Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 09:00 851 0

Юноша донесе победата на Барселона срещу Атлетик Билбао

  • барселона-
  • атлетик билбао-
  • футбол-
  • ла лига

Каталунците бяха по-активните на терена и имаха много положения, като логично стигнаха до победата

Юноша донесе победата на Барселона срещу Атлетик Билбао - 1


Барселона успя да победи Атлетик Билбао с 1:0 в мач от 10-я кръг на Ла Лига. Единственото попадение бе дело на юношата на клуба Марк Гиу в 80-а минута, след като се бе появил секунди по-рано. Каталунците бяха по-активните на терена и имаха много положения, като логично стигнаха до победата. Барселона вече е 3-и с актив от 24 точки, на точка зад Жирона и Реал Мадрид. Атлетик Билбао остава 6-и със 17 пункта на сметката си.

Първото по-сериозно положение дойде още в 10-а минута, след като Жоао Феликс пропиля огромна възможност, след като получи чудесен пас в наказателното поле, но единствено успя по някакъв начин да забоде топката в напречната греда. Малко след това Фермин Лопес получи прецизен пас, разсякъл защитата, но опитът му, насочен в долния десен ъгъл, бе невероятно отразен от Унай Симон.

В 21-а минута отбита топка достигна до Иняки Уилямс на границата на пеналтерията и той шутира към целта, но Марк-Андре тер Щеген блесна със страхотно спасяване, като изби в корнер. Пет минути след това Жоао Феликс проби в наказателното поле и падна след единоборство със съперников играч, но съдията даде сигнал, че няма да отсъди дузпа.

В 58-а минута Жоао Феликс нанесе свиреп удар от границата на наказателното поле, но опитът му бе блокиран от Унай Симон, като след това Фермин Лопес опита да направи добавка, но стражът на Атлетик Билбао пак се справи чудесно.

Пет минути след това Ламин Ямал прибра перфектен до сантиметри пас в наказателното поле и изстреля топката на косъм от дясната греда. В 75-а минута Жоао Кансело се промъкна с лекота през защитата и стреля от границата на наказателното поле, но Унай Симон блесна с ново брилянтно спасяване, избивайки в корнер.

В 80-а минута натискът на каталунците даде резултат. Жоао Феликс плъзна топката към току появилият се 17-годишен Марк Гиу, а последният отправи великолепен удар в долния ляв ъгъл, за да открие резултата - 1:0 за Барселона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА