПСЖ, а парижкият клуб е много вероятно да бъде заплашен със забрана за трансфери.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА