2 331 3

Ford също разработва евтин електромобил

До края на годината ще бъде представен достъпен електрически Ford с автономен пробег 200 мили (над 320 км), съобщава Automobile. Американското списание се позовава на вътрешни източници от Диърборн, без да разкрива самоличността им.

Новият електромобил на Синия овал най-вероятно ще дебютира на автосалона в Лос Анджелис през ноември, за да подгрее интереса на купувачите в Калифорния. В щата стартира програма за увеличаване на екологично чисти возила, която задължава производителите да предлагат автомобили с хибридни, водородни и електрически силови установки.

Новият Ford ще се бори за клиенти със серийната версия на концептуалния Chevrolet Bolt E.V., представен на изложението в Детройт през януари. Тя ще се появи на пазара през 2017 г. и ще струва под $30 000. Електромобилът вероятно ще получи друго име, тъй като названието Bolt е патентовано от Tata.Носят се слухове, че евтиният електрически Chevrolet ще се продава и в Европа под марката Opel. Главен кандидат за донор на модела е Karl, но високата му за такива размери цена може да осуети този план.

Новите евтини електромобили на Ford и Chevrolet ще се конкурират с бъдещия компактен седан Tesla III, чиито продажби също стартират през 2017-а. Калифорнийският модел също ще може да изминава около 320 км с едно зареждане, което ще бъде безплатно във веригата електростанции Supercharger. Прогнозната цена на Tesla III е между $35 000 и $40 000.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шаЙба
  Отговор
  1 12:03  06.03.15
  Да го кръстят Gaika, щом Bolt е заето. А кой позволява такива безумни патенти?
 • некойси
  Отговор
  2 07:39  07.03.15
  320 км пробег - много добре. С всеки изминал модел се доближаваме до масовата употребва на електромобилите.
 • ккк
  Отговор
  3 12:58  08.03.15
  Браво -безплатно зареждане на колата

Напиши коментар:


Публикувай