Last news in Fakti

10 Април, 2024 23:59 903 0

Атлетико Мадрид взе минимален аванс срещу Борусия (Д) в Шампионската лига

  • футбол-
  • атлетико мадрид-
  • шампионска лига-
  • борусия дортмунд

За Симеоне това беше мач номер 102 в Шампионската лига начело на Атлетико и аржентинецът преследваше юбилейна 50-а победа

Атлетико Мадрид взе минимален аванс срещу Борусия (Дортмунд) на четвъртфиналите в Шампионската лига. "Дюшекчиите" се наложиха с 2:1, но ги чака много тежък реванш на "Сигнал Идуна Парк".

За Симеоне това беше мач номер 102 в Шампионската лига начело на Атлетико и аржентинецът преследваше юбилейна 50-а победа. Още в началните минути великолепен диагонален пас на Гризман намери Мората, който се позабави с нанасянето на удар и притичалият Маатсен изчисти в корнер. Мощното начало на "дюшекчиите" смути гостите и те допуснаха грешка, която беше наказана. Кобел се забави да изрита топката и затрудни Маатсен, а неговото подаване беше пресечено и Де Пол излезе на чиста позиция, след което хладнокръвно откри резултата - 1:0.

След попадението натискът на домакините стана още по-яростен. Аксел Витсел можеше да накаже бившия си отбор, но Кобел отрази техничния му изстрел. Пресата на Атлетико не позволяваше на футболистите на Борусия да си подадат топката повече от два-три пъти. Още в първия четвърт час "дюшекчиите" изпълниха 5 корнера, а публиката стана на крака след красива задна ножица на Самуел Лино, макар че ударът на бразилеца не създаде проблеми на Кобел. Защитата на Борусия определено изнемогваше. В 20-ата минута поредното центриране стигна до Хименес, който отклони към Мората, но топката дойде висока за испанския национал.

Първия жълт картон отиде на сметката на Емре Джан в средата на полувремето за нарушение срещу набралия скорост Де Пол. Скоро след това официални предупреждения получиха и Лино и Йоренте, като бразилецът ще пропусне реванша в Германия. В 31-ата минута Санчо проби опасно и центрира, но спечели само корнер, а след неговото изпълнение Нмеча отправи неточен удар с глава. В ответната атака бранителите на Борусия отново действаха колебливо. Гризман се възползва и с меко подаване изведе Лино, а той отблизо удвои аванса на Атлетико.

В 35-ата минута лош пас на Де Пол можеше да създаде неприятности на домакините, но ударът на Адейеми беше блокиран. В края на първата част играчите на Симеоне се върнаха в собствената си половина в изчакване на нови грешки на противника. Борусия имаше шанс да намали изоставането си в 43-ата минута, но Облак изби силния удар на Маатсен, а след това уверено хвана топката пред погледа на Фюлкруг. В заключителните секунди на полувремето Санчо получи топката на границата на наказателното поле и шутира с всичка сила, но високо в аут.

На почивката Един Терзич замени Феликс Нмеча с Юлиан Брант. Германците подходиха доста по-офанзивно и се опитаха да овладеят средната зона. В 48-ата минута Санчо комбинира със Забитцер, но неговият изстрел беше умекотен от защитник на Атлетико и Облак с лекота улови. Малко по-късно и словенецът се справи и с шут на Фюлкруг. Домакините отговориха с пробив на Молина, който стигна до наказателното поле и стреля с по-слабия си ляв крак, но Кобел внимаваше.

В 55-ата минута Фюлкруг върна топката към Брант, който веднага стреля, но и този удар беше блокиран. Не след дълго нападателят на Борусия отстъпи мястото си на Себастиан Алер. За Атлетико пък се появи Пабло Бариос, който зае мястото на Алваро Мората. Следващите десетина минути бяха по-спокойни и не се случи нищо интересно. Една от интересните контри на домакините завърши с мощен шут от въздуха на Йоренте, но топката срещна тялото на противников играч.

В 73-ата минута Брант опита късмета си от пряк свободен удар и малко не му стигна, за да намери очертанията на вратата. Четвърт час преди края Лино беше близо до втория си гол в мача, но Кобел излезе навреме и го спря. Симеоне реши да освежи тима си за последните минути, заменяйки Де Пол с Анхел Корея. Поредното объркване в защитата на Борусия отвори шанс пред Йоренте да напредне, но той не можа да центрира и топката излезе в аут.

Противно на логиката, Борусия съумя да стигне до гол. Това се случи в 81-ата минута след пас на Брант към Алер. Котдивоарецът се ориентира много бързо в наказателното поле и намали на 1:2. Само няколко минути по-късно гостите можеха дори да изравнят, когато друга резерва - Джейми Байноу-Гитенс, шутира силно, но Аспиликуета закачи топката с глава и тя се отби от напречнаята греда. В добавеното време също не липсваше драма. Първо Рикелме пропусна да вкара трети гол за Атлетико, а в последната секунда гредата отново спаси мадридчани, този път след удар с глава на Брант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА