Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 21:48 2 295 1

Галатасарай и Манчестър Юнайтед направиха голово шоу в Шампионската лига

  • галатасарай-
  • манчестър юнайтед-
  • шампионска лига-
  • футбол

Двата тима завършиха 3:3

Галатасарай и Манчестър Юнайтед направиха голово шоу в Шампионската лига - 1

Галатасарай и Манчестър Юнайтед завършиха 3:3 в истинско зрелище от груповата фаза на Шампионска лига. Резултата откри Алехандро Гарначо в 11-ата минута, Бруно Фернандеш удвои 7 минути по-късно. Хаким Зиеш намали от пряк свободен удар в 29-ата минута. Десет минути след почивката Скот Мактоминей върна аванса от два гола на гостите, но отново Хаким Зиеш (62) от фал намали. Резервата Керем Акнюркоглу изравни в 71-ата минута.

Първата опасност бе пред вратата на Манчестър Юнайтед, след като още във 2-ата минута Икарди изведе Хаким Зиеш в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от Люк Шоу. 120 секунди по-късно Дрис Мертенс опита шут от дистанция, който бе уловен сигурно от Андре Онана. В следващата атака Гарначо проби отляво и пусна остро подаване по земя към Хойлунд, но Бардакджъ с ключова намеса не позволи да се стигне да удар към Муслера.

В 11-ата минута Манчестър Юнайтед поведе чрез Алехандро Гарначо. Крилото получи удобна топка от Бруно Фернандеш вляво в наказателното поле и с мощен удар в горния десен ъгъл не остави шансове на 37-годишния Муслера.

Три минути по-късно като по чудо домакините не изравниха. Центриране от корнер бе засечено с глава от Торейра, но Онана изби. Последва нов удар, който попадна в тялото на Мактоминей и футболистите на Галатасарай поискаха дузпа. Реферът Хосе Санчес обаче не посочи бялата точка, а и от ВАР подкрепиха решението му.

"Червените дяволи" нанесоха втори удар в 18-ата минута. Бруно Фернандеш напредна и от 20-ина метра с фантастичен удар прати топката под гредата за 0:2.

Феновете на Галатасарай обаче не позволиха на отбора да падне духом и едно попадение бе върнато още в 29-ата минута. Хаким Зиеш вдигна феновете на крака с майсторско изпълнение на пряк свободен удар, но вина за него носи стражът на гостите Андре Онана, който тръгна предварително зад стената и бе изненадан с шут в неговия ъгъл - 1:2.

Две минути преди почивката Мауро Икарди бе намерен с дълго подаване зад отбраната на гостите и хладнокръвно я прати зад гърба на Онана, но попадението не бе зачетено заради засада.

Второто полувреме започна с отлична възможност за домакините, след като Айхан бе изпуснат от бранителите в близост до вратата. Ударът му от въздуха обаче мина покрай вратата. Юнайтед отговори с центриране на Фернандеш, което се превърна в точен удар, но Муслера не се остави да бъде изненадан.

Бърза атака на гостите в 55-ата минута завърши с трето попадение. Антъни бе изведен на десния фланг, а острото му центриране по земя бе засечено от Скот Мактоминей на близката греда - 1:3.

В 62-ата минута обаче последва гол-близнак на Хаким Зиеш. От фал на ъгълъ на наказателното поле той шутира, а Андре Онана в опита си да избие отклони топката зад вратата си - 2:3.

Девет минути по-късно Зиеш изведе Керем Актюркоглу в наказателното поле, откъдето резервата с топовен изстрел разстреля вратаря на "червените дяволи" за 3:3.

Пет минути преди края късметът покри турския тим, след като шут от дистанция на Бруно Фернандеш срещна десния стълб на Муслера. В последната минута на редовното време резервата Пелистри пропусна отново да даде аванс на Манчестър Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.