Last news in Fakti

8 Януари, 2015 11:54 4 591 0

Отива ли си Internet Explorer?

  • internet explorer-
  • microsoft-
  • spartan

 

Новата операционна система на Microsoft, която ще бъде обозначена като Windows 10, ще бъде съпроводена и от нов браузер. Работното название на програмата е Spartan, а целта е да се намери алтернативен вариант на губещия популярност Internet Explorer. По данни на изданието ZDNet, новият браузер на Microsoft ще е доста сходен по функционалност с популярните в момента Google Chrome и Mozilla Firefox.
 
С появата на иновацията обаче, предлагането на Internet Explorer няма да спре. Двата продукта ще се предлагат едновременно. Мярката е наложителна, защото според статистиките, през последните години ползвателите на Internet Explorer са намалели от 90% до 58%. На мобилните устройства пък, браузерът Internet Explorer е наличен едва при 2%. Предполага се, че Spartan ще е достъпен в различни сегменти на пазара, тъй като Windows 10 се разработва като мултиплатформена операционна система.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА