Last news in Fakti

7 Април, 2024 22:20 1 331 1

Лудогорец без проблеми срещу Пирин

  • пирин-
  • лудогорец-
  • мач-
  • футбол-
  • чочев

Ивайло Чочев и Руан Круз раздвижиха играта на гостите

Лудогорец без проблеми срещу Пирин - 1
Снимка: ПФК Лудогорец

Лудогорец победи Пирин като гост с 2:0 в мач от 28-ия кръг на efbet Лига. Разградчани поведоха в 59-ата минута след автогол на Николай Бодуров, а в 74-ата минута Педро Нареси нанесе втори удар на "орлетата" след чудесна асистенция с пета на резервата Руан Круз, предава gong.bg.

Двата отбора започнаха предпазливо, като играта се водеше предимно в средата на терена. Още в 6-ата минута реферът Георги Гинчев бе принуден да спре мача заради димките, пуснати от феновете на Пирин. След близо 5 минути играта бе подновена.

В 38-ата минута двата тима направиха по един пропуск. Най-напред Неделев с перфектно подаване изведе Сон отляво в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Ковальов. В последвалата контраатака Иван Тасев пробяга половината терен преди да отправи шут, който мина покрай десния стълб на Падт. В последната минута на редовното време на първата част удар с глава на Георги Терзиев бе спрян от капитана на "орлетата" Бенгюзов, а част от играчите на Лудогорец поискаха дузпа за игра с ръка. Реферът подмина ситуацията, а и от ВАР не сигнализираха за нарушение на правилата.

Второто полувреме започна на доста по-високи обороти и набързо се стигна до размяна на ъглови удари. В 51-ата минута домакините пропуснаха да поведат, след като Юго Комано изскочи очи в очи с вратаря на Лудогорец. Серджио Падт обаче скъси навреме дистанцията и не позволи да бъде преодолян.

Резултатът бе открит в 59-ата минута след автогол на защитника на Пирин Николай Бодуров. Рик Джонатан се справи на левия фланг с Арно и пусна остро центриране във вратарското поле. Въпреки че не бе притесняван, най-опитният играч на терена прати топката в собствената си врата в опита си да я изчисти - 0:1.

20 минути преди края наставникът на гостите Георги Дерменджиев пусна в игра Ивайло Чочев и Руан Круз и това веднага даде резултат. В 74-ата минута Руан получи топката от Рик Джонатан на границата на наказателното поле. Резервата продължи елегантно с пета към нахлуващия Педро Нареси и халфът с удар по земя матира Ковальов за 0:2.

Мачове от 28-ия кръг в Първа футболна лига
Хебър – Етър 3:0
Арда – Славия 2:1
Левски - ЦСКА - София 0:2
Ботев Пд - ЦСКА 1948 0:0
Пирин – Лудогорец 0:2

В понеделник:
Ботев (Вр) – Крумовград (17,00 часа, Диема спорт)
Локо (Пд) - Черно море (19,30 часа, Диема спорт)

Във вторник:
Локо (Сф) – Берое (18,30 часа, Диема спорт)


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    1 0 Отговор
    опитът късмета ИМ ПОМОГНА