Last news in Fakti

24 Април, 2015 15:31 6 411 22

Самолетът на Honda полетя

  • honda-
  • honda aircraft company-
  • hondajet

Honda Aircraft Company, авиационно поделение на едноименната автомобилна компания, проведе летателни изпитания на първия си самолет. HondaJet е извършил успешен 300-километров полет гр. Сендай в северната част на Япония до летище "Ханеда" в Токио, съобщава Bloomberg.



Лекият самолет е проектиран и построен самостоятелно от Honda Aircraft Company. Двигателите му, монтирани над крилете, също са конструирани от Honda, което намалява разхода на гориво и увеличава вместимостта на салона.



HondaJet развива скорост от 778 км/ч. Компанията вече е получила над 100 поръчки за новия си самолет и в случай, че получи сертификат от американските власти, ще започне да доставя първите готови апарати на клиентите до края на годината.



Honda Aircraft планира да демонстрира джета си в 13 държави по цял свят в рамките на кампания, през която ще бъдат изминати 48 000 км.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Браво на Хонда - влизат при още по-високите технологии!!!
  • 2 alo

    0 0 Отговор
    kolko pari

    Коментиран от #19

  • 3 mediator37

    1 0 Отговор
    Миналата година японците решиха да изхарчат 7 млрд. долара за разработка на собствен изтребител, какъвто нямат от ВСВ, демек от 70 години. По стародавна традиция това е хапка за една от най-старите оръжейни компании в света- Мицубиши.
    Явно от Хонда искат да вземат "ширпотребата" поне.
  • 4 ярослав станчев

    3 0 Отговор
    Могат и правят хората.Коли,самолети,мотоциклети,каквото си искат.И България навремето произвеждаше самолети,ама сега даже и авиация няма.Чакаме на съюзниците да ни пазят.
    Начи тез японци много прости ейййй.Увеличават си разходите,като си правят самолети,а ние сме тарикати и си намаляваме разходите,като си нямаме самолети.Умни мсе ейййй,късаме направо.
  • 5 Shmeker

    0 0 Отговор
    По-добре да бяха направили кола-самолет или хеликоптер. За това ще трябва и писта, а аз нямам. След 15 години като станат по 3000 лв. никой няма да ги купува
  • 6 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Ха сега да видим, кой ще скочи срещу Хонда на 10 км. ? Ламбо, Ферари, а може би бемве...))
  • 7 Турбото

    0 0 Отговор
    Хондата не върви , Хондата ниско лети .
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    Тези ЯПОНЦИ нямат равни на себе си. Браво на тях. Ако американците не дадат сертификат други ще го направят.
  • 9 тралала

    0 0 Отговор
    и това ли е голямата работа сега? че някой направил реактивен самолет? нещо, което го има от сто години! браво на хонда! догодина ще направят тостер!

    Коментиран от #11

  • 10 красио

    0 0 Отговор
    БМВ са били в небето още преди да почнат да правят коли,емблемата им е символ на витлата на самолет.
    ПП. Карам Хонда,между другото,много яка машинка.
  • 11 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "тралала":

    Я пак - от колко години има реактивни пътнически самолети, а? Пък да кажеш, че не било голяма работа някой да направи реактивен самолет, показва колко си елементарен!!!
    Относно БМВ - те никога не са имали собствен самолет - правели са само двигатели и то не реактивни. Емблемата изобщо не символизира перките на самолет, а е взаимствана от знамето на Бавария!

    Коментиран от #12

  • 12 Бавареца

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Цветовете на емблемата ( а не самата емблема ) са взаимствани от флага на Бавария.. ) Ясно ли ти е ?

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бавареца":

    Ти караш ли ми се нещо? Вземи чети какво пише в Уики-то: "Погрешно е създадено впечатление, че емблемата представлява въртяща се перка. Всъщност бялото и синьото представляват цветовете на Бавария"
    Ето ти линк, заблуден лумпеняго:
    http://bg.wikipedia.org/wiki/BMW

    Коментиран от #14

  • 14 Бавареца

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    В този случай точно ти си заблуденият Лумпеняга и да се убедиш, че е така препоръчвам ти да посетиш музея на компанията в Мюнхен. А фалшивото инфо от уикито може да си го зАвреш в едно място... сам знаеш къде. http://bmwpower-msk.ru/istoricheskie-stati-o-bmw/istoriya-logotipa-bmw

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бавареца":

    Аз не робувам на някаква си марка, най-малко на Хонда или БМВ, така че спокойно мога да ти завра на теб едно витло :))))))))))))
    А руския сайт, който си посочил е "много по-надежден" от Уикипедия :)))))
    за това никога няма да си купя БМВ - харесвам им колите, но не харесвам, които ги карат в България /а виждам, че и в Русия са същите фанатични фантазьори, предаващи митологични характеристики на колите си/!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Баварец

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Ти мани го сега руския сайт, там има клип създаден от официалния представител на фирмата където много точно се обяснява именно за емблемата, че има елементи от самолетен винт и не е нужно да знаеш английски, гледай само картинки и всичко по въпроса ще ти стане ясно. Така, че витлото можеш сам да си го нАвреш на теб по ще ти оди.
  • 17 Jap

    0 1 Отговор
    Дайхатсу,Хонда,Мазда,Тойота,Субару,Ниссан=качество=>весели хора!
    VW,Опел,БМВ,АУДИ,МБ=проблеми=>неприветливи хора!
  • 18 Някой

    0 0 Отговор
    Момчета не знам защо се карате.Имало ли нямало ли витло на емблемата.Важното е че БМВ НИКОГА не е правило самолет.По време на войната са доставяли двигатели и то не за изтребители а за транспортни самолети и тези двигатели са били изкл'чително ненадеждни.Основния доставчик е бил МЕРЦЕДЕС.
    БМВ винаги са били в сянката на големия брат.
    Що се отнася до Хонда на тях трябва да им се признае че са най бързо развиващата се японска компания.
    За разлика от Мицубиши които фалираха автомобилния си клон и днес правят разни експерименти Пежо,Субару които бяха купени от Тойота и Нисан от Рено,Хонда си остана независима компания и въпреки че беше най младата сега е в челната петица по продажба на автомобили.
    Явно не стоят на едно мясти и сега с откриването на самолетната дивизия правят още една голяма крачка във високите технологии.
    Роботиката и андроидите са още една област в която са напреднали много.
  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "alo":

    $ 4 500 000 ...
  • 20 миседниш накура

    0 0 Отговор
    стара информация-снимките на тази хонда са от преди около 3 години
  • 21 миседниш накура

    0 0 Отговор
    стара информация-снимките на тази хонда са от преди около 3 години
  • 22 дивака

    0 0 Отговор
    тези двигатели отстрани дали ще са стабилни .........