Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 15:00 885 0

Мик Шумахер ще се състезава за Alpine в WEC

  • alpine-
  • wec-
  • спорт-
  • мик шумахер

“Автомобилът на Alpine е впечатляващ и нямам търпение сезонът да започне - обясни Мик

Мик Шумахер ще се състезава за Alpine в WEC - 1

Мик Шумахер ще се състезава за Alpine в Световния шампионат за издръжливост (WEC) догодина, потвърди френския тим. Синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер кара две години за Хаас, но беше освободен в края на 2022, а този сезон е резервен пилот на Мерцедес.

Alpine ще участва в WEC с нов прототип за клас Хиперкар - А424, като вече са ясни и останалите петима пилоти: Никола Лапиер, Матийо Ваксивиер, Шарл Милези, Пол-Луп Шатен и Фердинанд Хабсбург. Тимът ще участва с два прототипа през следващия сезон, включително и в “24 часа на Льо Ман”.

“Автомобилът на Alpine е впечатляващ и нямам търпение сезонът да започне - обясни Мик. - Аз съм израснал в състезанията с формули, но пилотирането на прототип със закрит кокпит и закрити колела ми дава шанс да обогатя уменията си. Състезанията за издръжливост са нова глава в кариерата ми и съм сигурен, че догодина ще имаме страхотни моменти с Alpine.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА