Last news in Fakti

20 Август, 2015 14:30 2 239 0

Google отлага модулния си телефон за догодина

  • google-
  • project ara

Проектът на Google за смартфон, чиито компоненти могат да се сменят в зависимост от предпочитанията на собственика, се отлага за 2016 г. От компанията съобщават, че са преразгледали плановете си за пускане на пробна серия апарати в Пуерто Рико заради незадоволителни резултати от тестовете за здравина.



Project Ara ще позволява на всеки да конфигурира телефона на модулен принцип. Към основното тяло на апарата ще могат да се добавят или махат практически всички компоненти като се започне с процесора и се стигне до камерата. Крепежът на различните части с електромагнити обаче се е оказал недостатъчно надежден и инженерите на Google ще търсят по-сигурен способ. Предвижда се модулните телефони да работят под специална версия на Android, която поддържа смяната на части.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА