Last news in Fakti

1 Август, 2023 14:14 1 175 4

Дори и Microsoft се обърка от промените в Twitter

  • twitter-
  • x-
  • microsoft-
  • edge

Браузърът Edge не признава промяната към „Х“

Дори и Microsoft се обърка от промените в Twitter - 1

Както вероятно знаете, Twitter на Мъск промени изцяло своята бранд идентичност и остави на заден план старото име и вече се подвизава с наименованието “X”. Заедно с тази промяна видяхме ново лого, както и нов домейн за вече бившия Twitter. Промяната обърка много хора, а също така обърка и браузърът Edge на Microsoft.

Браузърът Edge на Microsoft разтревожи потребителите си, след като показва предупреждение за сигурност за ребрандирания Twitter, сега известен като X - в комплект с промяна на иконата от известната синя птица на X.

Проблемът беше изтъкнат от в социалната мрежа, като са разпространени снимки напредупредително съобщение от Edge, в което се пита дали разпознават промяната в приложението в браузъра или това е опит за измама, която да завърши с деинсталирането на софтуера.

Изданието Bleeping Computer, посочва, че Edge и други браузъри, базирани на Chromium имат вградена функция, наречена "Progressive Web App Icon change", която следи за промени в името или иконата на приложението и предупреждава за тях.

Идеята е, че може да използвате приложение, което не е това, което мислите, че е, и може да е измама - ако името е леко променено или иконата е различна.

Така че браузърът ви казва да бъдете внимателни и да отбележите, че нещо тук е различно, за да можете да проверите дали всичко е наред - и да деинсталирате приложението, ако нещо ви се струва съмнително.

В този случай предупреждението изглежда е било предизвикано от бързото ребрандиране на Елон Мъск в X, което включва промяна на иконата, която се появява в раздела на браузъра до името на сайта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Където си мерят

    0 0 Отговор
    капиталите, не си пъхам банката.
  • 2 12355

    0 1 Отговор
    Много е сбъгнат тоз браузър.
  • 3 МИСЛЕЩ

    0 1 Отговор
    БРАВО НА МЪСК! УВОЛНИ ВСИЧКИ ЛГБТ И УОУК ДЕТО КЕНСЪЛВАТ И ДАДЕ НА ХОРАТА ПРИЛОЖЕНИЕ СЪС СВОБОДНА РЕЧ. ДОКАТО ОНЯ ГУЩЕР МАРК ГИ НАЕМА СЪЩИТЕ ТИЯ ДА ЦЕНЗУРИРАТ ВСИЧКО В МРЕЖИТЕ МУ
  • 4 Ммм

    0 0 Отговор
    А кой друг се "обърка" я кажете :)